Açıköğretim görsel iletişim tasarımı?

Ben bilgisayar mühendisliği bitirdim ama bu mesleği yapmak istemediğime karar verdim. Oldum olası tasarlamayı ve sanatı sevmiştim. Grafik tasarım, uygulama tasarımı, modelleme tarzı işlere merak salmıştım okurken de Sorun şu ki VCD örgün sözel ile oldukça yüksek puanla alıyor ve ben ortaokuldan beri sözel ders görmedim. Çalışarak yapabileceğimi de pek sanmıyorum, sonuçta rakiplerim dört sene boyunca o dersleri görmüş ve sözel derslere yatkın öğrenciler olacakken onlara karşı bir avantajım yok. Son zamanlarda örgün öğretim ilgimi çekti. Sınavsız kayıt yaptırabiliyormuşum. Ders içeriklerinde de ilgi duyduğum alanlarlar var. Belki örgün öğretim mezunu bir tasarımcı gibi stüdyo görmüş olmayacağım ama en azından kariyer değişimi için uygun bir adım olarak görüyorum. Zaten okurken yandalımı da görsel iletişim tasarımından yapmıştım yani stüdyo görmüşlüğüm ve iyi kötü bir portfolyom var. Lisans mezunu olup portfolyomu geliştirmek istiyorum, böylece örgün mezunları ile denk olabileceğim.

Sizce bu kariyer değişimi için akıllıca bir hamle mi yoksa ne yapıp edip örgün mü kazanmaya kasmam lazım?
Açıköğretim görsel iletişim tasarımı?