Sadece şunu söylemek istiyorum, Sağlık Bakanı Koca, "Türkiye'yi çok büyük felaket bekliyor." Madem okullar açılıyor bende size şunu sormak istiyorum, "Tedbirsiz açılan okullar yeniden kapanır mı?"

Evet kapanacak. Bu bir TC klasiğidir. Şimdi yavaştan aşı olanlarında öldüğünü vs söylemeye başladılar. Neden? Her ülkeyle uçuş var özellikle delta varyantı olan ülkelerle. Bu ülkelerden gelen insanlara test vs yapılmıyor ve bakılmıyor. Sonra suçu aşı yaptırmayan insanlara atıyorlar ki benim çevremde net gördüğüm aşılı olan kişilerin maskesiz rahatlıkla dolaştığı diğerlerinin ise maskeli devam ettiği. Delta varyantına karşı iki doz biontech yaptıran ülkeler alarm vermeye başladı ve bizimkiler de tedbirsiz klasik her yeri açıyor. Malum bütçede para da olmayınca yapacak bir şey kalmıyor 3. dünya ülkelerine.
En fazla 2 ay veriyorum belki de o kadar bile sürmez açıldığı gün okullarda vaka çıkacak ve kapanacak Kasım ayı itibariyle yasaklar tekrar hayatımızda olur. Ne kadar yasak yok deseler de gelecek. Bu sağlık bakanı olduğu sürece 2025 ten erken virüsten kurtulamayiz biz.
Cevap
33Cevap
1,5 sene olmuş aşı da var, bakan kendisi ölümlerin %90'ı aşısı tamamlanmamış kişiler diyor. Bu şartlar altında okulu kapatmayı aşısını olmuş kişilere nasıl izah edecek? Salgın konusunda aşıdan başka yapacak bir şey de yok zaten, sonsuza kadar mı kapalı kalacak bu okullar? Artık açılması ve bir daha da kapanmaması lazım.
Fahrettin bey bugün "bize ne oldu?" diye twit attı. Daha önce kapatmadan önce halki suclama öncesi benzer twit atmıştı. Ayni şeyi başa sarıyor zaten MU varyanti diye uyduruk bir sey de çıkardılar (aşılar işe yaramiyormuşmuş), her türlü kapanır maks. 1 ay veriyorum ki o kadar da sürmeyecek.
dolamislar diline aşı aşı başka bir şey dedikleri yok başka bir şey gördükleri yok aşı olmadım ama aşı olupta ölümsüzlük iksiri vurulmuş gibi ne maske mi indiriyorum ne de milletle hasır neşir oluyorum yaa arkadas aşı olunca virüs kapmiycaksin virüsü yaymiycaksin anlamına gelmiyor ama kimsenin bunu anladığını sanmıyorum özellikle yapılan kongreler toplantılar açılışlarda millette maske yok mesafe anlayışı yok sonra aşı olun diye çağrı yapılsın bir tek bana mı garip geliyor acaba bu olanlar
Nedense okullar açılacağında herkesin aklına covid geliyor yazın tatile giderken corona kimsenin umurunda değil, okulların açılmasını doğru buluyorum virüsün tam olarak ne zaman son bulacağı belli değilken bilinmeyen bir tarihe kadar okulların uzaktan devam etmesi çok yanlış
Ekonomiyi canlandırmak adı altında ben ve benim gibi öğrencilerin 1+1 ev tutma ve 1800 tl kira ile karşılaşması ya da tek odada 6 kişi yaşayacak olan özel (!) yurt ayarlamaya çalışması... Kesinlikle kapanacağını düşünüyorum tekrardan
En son okullar kapansın en mecburi şey eğitim online hikâye tedbir alınacaksa farklı sahalarda alınsın eğitim yeterince sekteye uğradı.

Özetle durum bu değil mi!
Kapanacak çok geçmeden.
Bu ülkenin ne yapacağı hiçbir şekilde belli olmaz. Zaten ne zaman tedbirdir, insan sağlığıdır, halkın yararınadır falan diye oturup düşündüler ki? Varsa yoksa kıçlarını kurtarma derdindeler.
Kapatamazlar daha bence. Eğitim sistemi zaten sıkıntı. Bir de bunla daha da sıkıntıya girer.
Asıl tehlike olan kafe, bar, disco gibi eğlence yerlerinin kapatılması lazım.
Aşılama son hız ilerliyor, tüm dünya artık pandemiyle yaşamalıyız derken bizim bakan felaket deyip duruyor. Bence bu dakikadan sonra ne okullar kapanır nede felaket olur.
Ölen ölsün kalan sağlar bizim hesabı artık bazı insanlar gerçekten anlama özürlü bakanlıkta bir yere kadar iraden yok mu koru kendini maske mesafe hijyen deniliyor
Ögretmenlerin, öğrencilerin, hatta veliler aşı olması konusunda ciddi çalışmalar var. Bence bu sefer okulların kapanması zaman alacak.
Özel okullara kayıt amaçlı şu aşamada devam eden bir süreç var.. muhtemelen Eylül 23-24 gibi kapatırlar..
Keşke öyle olsa. Bizim 27 sinde açılacak açılmadan kapatılma olur mu acaba?
@Alyabanasormalısın umarım olmaz iki seçenek var gibi.. bunlardan biri sadece hafta sonlarını kapatmak gibi..
2. Seçenek bölgesel karantina uygulaması..
3 seçenek tamamen tam kapanma.. bu seçenek daha zor gibi duruyor
Haftasonu kapatmak işime yaramaz. bölgesel karantina dediğiniz il il mi o ne demek?
@Alyabanasormalısın okul ve bölge.. ilçe mahalle gibi.
Bence kesin kapanacak. Vaka ve vefat sayılarına bakarsak görünen yol belli. Kışın yine aynı kısıtlamalar geri gelir kesin...
Aşı cozuyo ya olayi okul kapısına kuracaklar birer çadır girene çıkana yapistiracaklar felaket sorun bisey kalmayacak işte
Alınan hiç bir tedbir iş görmedi zaten. Umarım ciddi bir şey olmaz.
Küçük çocuklar için endişeliyim gerçekten.
Kapansın. Yürüyen minik çanta'lar herkese virüsü yayacak.
Kapansın. Online a alıştı bünyemiz. Okula kim gidecek?
Bakanların sözlerine bakarsak asla kapatmayacaklar gibi.. Ama bana kalırsa max 1 ay sonra kapanır.
yazın virğs yok sınıftaki çocuklar sokakta havuzda evde dipdibe ama okul acıkınca bi anda vaka sayısını yükseltiyolar bi anda aman alllahhımm oluyo, inanmayın artık şuna
Aç kapa, aç kapa!!! Delinin s*kini bellediği gibi!!!
Gene aynı döngüde millet boğulacak!!!
Millete alışveriş yaptırıp para harcatıcaklar ekonomiyi biraz canlandıracaklar sonrada kapanıcak
Bence artık kapatmazlar. Aşı bile engel olmuyor ölüme. Eve kapatmaları saçma ve boş olur.
Her insan kendini korusun artik, genc nesil yok olmadan okullar acilmali ve kapanmamali
Kapanır zaten böyle bir önlem almaya gücü yok kimsenin açıldığı gibi kapanır hiç açılmaması daha mantıklı açılınca neler olduğunu gördük.
Hiç belli olmaz.. İki gün sonra kapatıyoruz diyebilirler..
Neden bu kadar olumsuzsunuz gidin aşınızı olun karışmayın artık şu okullara cidden karışmayın !
Off zor soru ya üst makamdakiler gönülleri ne isterse
Kapanır 5 senede geçse bitmez bu virüs.
Tedbirsiz olduğunu kim söyledi
Kapanır bacım kapanır
Kapanabilir hastalık ciddi boyutta
Kapanır çünkü görünen köy kılavuz istemez derler
Sanmıyorum ben kapanacağını
Valla yeniden kapanabilir, ama umarım kapanmaz.
Ben göndermesem diye düsünüyorum..
Vaka ve ölümler cok olursa kapanır
Bir çok yer kapanacak sanki yine
maalesef kapanacağını düşünüyorum..
Valla hiç belli olmaz.
Merak ediyorum nasil tedbir alınabilir di mesela?
En fazla 1 ay sürecek sonra yeniden kapanacak
Bakan bey iddialı
Artik hicbir yer kapanmaz
@Tatlı_acı aşı hedefi nüfusun % 70'i. Hem aşı hedefi tutturulmak üzere hem de dünya pandemiyi gündeminden çıkarıyor artık.
Yüksek ihtimal
Zannetmiyorum.
Evet Ekim sonu
Sanmam kapanmaz
Evet doğal olarak
En fazla 3 ay veriyorum sonra tekrar kapanış
Vaka firlarsa evet olabilir
Olabilir
Bu sene okulların kapanacağını düşünmüyorum
Muhtemelen kapanır
Kapanır
durum onu gösteriyor