Bu soruyu genelde mülakatlarda sorarlar. Sormamın nedeni de iş görüşmesine gidenlerin aklında şimdiden birşeyler olsun. Var mı başarınız? Eğitim ya da iş hayatı dışında da olur ilk neler geliyor aklınıza?
Eğitim ya da iş hayatınızdaki en büyük başarınız nedir?
Bu ülkede iş hayatında ( kurum ya da özel sektör fark etmez ) en büyük başarı susmaktır en iyi diye adlandırılan da yalakalık yapmaktır ve ben ikisinde de berbat seviyesinde uyumsuzum.
Sermayesiz bir iş kurdum ve kendim haric 2 kisiye is imkani sagladim. vergi ve sgk primi ödüyorum.. bazen şartlar cok zor ama hep sabredip performansimi artırmaya çalışıyorum. Calisirken mülakatta beni ise alirsaniz 8 aya kalmaz müdürünüz olacağım dedim diye gülen ik müdüresinin genel müdürü oldum. Firma baska sebeplerle kapaninca bir daha baska yerde calismadim. Ama o iş yerinde firmanin hic satış yapamadigi dev bir firma ile 5 yıllık sözleşme imzalatmistim.. herkese basarilar ve her daim gülün dilerim
Eğitim hayatımda çok fazla derslere gitmeden iyi çok iyi bir ortalama ile üniversiteyi bitirdim. Öncesinde lise 1. si idim. Üniversite son senemde Turkcell Academy 1. liğim var ( çok fena kazık yedim sonrasında verilen sözler tutulmadı).
İş hayatı dışında ise en büyük başarım anne ve babamı bir arada tutabilmek oldu sanırım. Aile birliğimi sağlayabilmek.
Henüz öğrenci olduğum için iş hayatına atılmadım daha. Okul hayatımda da her yıl bütün derslerden yıl sonunda aldığım notlar 100'dü. Tabii bu başarıdan sayılıyorsa çünkü okulda öğrendiğim tek şey ezber yapmak oldu. Ezberci sistem sağ olsun bana hiçbir artısı olmadı bu 100'lerin. Edindiğim bütün bilgileri okul dışında okuduğum kitaplarla, izlediğim bilgilendirici videolarla edindim ve kendimi bu şekilde geliştirdim. Asıl başarım bu bence.
Eğitim hayatında orta halli biriydim iş hayatında başarıdan soğudum açıkçası. Herkesi bir tutamam ama türkiyede maalesef başarılı olmak için en başta yalaka ve karektersiz olmalı!
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kendi inandıklarımı kimseye yaranma amacı gütmeden tek başıma savundum. Bunun gururu bana yeter.