Kendi yönettiğim 30k takipçili bir YouTube hesabım var. Üniversite bitirdim, atanamadım öğretmenliğe. Ben de sosyal medya uzmanlığına yöneleyim dedim, önüne gelen dijital dünyada kariyer peşinde biliyorsunuz.
Ama hiçbir yerden dönüş gelmedi, nasıl sosyal medya uzmanı olurum, ortalama maaş aralığı nedir, gönderiler için kendi bilgisayarımı mı kullanacağım?
Sorularımı cevaplarsanız sevinirim.
Ama hiçbir yerden dönüş gelmedi, nasıl sosyal medya uzmanı olurum, ortalama maaş aralığı nedir, gönderiler için kendi bilgisayarımı mı kullanacağım?
Sorularımı cevaplarsanız sevinirim.
Sosyal medya uzmanlığı için hangi yeterlilikleriniz olmalı?
Dijital dünyanın en etkili pazarlama yöntemlerinden sadece biridir. Sosyal medya mecralarını kullanarak yaptığınız işi duyurmak, satışa döndürmek site veya hesaplarınızın trafik ve takipçilerini arttırmak için kullanalan ''pazarlama'' yöntemidir.
Kullanım olarak en yüksek rakamlara sahip mecradır sosyal medya. Özellikle e-ticaret konusunda yüksek potansiyele sahip olması bu mecraları vazgeçilmez kılmaktadır.
Sosyal medya pazarlaması, dijital pazarlamanın bir alt koludur. Bu nedenle firmaların veya kişilerin ilk tercihi sosyal medya pazarlaması olmuştur.
Bu çalışmaları yapabilmek için; sosyal medya platformlarını yani reklam diliyle mecraları iyi bilmek. Kullanım alışkanlıklarını ve hedef kitleleri doğru segmente etmek zorundasınız. Hedef kitle analizi bu çalışmanın ilk basamağı ve olmazsa olmazıdır.
Bu analizden sonra yapmanız gereken bu hedef kitleye uygun içerik ve reklam görselleri üretmenizdir. Bu sizinle aynı iş kolunda faaliyet gösteren firmalardan bir adım öne geçmenizi sağlar. Yorucu olmayan, sorulara cevap veren özgün ve ilgi çekici içerikler üreterek bu alanda farklılaşabilirsiniz.
Rakip analizi kritik bir noktadır
Rekabetin yüksek olduğu bu mecralarda rakiplerinizi takip ederek güncel bilgi toplamalısınız. Bu size onların eksik kaldığı zayıf noktalarını gösterecektir. Siz bu alanlara yoğunlaşarak onların handikapını kendinize kazanç olarak kullanabilirsiniz. Bütün bunları gerçekleştirdikten sonra özellikle sosyal ağlardan size gelen geri bildirimleri ve yorumları iyi takip etmeli, müşteri memnuniyetini ön plana çıkartmalısınız.