Evet bence herhangi bir sınava girecek olan herkes telefondan olabildiğince uzaklaşmalı.
Çünkü beynimiz ders çalışmak gibi pür dikkat odaklanmamiz gereken faaliyetleri erteleyip kolay - hızlı ulaşılabilir- ödül peşinde olmaya meyillidir.
Biz fark etmesekte bunu bize mutlaka günlük 10-20-30 dakika yaptırır. Nasıl mi? En basitinden hiç masamı odami vs toplayım oyle basliycam. Demedin mi :)
"şunu yaptıktan sonra asil onu yaparsin" der beynin sürekli.
Sosyal medya da bizim ödül mekanizmalarımizi harekete geçirip bir çeşit dopamin bağımlılığına dönüştüğü için bolca dikkat eksikliği görülebilir kişide.
Kullan ama çok abartmadan, ders çalışacağın zaman kapat telefonunu mesela kendinden uzak bir yere koy çalışmadığın zamanlarda da telefona bakmak yerine başka şeylerle değerlendirmeye çalış zamanını kitap oku ya da dil öğren ya da arkadaşlarınla ailenle konuş, sohbet et, sana hem sınavda hemde kendi hayatında bir katkı sağlar, bunları yaptıkça zaten telefonun daha az kullandığını göreceksin
Bu kişinin iradesine bağlı aslında. Eğer kendine hakim olamayıp belirli bir sınır çizemiyorsa telefon kullanmamalıdır. Bi telefon uğruna kimse mezuna kalıp aynı konuları 1 sene daha görüp test çözmek istemez bence.. Çile..
Eğer iradeli biri ise kapatmasına gerek yok. Yok eğer dayanamıyorum ben giriyorum diyorsa onu oyalayacak hiçbir şey olmasın; gerek telefon gerek sosyal medya hesapları.
Kafa dağıtmak için kullanmalı. Günümüz teklonojisinde bunlardan mahrum kalmak boş zirvalik sadece. Dozu aşilmadiği sürece kullanılmasını tavsiye ederim.
Bu tamamen kendini ne kadar disipline edebildiğine bağlı. Zamanını kontrol edebiliyorsa kullansın sakıncası yok. İnstagram'a girip saatlerce çıkamıyorsa kullanmaması daha hayırlı.