Cevaplarınızı bekliyorum
Evet kapatmalıdır yoksa çalışamaz
Hayır kapatmasına gerek yoktur
Kişiye göre değişir telefona fazla girmeyen biri ise kapatması gerekmez
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Merhaba.
Tüm sosyal medya hesaplarını kapatmaya gerek yok. Ama aradaki dengeyi sağlamanız lazım. Yani siz ders çalışırken telefonunuzdan sürekli bildirim gelmesi dersteki veriminizi büyük oranda olumsuz etkiler. İster istemez sürekli telefonla meşgul olduğunuzda odaklanma sorunu yaşamaya başlayabilirsiniz.
Benim YKS hazırlık sürecinde telefonum yoktu. Akşamları babamın telefonundan yotube'a girip konu anlatımı dinliyordum. Ve telefonla çok ilgilenince gerçekten insan çok oyalanıyor ve derse isteği gelmiyor. Bu nedenle de hazırlık sürecinde çok kullanmadığınız sürece sorun yok. Ama bu süreçte sosyal medya hesaplarım vardı. Kapatmadım. Yalnızca çok az giriyordum.
Umarım açıklayıcı olmuştur. Aklınıza takılan bir şey olursa sorabilirsiniz. Başarılar diliyorum. ❤
Merhaba, YKS'ye hazırlanan biri sosyal medyayı tamamen kapatmak değil de çok seyrek olarak girmeli diye düşünüyorum. Arada kafa dağıtmak ve değişiklik olsun diye bir aktivite yapmak için sizi rahatlatıcı bir şey olması lazım. O yüzden derse yeniden motive olmanız ve bıkkınlık hissinin gelmemesi adına ben sosyal medya hesaplarınızı kapatmamanızı öneriyorum ama dediğim gibi nadiren girin yani çok bağımlısı olmadan takılmanızda fayda var. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Çok teşekkür ederim çok sağolun 💜💜💜
Rica ederim :)
Sosyal medya bu çağın ciddi anlamda ruh halini belirleyen bir etken.
Bu yüzden bir müddet uzak kalmak kişiye, kendine ve motivasyonuna zaman ayırma olanağı sunar.
Yapay dünyanın giderleri, reel dünyanın getirilerini engeller.
Cevap
7Cevap
Zaten bizim basaramadig8miz şey plan ve program. Birseyleri bırakarak biryere varamayız. Tabiki gereksiz şeyleri bırakmalıyız ama günlük yaptığımız şeyleri sıraya koyarsak ve hepsinden az az feragat edersek ders çalışmak için coook zaman kalacaktır. Bunu yapmakta beceriksiziz ama 😂 5dk diye açılan telefona yarım saat bakmak gibi
Kesinlikle haklısın peki bişi sorabilir miyim?
Bilmem sorabilir misin 😂
Evet sorarım jsjsjdj
Sence günde ortalama kaç saat çalışmalıyım
Günde 8 saat uyuduğunu düşünecek olursak. 16 saat kalır bunun da en az 5 saatini çalışmalısın tabi bunu 8 saate de çıkarılabilir ama benim şahsi fikrim kafayı çok bulandırmaya gerek yok 5 yeterli olabilir. Ama bu benim fikrim
Teşekkür ederim 😊😊😊
Rica ederim. Oku büyük insan ol 😅😅
😂😂😂
Tamamen kendini soyutlamasına gerek yok. Düzenli bir program yaparsa sıkıntı olmaz. Tabi eğer kendine hakim olamıyor ve sürekli giriyorsa o zaman denemeli tabi.
Teşekkür ederim canım
Telefon kapatmanın veya kapatmamanın çok bir önemi yok bana göre kendini çalışmaya koyduysan telefon açık olsada olmasa da umrunda olmuyor önemli olan içten gelip çalışmak
Arada kafa dağıtmazsa derse odaklanamaz. Bu yüzden kapatmamalı
Teşekkür ederim canım
Beyin arada farklı şeyler ister. YKS birincisi bile söylüyor bunu. Sürekli uyku hariç tüm gün çalışamazsın
Peki burdan bişey sorsam olur mu?
Ben günde 3 saat sosyal medya 8 saat te çalışmayla marmara kazandım sıkıntı değil
Evet kapatmalıdır yoksa çalışamaz. Ama kişiye göre değişir
Kapatmamali ama kullanimo azaltmali. Azaltamiyorsa kapatmali
kapatması gerekir eğer benim gibi biriyse tün günü sosyal medyada geçip ders çalışamaz :d
Ben kapatmamıştım. Bence gerekli disiplini oturtursan gerek yok
Hayat bostur KS costur
Ders çalışmana engelse evet
bu kişiye bağlı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?