Fen lisesi ve Anadolu lisesi arasındaki farklar nelerdir? Hem genel farklar hem de müfredattaki farklardan bahsederseniz sevinirim.Fen lisesi Anadolu lisesi farkı
Fen Lisesi ile Anadolu Lisesi Arasındaki Farklar Nelerdir, Müfredat vb?
Selamlar. Biliyorsunuz ki ülkemizdeki tüm düz liseler :Anadolu veya Fen liselerine dönüştürüldü. Şu an da düz lise bulunmuyor. Şu an lise olarak eğitim veren kurumlar Anadolu liseleri, Fen liseleri, Sosyal bilimler liseleri ve Meslek liseleridir. Fen lisesi Anadolu lisesi farkı aslında çok fazla yok.
Anadolu Lisesi ile Fen Lisesi Arasındaki Farklar Nelerdir?
Fen lisesi ve Anadolu lisesi farkları
Fen lisesi ve Anadolu lisesi arasında ufak tefek farklılıklar vardır. Örneğin ders süreleri değiştirmektedir. Fen lisesinde fizik, kimya, biyoloji gibi fen bilimleri dersleri haftada 15 saat verilmektedir. Anadolu liselerinde ise bu dersler haftada 6 saat okutulmaktadır. İkinci bir fark ise ağır verilen dersler. Anadolu lisesinde her ders aynı derecede önemlidir. Fen liselerinde ise sayısal ve fen bilileri dersleri daha önemlidir. Bu yüzden ders saatleri daha fazladır.
Fen liselerinde Anadolu liselerine nazaran daha fazla laboratuvar vardır. Öğrenciler laboratuvar ortamında daha fazla zaman geçirip teorik bilgileri pratiğe çevirme imkanı bulurlar. Fen liseleri direkt olarak fen bilimlerine yönelik bölümlerde başarılı olacak ve yükseköğretime bu bölümlerden girecek öğrenciler yetiştirmeyi hedefler. Anadolu liselerinde böyle bir fark yoktur. Tüm bölümlere hitap ederler. Sayısal, sözel ve eşit ağırlık bölümleri vardır. Son olarak Fen lisesi okullarının ve sınıfların ortamlarının daha modern ve konforlu olduğunu söyleyebilirim. Anadolu liseleri artık daha çok eski düz liseler gibi desek yanlış olmaz. Fen lisesi ve Anadolu lisesi arasındaki farklar bu şekilde. Bir de müfredat özelinde bakalım.
Fen Lisesi ile Anadolu Lisesi Arasındaki Müfredat Farkları Nelerdir?
Anadolu lisesi ve Fen lisesi müfredatı
Fen liselerinde Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih gibi dersler sadece temel bilgi düzeyinde verilir. Fizik, Kimya, Biyoloji gibi dersler ise daha ayrıntılı şekilde verilmektedir. Anadolu liselerinde ise okuduğunuz bölüme göre (sözel, sayısal, eşit ağırlık) durum değişmektedir. Fen liselerinde öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı'nın dağıttığı kitaplardan yararlanırlar ancak başka kaynaklardan da faydalanabilmektedirler. Ve bu kaynaklar fen bilimleri için daha ayrıntılı bilgiler içermektedir. Fen lisesi ile Anadolu lisesi arasındaki müfredat farkı okuldan okula göre de değişebilmektedir.
Bilinç farkı. Fen Lisesi öğrencisi lise 1 de çalışmaya başlar anadolu lisesi öğrencisi aklı başına geldiğinde başlar. Genellikle tabi bu istisna olabilir. Anadolu öğrencisi olarak söylüyorum bunları
Sevgili arkadaşlar Anadolu ve Fen liselerinin tabiki de farkları var ama kimse bunları iyi veya kötü şekilde ayıramaz. Bazı şehirlerin ilçelerinde bulunan fen liseleri anadolu liselerine göre daha düşük puanlı olur. Şunu da unutmayın ki Galatasaray Lisesi de bir Anadolu lisesidir ama Türkiye'de bulunan en iyi devlet lisesi de Galatasaray'dır.
daha mı avantajlı olur o zaman. daha çok ders saati daha çok pratik gibi mi yoksa aksine fen liselilerin işi daha mı zor boşu boşuna mı fazladan okuyolar
benim okumakta olduğum fen lisesinde bu sene en yüksek adam bilgisayar mühendisliği kazandı hem de boğaziçinde ama 200 puan alan da var. bu işler böyle artık naparsın :)
Müfredat daha ağır bir kere. Fen kazanmak zor, okumak zor, bitirmek zor benim fen lisesinde yapamayıp dönen arkadaşlarım var ama bitirince bir and lisesi öğrencisinden daha iyi oluyosun