Hayır bu kadar sikayetciysen ver istifani çık git ne çok ağlıyorsunuz çok basit memnun değilsen istifa et , ODTÜ fizik mühendisi arkadaşım var iki yabancı dil biliyor resepsiyon olarak çalışıyor bir tek sen mi bitirdin arkadasim kıytırık bir 4 yıllık okulu alt tarafı hemşirelik bitirmişsin Einstein değilsin
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılMeslekten şikayet edilmesi konusunda haklısınız, mesleğinin gerektirdiği işleri yapmaktan kimsenin şikayet etmeye hakkı yok ama işin bir de meslekten bağımsız tarafı var mesela hemşirelerin hatta bütün sağlık çalışanlarının aylık eline geçen para 5200 civarında ama ek ödeme adı altında emekliliğe yansımayan bir parayla bu kadar oluyor, maaş olarak geçen kısmı 3700 lira. Bu durumda emekli maaşı çok çok düşük olacak bundan şikayet etmekte haklılar, diğer memurlar gibi onlar da direkt aldıkları parayı maaş olarak almayı hak ediyor veya saldırgan hasta yakınlarından şikayet etmekte haklılar çünkü dayak yemek onların mesleğinin bir parçası değil. Bu gibi durumlar için beğenmiyorsan yapma demek saçma olur çünkü bunlar meslekle değil sistemle alâkalı sorunlar, herkesin de hakkını araması gerekiyor.
022 Yorumla- +1 yıl
Bu sıkıntıların sonuçları hasta ya da yakinlarina mı patlamali? Her sektorde haksizlik var. Bir kuruma para getirisinde bulundugunda aslinda müşterisindir. Her sektorde musteri her zaman haklidir mantigi gecerli. Bir tek saglik sektöründe bu yok. Doktorlar hep hakliymis gibi. Ben 11 yil gobek dusmesinden dolayi hastanelere gittim. Her gittigimde kalcadan igne Rantiap mide ilaci verip gonderdiler. Bak 11 yıldan bahsediyirum 11 yıl. Ve Ankarada gitmedigim hastane kalmadi. Sonra ben nasil duzeldim? Giresunda 70 yasindan fazla bir dede sol koltuk altimdan bir kordon cekti ve kendime geldim. Yani 11 yıl boyunca bir cok hastane ve sağlıkçı ezbere cozumlerle boş boş ilqclari bana verip durdu. Neden bu kadar yan etkisi yuksek ilaclari kullandim 11 yil? Sonrada saglikciya neden tepki gösterdik oluyor. 11 yil sacma ilaclari veren saglikcilarin hepsi gozumde ezbere calisan ukala para delisidir. Cozum yok yok yok!
- +1 yıl
@taykayko Hayır 3600 ek göstergeden bahsetmiyor sağlık çalışanları parasını 3 ayrı kalemden alır bir maaş, biri sabit ek ödeme, biri de performansa bağlı ek ödemedir. Bunlardan maaş ve sabit ödeme garanti gelirdir ve toplam 5200 lira ediyor ama bunun 1500 lirası emekliliğe yansımayacak bu yüzden de bu dönemde memur olan bütün sağlık çalışanları emekli olduğunda diğer bütün memurlardan daha az maaş alacak. Bu uygulama başka hiçbir yerde yok kimse de hakkını aramak yerine bunun yüzünden istifa etmek zorunda değil. Eğer bunu savunuyorsanız kimse hak aramasın hepimiz karın tokluğuna çalışalım, asgarî ücrete falan da gerek yok kim neye razı olursa o kadara çalışsın.
- +1 yıl
@Advertiser Ben hastalara patlamaları gerektiğini söylemedim, şikayet edebileceklerini söyledim. Sosyal medyada gördüğümüz bir şeylerden şikayet eden, Twitter'da hashtag açıp gündem yapan insanları kastediyorum; hastaya bağırıp çağıranları değil.
- +1 yıl
11 yıl tum doktorlar aynı yanlis tedaviyi uygulamis bana. Onlarca hastane onlarca doktordan bahsediyorum. Suru psikolojisi ile uygulanmis tedavi yontemlerinden bahsediyorum. Neyi nasil kime sikayet edebilirim sence? Tekrar ediyorum 1 doktor ve tedavi degil, 11 yil onlarca doktor ve onlarca hastane! Ayrica mumkun degil ama hadi mumkun sayalim sikayet edebiliriz gibi dusunelim. Uste burada da adalet sisteminin sacmaligi devreye giriyor. Saglik sistemimiz ne derece rezalet ise adalet sistemimizde o derece rezalet.
- +1 yıl
@taytayko İmza toplamak işe yaramıyor, devlet resmen kendi eliyle sigortası yarım insan çalıştırıyor. Dediğim gibi kimse mesleğinin gerektirdiği bir şeyden şikayet etme hakkına sahip değil herkes işi neyse onu yapmak zorunda. Hemşirenin işi nedir? Hasta takip etmek, ilacını hazırlamak, damar yolu açmak, hastayı ve yakınını bilgilendirmek... Bunlardan şikayet edenler haksız ama başka şeylerden şikayet edenler haklı. İnsanların hepsi makul isteklerde bulunmuyor, reçetesi yok iğne vurulmaya geliyor hemşire vurmuyor adam hemşire işini yapmıyor diye şikayet ediyor.
Arkadaşım var kendisi paramedik, ambulansa hasta yakını almak yasakmış, almadı diye şikayet edilmiş sağlık bakanlığına. Böyle şeyler çok oluyor hemşireler de haklı olarak bu durumlardan şikayetçi çünkü kimse kimseden işi kapsamına girmeyen şeyleri talep edemez, hemşire orda bir çalışan sonuçta kurallar belli o da uymak zorunda. Toplumun ciddi bir sağlık eğitimi alması gerektiğini düşünüyorum. Kendi hakları neler, çalışanların hakları neler bunun eğitimi verilirse hastanelerdeki çatışmalar da büyük ölçüde çözülür. Bunu sadece halk için söylemiyorum sağlık çalışanları da bu konuda bilinçlendirilmeli, kendi iş tanımını bilmeyen sağlık çalışanları var. - +1 yıl
@Advertiser Size şöyle söyleyeyim MHRS'den 10 dakikada bir randevu alınıyor, arada randevusuz hasta da almaları gerekiyor, sonuç olarak hasta başı 5 dakika süreleri var. Türkiye şu an Avrupa'da hasta başına en az doktor düşen ülke, ayrıca herkes kafasına göre uzman doktora gidiyor ve ülkede gerçekten çok az uzman var. Normalde önce birinci basamak sağlık kuruluşlarına müracaat edilir, onlar gerekli olursa uzmana yönlendirir ama bizde herkes direkt uzmana gidiyor. Sonuç olarak aile hekimleri hiçbir şey yapmıyor diye eleştiri konusu oluyor, hastane doktorları doğru düzgün bakmadı diye eleştiri konusu oluyor. Durum bu olunca bir doktorun başka bir doktor tarafından tanısı konmuş hastanın üstüne gitmemesi çok da şaşırılacak bir şey değil. Sağlık sistemi kısa zamanda çok sayıda hasta bakmak üzerine kurulu, doktorlar da bu sisteme göre çalışıyor.
- +1 yıl
@acilikoala yani dogru ilerlemiyor sistem. Şunuda unutmamak gerekir. Hipokrat yemini edilirken mevcut sistem sorunluysa sisteme gore calisiriz maddesi yok bu yeminde. Bir cok gribal enfeksiyonu pcr testinin sonucuna gore koronali gostermek hipojrat yeminini yerlere sermez mi? DSÖ ne diyorsa saglikcilar onu uyguluyor. 2018 yilinda gribal enfeksiyon kaynakli yillik olum sayisi 55 bin. 1 bucuk sene de korona kaynakli olum sayisi yine aynı. Yani korona oncesinde gribal enfeksiyon kaynakli olum sayilari degismedi. Koronanin ve aşıların anlamsizligindan bahseden doktorlara Türk Tabipler birligi disipline sevk ediyor. Dogruyu bilmelerine ragmen sistemin kolesi olmus doktorlar ve hemsireler ile dolu bu ulke. Bak onurlu ve gururlu bir saglikciysan Korona yalani ile insanlari terbiye etmelerine ses cikar once. Yani bireysel zerzenişlerden once genel sorunlari ele al. Maske hukuka aykiri iken, zorunlu aşılar hukuka aykiri iken neden sağlıkçılar fabrikq iscisi gibi çalışıp sesini cikarmiyor? Bireysel olarak sen korona ve asilar ile ilgili tepki verdin mi hic? Bir saglikci objektif olmak zorunda.
- +1 yıl
@Advertiser Hiçbir doktor 5 dakikada bir hasta bakıp sonra ona olacak bir şeyin sorumluluğunu almaktan memnun değil. Günde 150 tane hasta varsa ne yapsın üçte ikisini kapı dışarı mı etsin? Hepsine bakabilmek için hızlı davranmak zorunda yoksa çoğuna hiç bakılmamış olacak. Birçok gribal enfeksiyonun corona gibi gösterildiği falan yok. Nerede 55 bin TÜİK verilerinde yazan üst solunum yolu kaynaklı ölümlerin hepsini gribal enfeksiyon mu sanıyorsunuz? Size bir şey anlatmaya çalışmak bile hataymış, halk sağlığı sorunu nedir, pandemi nedir bilmeyip boş boş konuşuyorsunuz. Olması gereken bu olduğu için bütün sağlık çalışanları organize olarak bunu savunuyor. Tabipler birliği de en doğrusunu yapıyor, hiçkimse halkı yalan yanlış yönlendiremez. Aşı karşıtı doktorlar ne güzel sosyal medyada ün kazanıyor, dertleri başka bir şey değil. Asıl paragöz insan arıyorsan karşıtlık yaparak ün kazananlara bakın, sıradan doktorların aşıyı savunurken hiçbir kârı yok ama aksini yapanlar bundan kazanç sağlıyor.
- +1 yıl
Bak iste siradan tepeden bakan bir saglikci daha :) Siradan bir gribal enfeksiyon ile koronayi nasil ayirt ediyorsunuz? PCR testi bunu ayirt edebiliyor mu? Pozitif ya da negatif Rna ya sahip bir grip türünü pcr test sonucuna gore nasil ele aliyorsunuz? Keske bana cevap vermeden once Tuik verilerine bakmayi deneseydin. 2018 e kadar ki olum sayilari turune gore Tuikte paylasildi. Inceleyebilirsin. Ben bu dusuncelerimi paylasiyorum ya hani ben para mi kazaniyorum Şu an ? Seyseller ulkesi en cok asilama yapilan ulke. Asilanma sonrasi nasil kptu sonuclar cikmis bunu da incele. Tanzanza asi ve maske konusunda en karsit ulke. Başbakani dahi bu yuzden olduruldu. Bu ulkeninde korona donemini ele alıp incele. Bir vatandas olarak soruyorum sana. Korona ile Influenza arasinda ne fark var? Pozitif ve Negatif rna lar pcr testlerinde ortaya cikabiliyor mu? Kisaca ben influenza Hastasi biri olsam bu pcr testi beni koronali gostermeyecek mi? Bana bu durumda korona tedavisi uygulanmayacak mi? Bana yasadigim rahatsizligin tedavisi degilde baska bir hastaligin tedavisi neden ve nasil uygulanmaz? Göbek düşmesi cok guzel ornek. Tipta cozumu yok ama tedavisi var. Ustelik ise yaramayan ve yan etkisi fazla ilaclar veriliyor. 11 yil bana neden yuzlerce aşı yapildi? Neden onlarca kutu Ranitap ilaci kullandim? Bu doktorlarda senin gibi bilmis bilmis konustular ama bu ilaclari ben kullandım 11 yil boyunca. Herseyi biliyor gibi davranmaniza gerek yok. Bildiklerinizi konusun sadece. Neymis yuzlerce hastq var bir an once 5 dakika da bak gonder hastayi. Bu nasil bir sistem? Disim çatladi salaniyor yemek yiyemiyor su icemiyorum randevu al diyorlar 2 3 hafta sonrasina.
- +1 yıl
TÜİK'te yazan %12,3'lük ölüm oranı solunum sistemi hastalıkları olarak geçiyor bunların hepsi gribal enfeksiyon değil. Bizde sadece gribal enfeksiyondan ölen kişi sayısına ait bir veri yok ama ABD'de daha önce en ağır geçen grip sezonunda bile ölen sayısı 60 binken şu an covidten ölen sayısı 600 bini geçti.
PCR testi grip ile coronayı ayırt edebiliyor tabii ki, ikisinin genetik materyali farklı PCR testi de örnekte mikroorganizmaya özgü genetik materyali arar. DNA çift iplikçikli bir yapı bunu bir tarafı pozitif, bir tarafı negatif polaritelidir. Pozitif polarite 5' uçtan 3' uca doğru konumlandığını gösterir, bu şekilde olan virüsler kendisini mRNA gibi kullanarak çoğaltabilir çünkü ribozom RNA'yı okumaya 5' uçtan başlar ama negatif polariteli RNA'lar önce RNA polimeraz enzimi ile kendisinin pozitif polariteli kopyasın oluşturmak zorundadır. Corona virüs pozitif polariteliyken, influenza negatif polaritelidir. Sadece kendini çoğaltma şekline bakılarak bile ikisinin ayrımı çok rahat yapılabilir. Sizin düşünceleriniz kimsenin umrunda olmaz çünkü bu konuda yetkili bir merci değilsiniz, sizinki sadece lafta kalıyor ama bunu bir doktor yaptığı zaman herkes bir bildiği var diye düşünüyor. Size üstten baktığım falan da yok, siz kendi iddianız mutlak doğruymuş gibi bana önce bu konuda tepki göster falan dediniz ben de sizin üslubunuza göre cevap verdim. Bilgi almak için soran hiç kimseyi ne yanıtsız bırakmadım ama sizin derdiniz bilgi almak değil alanınız olmayan bir konuda kendi doğrularınızla bilmişlik taslamak olduğu için size böyle cevap verdim. İnşaat ustasına gidip işini öğretmeye çalışırsanız o da böyle tepki verir, bunun meslekle bir alakası yok. - +1 yıl
Corona virüsün RNA'sı ile influenza RNA'sı arasında tek fark polaritesi sanıyorsunuz gibi bir izlenime kapıldım bu yüzden tekrar açıklayayım. İkisinin RNA'sının nükleik asit dizilimi farklı. Tamamen uyduruyorum, corona virüste AAUGCCGGGA şeklinde bir dizilim var ve bu sadece corona virüste olan bir sıra. PCR testi de koyulan örnekte bu sırayı arıyor, sizde influenza varsa bu sıra onda olmadığı için pozitif de çıkamazsınız.
- +1 yıl
Yüzlerce hasta varsa doktorlar bu konuda başka ne yapabilir? Hem diş hekiminden randevu alamıyorum diye şikayet ediyorsunuz hem doktorlar niye çabuk davranıyor diyorsunuz. Herkese yeterince zaman ayırabilecek kadar doktor yok ülkede, bu da doktorların suçu değil. Diş hekimlerinin işleri mecburen uzun sürüyor sonuç ortada işte, diğer doktorlar da uzun uzun ilgilense birkaç aya randevu alırsınız.
- +1 yıl
Ayni gun icinde 4 kez test olan Ronaldonun ikisi negatif ikisi pozitif cikti. Populer olduğu icin bu ornegi verdim. Pcr testi gercekten guvenilir bir test mi sana gore? Tek bir pcr testi sonucuna gore tedavi uygulanmasi dogru mu? Ayrica influenza gribal enfeksiyonlardan verdigim basit bir ornek. Ki influenza kendi icinde A B C gibi farkli şekiller gosteriyor. Bir cok gribal enfeksiyon surekli sekil degistiren bir surec icinde. Bu surecte farkli sekiller ortaya cikiyor ve surekli cikacak. Bu yuzden asilamanin anlamsizligi tartisma konusu oluyor. Bir saglikciyi adam akıllı karsimiza alip konusamiyoruz. Ayrica aşı karşıtı diye aninda etiketlemeyin. Aşıya karsi degiliz sadece anlamsizliklar silsilesi var. Mesela bilim boyle emrediyor diye ilk etapta cogu hastaya sitma ilaclari verildi simdi neden verilmiyor? Aşida neden uzun soluklu benzer sorunlar cikmasin? Once ki yorumlarda bahsettigim gibi bağışıklıkla ilgili inceleme yapilmadan herkes nasil ayni kefeye konulup asilanmasi isteniyor. Ben gribal hastaliklara karsi gayet guclu bir bagisikliga sahibim. 2 yildir 30 dan fazla sehir gezdim ve her ortamda da maskem asagidaydi. Kıldan tuyden nem kapanla ben nasil ayni kefeye koyulurum? Son olarak Tanzanya devlet baskani oldurulmeden once motor yagindan, meyveden, hayvanlardan ornek alip bir insandan alinmis gibi gosterip DSO ye bu ornekleri gonderdiginde korona pozitif ciktigini biliyor musun? Papaya gibi bir meyvenin oz suyunda korona pozitif nasil cikar? Seyşeller ve Tanzanya gibi birbirine zıt iki ulkenin korona donemlerini lutfen iyi irdele.
- +1 yıl
Olum sayilari hem ulkemizde hem dunyada korona olmadan once ki donemle farkli degil. Boyle sorular sordugumuzda tepeden bakmayi kenara birakmali saglik calisanlari. Daha dun İstanbul'da Plandemi basligi altinda icinde saglikci ve avukatlarin oldugu yuzlerce insan eylem yapti. Bu eylemler her gecen gun kisitlamalar ve dayatmalar oldugu surece buyuyecek. Cevabini almadigim vir soruyu tekrar soruyorum. Her gun korona kaynakli olenlerin kac tanesi aşılı idi neden aciklanmiyor?
- +1 yıl
Dis konusunda onyargili cevap vermissin. Sadece sallanan parca cekilecekti 5 dakika dahi sürmeyecekti. Bunun icin acile gittim zaten. Acilde cozum bulamayinca ozel hastaneye gittim. Disimi 2 dakikada cektiler para bile almadilar. Her neyse standart bir saglikciyla karsi karsiya oldugumu dusunuyorum Şu an . Sorunumu ele amadan cozum sunma çabası. Sallanan disimi ceksin gondersin acil nasil sadece randevu verir? Yogunluk falan degil olay. Pandemi bahanesi baska cevabi yok.
- +1 yıl
Son olarak ben kimsenin isine karışmiyorum ve cok bilmis gibi davranmıyorum. Basit bir gobek dusmesi sorununu 11 yil boyunca hastanelere ısrarla güvenerek gitmis biriyim. 11 yil gittim cozum bulqmqdigim gibi yan etkisi oldukca fazla ilaclari kullandim. Evet bir inşaat ustasina isi anlatılmaz ama bu insaat ustasi 11 yil boyunca aynı duvari yapip bu duvari ayakta tutamaz ve bu duvari bir yasli dede ayağa kaldirirsa elbette işi ile ilgili yorum yaparim.
- +1 yıl
Bahsettiğiniz kişi Ronaldo değil ellon musk ve yaptırdığı PCR değil antijen testi, PCR testi yıllardır kullanılan gayet de güvenilir bir test. Evet RNA virüsleri sık mutasyon geçirir bu yüzden aşıları her sene değişir ama diğerleri covid kadar ölümcül ve küresel değil bu yüzden grip gibi olan olsun aşıya gerek yok diyemiyoruz, hiç beklemedik kişiler yoğun bakımlık oluyor ve hastaneler bu kadar insana hizmet verebilecek durumda değil. Kimin nasıl geçireceği belli olsaydı aşılama da ona göre yapılırdı ama belli değil, benim bağışıklık sistemim güçlü bana bir şey olmaz diyen kaç kişiyi yatakta kıvranırken görüyoruz, sadece kendin hafif atlatmak da değil mevzu aşı olunca virüsün vücutta barınabilme süresi kısalıyor ve bu da salgını yavaşlatmak için önemli bir şey.
Ölüm sayıları önceki dönemden farklı daha sonra link bırakacağım incelersiniz.
Sağlık bakanı yoğun bakımda yatanların %95'inin aşıları tamamlanmamış kişiler olduğunu söylemişti, ben de her gün açıklanması taraftarıyım.
Sizin işinizin 5 dakika sürmesi değil mevzu, bunun işi 5 dakikaymış öne alalım demiyorlar sonuçta. Diğerlerinin işi uzun sürüyor siz de bu yüzden geç randevu alabiliyorsunuz. Pandemiden önce de durum farklı değildi, benim dişim şişti gittim antibiyotik verdi sonra ben çekemem şundan al dedi onun da randevusu 2 hafta sonraya. Gayet çok bilmiş gibi davranıyorsunuz, beni tanımıyorsunuz işim ne onu bile bilmiyorsunuz ama bu konularda benden daha çok bilgi sahibi olduğunuza o kadar inanıyorsunuz ki direktif vermekten geri durmuyorsunuz. Tanzanya mevzusuna bakacağım
www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-54210768 - +1 yıl
Hayir emin ol bilmis gibi davranmiyorum. Ronaldo da yaptirdi ayni gun icinde birden fazla test ve bu testin sacma oldugunu kendi paylasti. Saglikcilara adam akilli diyqlog kurulabiliyor mu sence? Bir soru soruldugunda nasil olsa anlamaz diye anlatilmiyor. Kadin hastanede okumam yazmam yok, telefon kullqnmayi bilmiyorum diyor karsisinda ki gerzek yakinlarina soyle onlar alsin diyor. Kimsesi olmayan okuma yazmasi olmayan insanlara karsi sistem oldukca eksik. Ayrica standart poliklinik degil benim bahsettigim. Acile gidiyorum. Acilin mantigi nedir sence? Acillik hastamiyim degilmiyim bakilmiyor bile. Bak sen ilk bir kac yorumundan sonra açıklayıcı cevaplar vermeye basladin. Emeklilik ile ilgili endise ve kaygilarinda sonuna kadar haklisin. Yaptiginiz işi zaten kucumsemiyorum kutsal bir meslegin parcalarisiniz ancak işleyiş cok kotu.
- +1 yıl
Ben sadece 2 yil oncesinde ust solunum enfeksiyonu yasadim. Korona o zamanlar yoktu. Ocak ayinda bedelli askerligimi yaptim. 18 gun boyunca herkes hasta oldu ve 130 kisilik kogusta oksurmeyen revire gitmeyen bir tek ben vardim. En son askerligim bitti 18. Gun otobuse bindim o zaman hissettim bir kirilma oldugunu ve siddetli oksurmeye basladim. Gelir gelmez Gataya gittim. Ankaradaki en sistemli devlet hastanesi bana gore Gata. Doktor sadece bir kac basit kontrol sonrasinda bir kac ilac verdi beni gonderdi. 1 hafta kullandim ama hic bir olumlu etki olusmadi. Ozel bir hastaneye gittim daha sonra. Bana sadece bir serum bagladilar ve 3 4 saat yattim hastanede. Kalktigimda inan bana hic bir seyim yoktu. Yani en iyi devlet hastanesinde dahi inceleme cok yetersiz. 5 dakikada hastayi gondermenin hic bir mantigi yok. Ozel hastanede ki doktor devlet hastanesinin verdigi ilaclarin hicbirini kullanma dedi bana. Bu cok vahim degil mi? Teşhis yanlış ve bize ilac veriliyor. Biz bu ilaclari kullaniyoruz. Ben koronadan daha cok tedavi yontemlerinin hastayi yiprattigini dusunuyorum. Hayatımda 1 ya da 2 kez gribal bir rahatsizligi yogun yasadim. Herneyse seni tenzih ediyorum Şu an . Saglik sistemimiz adalet sistemimiz gibi kesinlikle guvenilir degil. Kobay gibi kullaniyoruz ilaclari sonuclari doktorlarla paylasiyoruz. 11 yillik gobek dusmesi problemi bende buyuk travmalar yaratti. Şu an ciddi seviyede uyku problemlerim var ve bunun icinde uyku merkezlerine gidiyorum. Ve cozumu cerrahi degil psijolojik. 11 yil yanlis tedavi nasil olur? Hic bir doktor neden daha derinden bakmaz. Neden ezberci fabrika iscileri gibi yaklqsiyorlar hastalara? Sen olsan 11 yil yanlis ilaclari kullansan guvenirmisin bu sisteme? Onlarca hastane ve onlarca doktorun eksiklikler silsilesine kapildim resmen.
- +1 yıl
Ben henüz doktor değilim öğrenciyim ama bir şey sorulursa açıklamayı çok seviyorum, işim bu sonuçta. Başta o şekilde konuşmamın sebebi niyetinizin bilgi almak olmadığını düşünüyor olmamdı. Sağlıkçılarla adam akıllı diyalog kurulabildiğini iddia etmiyorum ama bunun sağlıkçıların egosundan daha derin bir mesele olduğunu düşünüyorum. Benim mesleğimle ilgili yaşadığım en büyük tereddüt hastalarımla yeterince ilgilenemeyecek olmak pek çok arkadaşım da aynı tereddütü yaşıyor. Kimse ben hastaları aşağılayayım diye mesleğe başlamıyor ama yaşanılan şeyler insanları zamanla duyarsızlaştırıyor. Bu doğru bir şey değil ama insan olmanın doğasında var bu yüzden de önüne geçmek mümkün olmuyor. Diş acilleri hiçbir şey yapmıyor, ben diş için devlette gitmem asla hele pandemi döneminde hiç işlem yapmadılar ama öncesi de zaten berbattı. Sağlık sektörü geçmişe kıyasla çok ilerledi, zamanla daha da ilerlemesini umuyorum şu an için yapılacak şeyler var ama bakanlık pek oralı olmuyor çünkü bunlar uzun sürede etkisini gösterecek çözümler ve ciddi oy kaybı yaratır. Emeklilikle ilgili endişeler bana ait değil sadece çalışacağım sektörde insanlar neleri dert ediyor ve nasıl çözümler bulunabilir düşünmeyi seviyorum bu yüzden bu konuda araştırmalar yapıyorum.
En İyi Cevaplar
+1 yılİnsanların hadsizliğinden kendini bir halt sanıp sürekli hizmet beklemelerinden şikayetçi iseler haklılar. Maaş olarakta şikayetçilerse yine haklılar. İmamlar bile daha fazla maaş alıyor.
13 Yorumla- +1 yıl
Sebep? Girmek için gece gündüz çalılıyorlar insanlar hadsiz diye millet niye istifa etsin pardonda. Hadisizler haddini bilsin.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
1Cevap
+1 yılSaglikcilarin %80 inden fazlasina bende tahammul edemiyorum. Bir konuda uzman olmak seni baska bir kisiden daha ustun kilmaz. Sen yaptigin iste uzmansin bende kendi yaptigim iste uzmanim. Yani bir iş yapiyoruz hepsi bu. Tepeden bakmak nedir? Ozellikle son 4 5 yıldır devlet hastanelerinin onunden gecmek istemiyorum. Hepsi üstünkörü derinlige inmeden ezberci yaklasim icinde. Karsimda ki doktora İnfluenza ile Koronanin ne farki var diyorum cevap veremiyor. Ama tepeden bakiyor. Gunumuzde dunya ve ülkemizde ki saglikcilarin cogu DSÖ nün emrinde calisan isciler. Ilaç mümessilleri ve eczacilar insanlardan cok nasil daha fazla para kazanirim derdinin icindeler. Bir hastaneye gidiyorsun doktor anlasmali oldugu mumessillerin ilacini yaziyor receteye. Eczaneye bir gidiyoruz hooop eczacinin anlasmali oldugu mumessillerin dayadigi muadil ilaclar. Hepimiz kobay olduk farkinda degiliz.
21 Yorumla- +1 yıl
Bize öyle çok yukarıdan bakamıyorlar ama müşterilerin içinde var doktorlar hastaları anlatıyor hep bir kötü gibi kafanı gootune sokarim senin diyeceğim sonra sirketimi kotuleyecekler bir dert onlarda var sanki alanlarında bile eksikler doktorlar çok şikayetçiysen kardeşim al kıdem tazminatıni sektör git bu ne ağlamaktır ya insanı boğuyorlar
Çünkü büyük çoğunluğu doktor koca bulmak için hemşire oldular da ondan. Birçoğu işinden iğreniyor.
03 Yorumlamaaş havadan yağmıyor
03 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem