ÜNİVERSİTE SINAVI VE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞME HAKKINDA?

İyi günler. Benim 4 tane sorum olacak. Cevaplarsanız çok sevinirim. Teşekkür ederim.

1. Örgün lisans okurken ikinci üniversite olarak açıköğretim lisansa kayıt oldum ve ikisini de okuyorum. İkisinde de 3. sınıfım. Örgün lisanstaki kaydımı sildirirsem ya da örgün lisanstan başka bir açıköğretime yatay geçiş yapsam, ikinci üniversitede okuduğum açıköğretim lisans bölümümü etkiler mi?

2. Örgün lisans okuduğum bölümden, başka bir lisans kazanıp kayıt sildirdiğim zaman kayıt sildirdiğim lisans programını ikinci üniversite olarak açıköğretimden başvurup okuyabilir miyim? Okursam örgünde verdiğim derslerim açıköğretimde sayılır mı?

3. Örgünde lisans okuyorum ve 3. sınıfım. Açıköğretimde de ikinci üniversite olarak lisans okuyorum ve onda da 3. sınıfım. Örgündeki lisansı yatay geçişle açıköğretimde okumaya devam edersem, üniversite sınavına tekrar girip örgün lisans kazandığım takdirde önceden ÖSYM ile yerleştiğim ama açıköğretim okuduğum bölümden kayıt sildirmem gerekir mi? Özetle; ÖSYM ile yerleştiğin açıköğretim lisans bölümünü okurken yine ÖSYM ile örgün bir lisans program okunabilir mi?

4. Anadolu Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi’nde açıköğretimde sınavlar her şehirde oluyor ama İstanbul Üniversitesi açıköğretim sınavları da her şehirde oluyor mu? Yoksa sınav için İstanbul’a mı gitmek gerek? Mesela Kocaeli’de sınava girebilir miyim? Sınav Merkezi farklı okullar mı çıkar, yoksa bulunduğum şehirdeki üniversite mi olur?
ÜNİVERSİTE SINAVI VE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞME HAKKINDA?