Ben lisans yapıyorum jandarma subaylık için
Ancak lisans kpss ve ales şartı var
65 puan istiyor kazanmak zor mudurr
Ancak lisans kpss ve ales şartı var
65 puan istiyor kazanmak zor mudurr

Merhaba 😊
Bence zor diyerek imkansız bir şey için uğraşıyormuş gibi hissetmemelisiniz. Yani elbette zorlukları da vardır. Ama insan istedikten ve azmettikten sonra yapmayacağı şey yok. KPSS atama puanı olarak söylediğiniz puan 65 yani çok ulaşılamaz, imkansız bir puan değil veya hiç çalışmadanda olacak bir şey değil. Tavsiyem KPSS ağırlıkta bir çalışma yürütmeniz çünkü çalıştıklarınız ALES'te de karşınıza soru olarak gelme ihtimali taşıyor.
Başarılar dilerim. ❤
Merhaba, baktığınız zaman aslında kpss ve ales birbirini kapsayan dersler yani ALES'te de Türkçe ve matematik var, KPSS'de de. Soru tipleri de hemen hemen aynı. Hatta her iki sınavda da Türkçe'nin son kısımlarında sözel mantık soruları var. Aynı şekilde matematiğin son kısımlarında da sayısal mantık soruları var. O yüzden KPSS ağırlıklı çalışmanızı öneririm ki zaten KPSS ağırlıklı çalışırsanız ALES'i de çok rahat bir şekilde yapacağınızı düşünüyorum. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
KPSS'nin Türkçe ve matematik konuları ALES ile aynı ama soru şekli olarak ALES biraz daha yoruma dayalı bu yüzden soru çözerken ALES soruları çözerseniz hem KPSS'nin bilgi sorularını hem de ALES'in yorum sorularını halletmiş olursunuz.
Bunun dışında ALES'te genel kültür kısmı yok, bu yüzden sadece KPSS çalışmanız yeterli olur ve KPSS'de 65 alınması zor bir puan değil, düzgün çalışmayla halledilir ama ALES bir miktar daha zor olabilir bu yüzden Türkçe matematiğe ağırlık vermeniz daha iyi olur.
Cevap
0Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?