Ben sağlıkçıyım sağlık alanında ilerlemek istiyordum fakat her bölümü de araştırdım 4 yıllık olarak hemşirelik 2 senelik ise diyaliz teknikerliği önerildi fakat bende ek tercih yapacağım tıbbi sekreterlik düşünüyorum açıkta kaldım tekrar deneyeceğim onun haricinde mühendislik falan diyorlardı makine bilgisayar gibi 4 yıllık 2 senelik bölüm pek önermezlerdi 2 senelik için aklınız varsa özel ve hastanesi veya işletmesi olan okulları tercih etmemizi söylerlerdi
Sende eğer okuyacaksan imkanın varsa özel bi üniversite de bu bolumu okuyabilir fakat okula burs veren turizim ile ilgilenen herhangi bi otel veya başka bir şey olursa senin daha çok işine yarayacaktır okulda kendini göstererek
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Turizm işletmeciliği okuyan lüks otellerde iş bulur yatırım yapar falan. Başka hangi bölümleri düşünüyorsun
Baska dusundugum pdr var
PDR daha iyi bir bölüm. Turizm işletmeciliği ticarettir. Ticaret risktir. Otel işinden başka otobüs firması işletmek de turizmdir.
Peki pdrde iş imkanim nasil olir acaba?
Mesela okulda rehber ögretmen olarak atanmak isterim
Evet okula öğretmen olarak atanabilirsin. Ayrıca çocuklar için psikolog kliniği de açabilirsin
1. Ek tercih mi yapacaksınız? Bende danıştım hocalarıma fakat iş imkanı kısıtlı dendi
Hayir ek tercih degil gelecek sene icin dusunuyorum.
Hocalarinin is imkani cok dedigi bir bolum varmiydi peki?
Ben sağlıkçıyım sağlık alanında ilerlemek istiyordum fakat her bölümü de araştırdım 4 yıllık olarak hemşirelik 2 senelik ise diyaliz teknikerliği önerildi fakat bende ek tercih yapacağım tıbbi sekreterlik düşünüyorum açıkta kaldım tekrar deneyeceğim onun haricinde mühendislik falan diyorlardı makine bilgisayar gibi 4 yıllık 2 senelik bölüm pek önermezlerdi 2 senelik için aklınız varsa özel ve hastanesi veya işletmesi olan okulları tercih etmemizi söylerlerdi
Sende eğer okuyacaksan imkanın varsa özel bi üniversite de bu bolumu okuyabilir fakat okula burs veren turizim ile ilgilenen herhangi bi otel veya başka bir şey olursa senin daha çok işine yarayacaktır okulda kendini göstererek
Anladim ama turizm istiyorum severek yapacagima inandigim bir iş
Rizki veren ALLAH.
Çünkü genelde böyle bölümler için özel üniversiteleri önerirlerdi ki işletmesinde ki iş imkanından yararlanabilelim
Güzel bölüm bence ama onun yerine normal işletme daha mantikli
Turizmde çalismak istiyorum
O zaman güzrl. Dil de öğren ok olur. Türkiyede olur. Örnek almanca, rusça, flemenkçe gibi