Bugün sizlerle ÖSYM soruları tarzında kafa yakan bir soru sormaya çalışacam;
Ordu coğrafya derslerinde gördüğümüz kadarı ile Orta Karadenizde kalıyor ama kayıtlarda Doğu Karadeniz olarak geçiyor o zaman kitaplarda neden Orta Karadenizde gösteriliyor? E ben boşuna mı ders çalışıyorum şimdi 😔🧐?Kpss de böyle bir soru çıksa yakarlar bizi 😂😂😂
Ordu, Doğu Karadeniz bölümünde mi kalıyor yoksa Orta Karadeniz bölümünde mi kalıyor?
Ordu Doğu Karadeniz'in en batısında yer alan şehirdir. Doğu Karadeniz şehridir. Yeni düzenleme kapsamında tamamı Doğu Karadeniz bölümünde kaldı. Ancak sanırım sizde eski sistem yer alıyor. Ordu ili bir kısmı Orta Karadeniz, bir kısmı ise Doğu Karadeniz bölümünde kalan ildir. Hatta şehir merkezi bile ikiye bölünür. Melet ırmağı doğusu Doğu Karadeniz, batısı ise orta karadenizdir. Umarım soru gelmez ve çok can yakar. Şıklarda orta ve doğu Karadeniz seçeneği varsa doğrusu budur. Diğer şıklardan hepsi yanlış olacaktır bu sisteme göre. Sınav için vs değil de genel bilgi için istiyorsan Doğu Karadeniz şehridir diyebilirim.
Ordu orta ve doğu karadeniz şehridir yani sadece doğu karadeniz veya orta karadeniz değil her iki tarafta kalan şehirdir ve ayrıca her ne kadar orta karadeniz şehri densede coğrafi ve kültür olarak orta karadenize uymuyor zaten. Benim fikrim Samsunda Orta karadeniz şehri olmamalı samsunda doğu karadenize ait bir çok yanı var.