4 yıllık puanı düşük bölümler ve üniversiteler biliyor musunuz? Şunlar nasıl?
Felsefe
2019 düşük puanlı bölümler-felsefeFelsefe aslında düşünmedir, bu yüzden her şeyin temelini oluşturur. Milli eğitim bakanlığında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında çalışabilirler ve öğretmen olabilirler.
Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık
2019 düşük puanlı bölümler-Uluslararası Lojistik ve TaşımacılıkBu bölümün amacı da, lojistik ve taşımacılık sektörü ile üretici ve ticari işletmelerin lojistik konularının yönetimi için insan gücü yetiştirmektir.
Turizm İşletmeciliği
2019 düşük puanlı bölümler-Turizm İşletmeciliğiTurizmde müşterinin her türlü ihtiyacını karşılamak üzere çeşitli hizmetler veren oteli, lokantayı yönetecek personeli yetiştirmektir bu bölümün amacı. Oteller, Havalimanları, Havayolları, Seyahat Acentaları, Organizasyon Şirketleri, Yiyecek-İçecek İşletmeleri gibi turizmin çeşitli kollarında iş bulma imkanı söz konusudur.
İktisat
2019 düşük puanlı bölümler-iktisatİktisat kaynakların kullanımı, üretim, fiyatların belirlenmesi, tüketim ve paranın sirkülasyonu gibi geniş bir yelpazeye ışık tutan bir bilim dalıdır.
İstatistik
2019 düşük puanlı bölümler-istatistikBelirli bir alanda ya da konuda veri depolama, bu verileri çözümleme ve yorumlama yöntemleri konusunda eğitim ve araştırma yapan bölümdür.
İşletme
2019 düşük puanlı bölümler-işletmeEn bilinen bölüm :) İşletme kurma, işletmelerin çalışma biçimlerini anlama, işletme yönetimi becerisini geliştirme, başarılı bir işletme yöneticisi yetiştirme gibi amaçlarla tercih edilir genellikle.
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaslar yalnız devlet üniversitesi olacak
2019 Üniversite tercihlerinde 4 yıllık puanı düşük üniversite ve bölümler hangileri?
Puanı düşük okullarda benim en sevdiğim bölümler uygulamalı olanlar. İş bulma olanağın daha geniş oluyor. Yani işletme iktisat yerine turizm işletmeciliğini tercih ederim. Çünkü sana gösteriyor nerede ne zaman ne yapmalısın diye ve bu seni mesleğine daha iyi alıştırıyor.
işletme iktisat bankacılık muhasebe otel ve konaklama işletmeciliği kimya matematik vb ygs ile diyorsan zaten çok kısıtlı 4 yıllıklar yazdığım çoğu bölüm için lys'ye girmelisin.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet oyle. peki puanı orta halli bölümü 4 yıllık devlet üniversitesi biliyor musunuz?
Tarih , turk dili ve edebiyati yazabilirsin sozelde. Universite olarak dusuk puanli istiyorsan bartin , erzurum , erzincan , kastamonu gibi yerlerin puanlari daha dusuk duzeyde
İlahiyat gibi mi? Tabiki evet düşünüyorum. Fakat sırf o bölüme odaklanmak istemiyorum. Olurda puanım yetmez tutmazsa farklı bölümleride kenara yazıyorum tercih zamanına kadar.
meslek liseleri gibi ilahiyat'ta da imam hatip çıkışlılara ayrıcalık var diye biliyorum kendi bölümünü seçersen ek puan geliyodur heralde öyle bişey varsa ilahiyat yönünde tercih yapman daha yararlı olabilir.
yani öyle olması daha uygun olur. mesela ben meslek liseli çıkışlıyım bende 1 seneyi yedim arada 1 sene hazırlandım şimdi mekatronik müh. kazandım büyük avantaj var kendi bölümünle alakalı bölüme girerken :)
ben bir sayısalcı olarak 307 puan çıkarmıştım bide düz meslek lisesi çıkışlıyım sağlam türkçe yapmıştım ama 30 doğru 6 yanlış sosyalde 21 doğru 13 yanlış vardı zor bişey değil yani bide ben sayısal dersler üzerinde durmuştum
Özel üniversiteye yerlestim ama gitmiycem e haliyle ek tercih hakkımda olmuyor. Seneye devlet üniversitesinden 4 yıllık bir bölüm kazanmaya gayret edicem inşaallah. :)
En İyi Cevaplar