2 yıllık en iyi bölümler neler iş sahası fazla olan? Ben en iyi 2 yılık bölümler olarak şöyle bir araştırma yapmıştım, katılıyor musunuz?
İlk ve Acil Yardım
2 yıllık en iyi bölümler-paramedikParamedik olarak da geçen meslek, en iyi 2 yıllık bölüm olarak geçiyor. Tabii biraz zor çünkü hasta ve yaralıya acil yardım yapmak, yaralının durumunu tespit etmek ve doğru işlemi uygulamak lazım. Hastanelerin acil servislerinde, 112 merkezde ve ambulansta çalışabiliyorlar.
Anestezi
2 yıllık en iyi bölümler-anesteziBir diğer en çok tercih edilen bölüm yine sağlıktan. Burada da ameliyat öncesi hasta hazırlığı yapabilecek, anestezi uzmanına destek verecek ve sonrasında da hastayı kontrol edecek teknikerler yetiştiriliyor. Devlet ve özel hastanelerde çalışabiliyorlar.
Tıbbi Laboratuvar Teknikleri
2 yıllık en iyi bölümler-tıbbi laboratuvar teknikleriTabii ki yine sağlık. :) Burada da patoloji, biyokimya, mikrobiyoloji gibi konularda çalışabilen elemanlar yetiştiriliyor. Yine hastaneler, tıp fakülteler, tahlil laboratuvarlarında çalışabiliyorlar.
Fizyoterapi
2 yıllık en iyi bölümler-fizyoterapiDoğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle oluşan fiziksel engellerde tedaviye yardımcı olan ve yaşam kalitesini artıran elemanlar.
Çocuk Gelişimi
2 yıllık en iyi bölümler-çocuk gelişimiÇocukların sağlıklı bir ortamda çalışabilmeleri için gereken eğitimi ve danışmanlığı veren kişiler oluyorlar. 0-18 aş arası normal ya da özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklarla ilgileniyorlar. Kadınlara çok yakıştırılıyor bu meslek de.
2019 Üniversite Tercihleri: 2 yıllık en iyi bölümler neler?
2 yıllık işletme okursun sınavsız geçiş hakkı ya da barajı geçiyorsun öss nin yeni ismini hatırlayamadım şu anda. sonra istersen işletme istersen iktisad a giriyorsun 3. sınıftan başlayarak. 2 sene de o şekilde okuyoresun.
Sonuç: toplam 4 yılda 2 yıllık işletme 4 yıllık iktisat mezunu olarak çift diploma çakıyorsun :D
AOF de konuları bilmene gerek de yok çıkmış sorular var ezberle geç muhabbeti :=)
ya 2 yıllıkta en güzeli şöyle yap örgünden Tıbbi dökümantasyon oku, aynı zamanda açıköğretim büyo yönetimi ve yönetici asistanlığı oku devlete girişin çok kolay olur özel sektörde. Ama anestezi, att, paramedik, optisyenlik gibi bölümler tutuyorsa onlar daha iyi olur.
ben ortaöğretim büro yönetimi mezunuyum örgünden dış ticaret okudum aöf den tekrar önlisans büro yönetimi okumayı düşünüyorum sağlık bakanlığı tarafından yapılıyor değil mi atamalar bu bölüm için?
Bir şey soracağım çok acil. Bartın sosyal güvenlik okuyup açıktan tıbbı sekreterlik düşünüyordum ama sosyal güvenlik bartın değil de tekirdağ veya zonguldak tutuyor. Sağlık bölümlerin de de olursa trabzon tonya msyo evde hasta bakım olabilir. Ben şimdi bu tekirdağ veya zonguldak da sosyal güvenlik mi okuyum yoksa büro yönetimi ve yönetici asistanlığı okuyup açıktan tıbbı sekreterlik mi okuyum. Yardımcı olur musunuz lütfen ek tercih yapacağım.
Kesinlikle saglik disinda hicbir bolumun iki yilligini tercih etme. Meslek yuksekokullarinin dort yillik olmayan bazi bolumleri var, zaten onlarda da o yeterlidir. Baska bir sey dusunme bile. Cok idealistsen ve 4 yillik bir fakulteye gececegine inaniyorsan istedigin bolumu yaz. Ama ne yap et dort yilliga gec sonra.
Herkes sağlık demiş baktımda. Eğer sağlık sektörü diyorsan odyometri,diyaliz ya da tıbbi sekreterlik okuyabilirsin Hem özelde Hemde devlette çok rahat iş bulursun. Kpssden 60-70 arası bişey alsan tamamdır :)
Sağlık bölümleri , muhasebe , aşçılık. Teknik bölümler okursan lise mezununa göre daha kolay iş bulabilirsin. Bazı arkadaşlar gider 4 yıllık okur ama bir şey yapamaz ezbere diploma alır sen 2 yıllık okursun diploman ondan düşük olur ama o lisans diploması alan kişiden daha fazla bilgin olabilir.
açık üniversite okuma bence.bir anlamı yok herkes okuyor artık.Sağlık bölümleri tercih et öncelikle 2. olarakta teknikerlik bilgisayar programlama elektrik olabilir tekstil filan var ondada iyi para var diye duydum
Sağlık meslek lisesinden bir hocamla konuştum geçenlerde. Çocuk gelişiminin önünün artık açık olmadığını söyledi. Çok fazla rağbet olunca atama bekleyen de çok kişi oluyor haliyle hele ki 2 yıllığını bence hiç tercih etmeyin. 2 yıllık sağlık alanında sadece iş imkanı var bence. Ama ben sivil havacılık da düşünüyordum bilmiyorum..
2 yıllık sıgorta ılık okuyabılırsın dıplomayı aldıktan sonra ıster acente acarsın bı dukkan kıralayıp trafık sıgortası vs yaparsın olmadı bölge mudurluklerı yada acentelere gırıp calısırsın hafta sonu yok 9-5 ;)
Tapu kadastro 2 yıllık mezun olanlar, devlet dairelerinde 1500 TL maaş ile işe başlıyor, üstelik kpss şartı da aranmıyor, kpss ye sadece girmek yeterli oluyor.
Adalet çünkü DGSye girip dört yıllığına geçiş yapabiliyorsun. Normal hukuk mezunundan farkın kalmıyor. TM değilsen de Kimya o da aynı şekilde DGS ile mühendisliğine geçiş yapabiliyorsun.
özel güvenlik ve koruma bölümü yenı bir bölüm iş bulma ımkanın var.sınırlı ıllerde var bu bolum.ben o bolumu okuyorum yukselme sansım var aksarayda okuyorum aksaray üniversiteside yazabılırsın.)
adalet okuyorum ben. yani bu sene başlıyacagım. 2 yıl bunu bitirdikten sonra hukuka geçiş yapabiliyormuşsun. öyle bir avantajı var. tabi çok çalışman lazım
şuan için aşçılık. 4 yıllık bölümlerin en az %70 inden daha fazla geleceği olan bi bölüm.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bilgisayar programcılıgı okuyablrsin ardından 7 aylık falan kursa gidip herhangi x programın sertifikasını alırsın kendini glştirmiş olursun hemde iş bulma sansın cok yuksek olur cevrede ednms olursun kendine ..
En İyi Cevaplar