21-22 yasında universiteye tekrar hazirlanmak zor mu ve sacma mı? Yardimci olur musunuz?

Şu an 21 yasindayim. 20 yasinda universiteye girdim. 4 yillik bir bolum ve aöftende 2 yillik bir bolum okuyorum. 2 yilligin atamasi daha fazla o yuzden okuyorum. Ve iki bolumden de 2. sinifa gectim. Bu sene 2 yillik bolumden mezun olacagim ve girebilirsem kpss ye gireceğim. Eger iyi puan alirsam atanirim yani tercih yaparim diye dusunuyorum.

Sorun şu ki 20 yasinda artik gec kaldim diyerek bolum yazdim. Okudugum lisans ve onlisans bolumu istedigim bolumler ve yapmak istedigim meslek değiller. Şu anki kafam olsa tekrar sinava girerdim. Cunku bu sene sinava hazirlanamadim puanim kesiliyordu her türlü. Tercih vererek yanlis yaptim.

Ben ingilizce ogretmenligi istiyorum. Puani yuksek biraz. Ben liseden tm bolumunden mezun oldum. Yani dil bolumunde degildim. Ama ingilizcem iyiydi ve sinavlarda yuksek aldigim derslerdendi. hep ingilizce ogrenmek istedim ama bir turlu yapamadim ne yazik ki. Bolum konusunda o kadar hata yaptim ki. Suanki aklim olsa gecen sene tercih yapmaz bu sene sinava dil kursuna falan giderek dilden hazirlanirdim.

Simdi biraz cesaretim var ama nasil olacak bilmiyorum. Oncelikle yks ye girecegim sira yaşım 22 olacak. Bolumu kazandim diyelim 1 sene hazirlik okuma durumum olursa 5 sene okuyacagim. Yani yaş 27 olacak mezun oldugumda. 4 sene okusam 26 olacak. Mezun olma yaşı cok mu geç? Bir de tabi atama falan olacak 30 a kadar meslegi elime alamayacagim. Bu riske deger mi?

Okudugum lisans bolumu tm bolumu. Ama hic memnun degilim. Bu sene vize finallere hazırlanırken, dersleri gördükçe aglayacaktim resmen. Hic bana gore degil. Okudugum lisede de ne yazik ki dil bölümü yoktu. Olsa belki giderdim. Ben teog sistemi girisliyim. Bizde nereyi kazandıysan orasiydi. O yuzden dil sinifi olan bir baska liseye gecmemde mumkun olmadi. Ne yapsam bilemiyorum. Bu mutsuzluga devam edip 22 yasinda 2 yillik bolumden atanabilirsem atanayim mi?(cunku biraz kpss calismayi dusunuyorum. Eger yks ye girmeye karar verirsem yks calisacagim) Yoksa istedigim bolum icin caba mi göstermeliyim? Bu benim zor olacak. Iki tane bolum okuyorum üstüne sinava hazirlanma durumum olacak.

Bolumu donduracagimi sanmıyorum. Cunku ingilizce ogretmenligini tutturacagimin garantisi yok. Bosu bosuna bolumumden de 1 sene kaybetmek istemiyorum. Ne yapsam o kadar kararsizim ki. Fikirleriniz benim icin önemli.
21-22 yasında universiteye tekrar hazirlanmak zor mu ve sacma mı? Yardimci olur musunuz?