Sınavdan yüksek not almak istemiyorum?

Arkadaşlar ben lise sonum üni sınavına çalışıyorum, derslerimde iyi, okul, dershane, günlük ders çalışma falan derken sınava hazırlanıyorum, muhtemelen yüksek bir not alacağım ama sorun şu ki ben yüksek not almak istemiyorum, ne yapıcam. Ailem iyi bir not almamı hukuk okumamı istiyor ama ben istemiyorum. Bir atölyede heyke yapmak, tablo yapmak istiyorum, zaten çocukluğumdan beri bunun için uğraşıyorum. Kendi kendime biriktirdiğim paralarla resim malzemeleri, heykel malzemeleri alarak başladım bayada ilerledim büst falan yapıyorum, 12 yaşlarımda kendi kendime piyano çalmayı öğrendim ama sesim iyi değil o yüzden müzik bölümü istemiyorum zaten, her neyse atölyede çalışmak istiyorum, geliri o kadar önemli değil ama ailem bunun sadece hobi olarak kalmasına izin veriyor meslek olarak asla izin vermiyorlar, onların dediği bölümleri istemediğimi söyleyip fikrimi dile gerirmek istediğimde kızıp bağırıyorlar, babam dövmekle tehdit ediyor iatediğini yapmazsam, ama ben ömrum boyu istemediğim bir mesleği yapmak istemiyorum, derslerime nasıl çalışacağıma bile onlar karar veriyorlar. Dershaneye gidiyorum ama hiç bir şey anlamıyorum bu yüzden evde konu anlatım videoları izleyerek veya doping hafızayla daha iyi anlayacağımı söylediğimde bunada izin vermiyorlar illaki dershaneye gidicekmişim. Olurda ki yüksek not alırsam ki derslerim iyi muhtemelen alıcam, ben naparım, zorla puanım yetiyor diye gönderirler bende muhtemeln puanım boşa gitmesin diye istemediğim bir bölüme giderim ama istemiyorum, ya yüksek not alırsam diye ağlıyorumne inşllah yüksek not almam diyip duruyorum, biliyorum garip gelmkş gelebilir bu istediğim ama ne yapıcam ben, akıl verin ne olur, deli gibi ya yüksek not alırsam ne yaparım diye ağlayıp duruyorum. Nasıl fikrimi dile getiricem ben, istemediğimi söyleyeceğimi anlayınca hemen bağırıp ağlatıyorlar beni, çok yoruldum bıktım artık. Üniversitelerde yetenek sınavı varken babam daha iyiydi yetenek sınavından puan gelir zaten diye ama yetenek sınavları kalktı bu yüzden derse abandırıyor, bu uygulamada çok saçma zaten, bu resim çizemeyen ressamlar demek. Başka bu durumda olan var mı veya siz ailenizi böyle durumlarda nasıl ikna edersiniz, sakin sakin konuşup anlaşmak istiyorum ama dinlemeye bile tenezzül etmiyorlar fikirlerimi dile getireceğimi anlayınca.
Sınavdan yüksek not almak istemiyorum?