Çevremdeki herkes diyor ki kariyerini boşver insan olsun iyi biri olsun, yahu tamam da ekmek soğan mı yiyeceğiz birlikte? Ben kariyerinde iyi bir noktada olan biriyim böyle birini tercih etmem mantıksız mı? Birkaç sene önce bir sevgilim vardı hala okuyordu hiçbir şey yapamıyorduk birlikte haksız mıyım yaa
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılMeslek ve gelir düzeyi elbette önemli. Ama bunlar asla birinci önceliğiniz, aradığınız bir numaralı kriter olmasın. Yani yoksa sırf mesleği ve parası var diye bir canavarı gözünüzde melek sanıp kendi hayatınızı zehir edebilirsiniz. Hani kişi bir iş ve meslek sahibi ise kendi ayakları üzerinde durabiliyorsa bu, bu konuda sizin için yeterli olmalı. Çünkü bundan çok daha önemli şeyler de var. O insanla kafanız hayat görüşünüz, beklentileriniz uyuşuyormu. Bunlar çok önemli. Hani şayet bir insandan beklediğiniz bir numaralı şey meslek ve para olmamalı. Ama elbette bununda önemi var. Elbette siz de yanınıza yakışan insanla olmalısınız.
Saygılarımla
#kalpmimarı352 Yorumla- +1 yıl
😊
En İyi Cevaplar
+1 yılŞöyle ki, salt paraya odaklı evliliklerin yanlış olduğunu düşündüğüm kadar ileriye dönük düşünülmeden beş parasız evlilik düşünülmesini de yanlış buluyorum. Maddiyat her şey değil ancak önemsiz de değil.
190 Yorumla
+1 yılGerçekçi düşünüyorsun öyle bir kariyere de sahipsen o zaman mantığınla hareket edip daha okuyan biriyle bir ilişki yaşamak yerine kariyer yapmış birini tercih et. Asıl saçma olan bu işte. Mutlu günler.
10 Yorumla
+1 yılBence mantıklı düşünüyorsun canım. Para mutluluk getirmez diyenler yalan söylüyordur. Herkes iyi bir hayat ister bunun için çabalar. Dediğin gibi ekmek soğan mı yiyeceksin, boş zamanlarında güzel aktiviteler yapmak isteyeceksin, tatile gitmek isteyeceksin, sağlık sorunun olacak tedavi için para dökmen gerekecek yeri geldiğinde bunların hepsi paralı. Şahsen ben de kıt kanaat yaşamak istemezdim, bence çok doğru düşünüyorsun. Eee ülkenin durumu ortada zaten.
167 Yorumla- +1 yıl
Eig için teşekkür ederim tatlım 🌼
- +1 yıl
Emek vermediğimi nereden biliyorsun?
- +1 yıl
Tek maaşla yaşamak ile çift maaş ile yaşamak çok farkediyor, birisi kendi iyi bir meslekteyse karşısındaki kişininde öyle olmasını ister. Kimse burada cinsiyetçilik yapmıyor.
- +1 yıl
O kadınları bilemem ben kendime bakarım.
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
102
Cevap
139Cevap
+1 yılSenin kariyerinde biriyle evlwnirsen arada basarı catismalari cikacak ve surekli yaris halinde olacaksiniz ve bu durum ister istemez sizi zaman zaman ufakda olsa hakaret niteliğindeki kelimeler sarf etmenize sebep olacaktir dolayısıyla belki ekonomi olarak sogan ekmek degilde o ne üdü belirsiz iskender kebap denilen ya mun sacma sapan yogurtlu yemegini yiyeceksiniz ama bu sizi mutlu edecek anlamina gelmez kariyer hayatlari genelde ev icerisinde surekli cereyana neden olur ve bu gibi durumlar bide özellikle erkek milleti ofiste mini etekli kadın görünce etegi kaldirip altdan cakma egilimine gider çunkü adam kariyeri var bilmemne sktirici bilmemne holdingin bilmemne skturma bölümünde bisey müdürü ya hani ondan ötürü de evdeki kadininda degeri pek olmaz o hep kurufasulye pilav gözüyle bakılır oysa asıl mutlu olmasi gereken kisi kadinidir
Kisacasi kariyer be yahu yemisim kariyerini hepimiz insaniz gtümüz var osuruyoruz ağzimız var yemek yiyoruz skimiz var sokuyoruz ve yine götümüz var sıçıyoruz ee ben mesela linux yazılım mühendisiyim ben kendi meslegimde birini bulmak zorundamıyım yahu kactane yazılım mühendisi kız var ülkede toplasan 5000 kisi etmez onlarada coktaan sokmuslardir zaten
Evini gecindircek kadar gelirinizi saglayın birlikte tasiyin evlilik yukunü sokim kariyere00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKariyerinde iyi bir noktadan kasıt?
Kariyer dediğin şey ne?
Patronların sorumluluk yüklemek için söyledikleri bir yalan değil mi?
Çok iyi çalışıyorsın seni şef yaptık, artık daha fazla çalışmanı bekliyoruz.
Altına da araba verdik ki çıkış saatini bahane etme diye...
Özel odan da var, odaya gardırop görünümlü yatak da koyduk ki sabahladığın günün ertesi zinde işe başlayabilesin.
İPhone bilmem kaç X telefon veriyoruz - ki o telefonu da kampanyadan aldık para vermedik, afedersin *ıçarken bile ararsak cevap ver diye.
E tabi seni daha fazla sağarak- pardon dilim sürçtü çalıştırarak 100 000 TL fazla kazanç elde ediyoruz mali müşavirin dediğine göre e tabi sana da 1000 TL zam yaptık yeni terfin için...
İşte iyi bir kariyerin özeti size...
Şirket ortağı olmadığınız sürece o şirkette sadece bir işçisiniz.
Altıma araba verdiler diye havalara da girmeyin çünkü preste çalışan mavi yaka x usta milyon dolarlık presi bana zimmetlediler diye havalara girmiyor.
Hepimiz işçiyiz. Net...11 Yorumla- +1 yıl
😳😳 ne kadar doğru
+1 yılSen kariyerinde iyi biri isen sen karşıla tüm ekonomik sorumluluk erkek te olmak zorunda mı "geliştik avrupaileştik kültürlüyüz" demekle gelişmiş özgün bir zihniyette olunmuyor maalesef.
Öğrenci sana ne versin zevk için girdiğin yolda birde lüks ve konfor mu bekledin öğrenciden?
Bencillik ve menfaat tek amacı çıkarları olan insanları hiç sevmem maneviyatı olmayanın safakatinden de sevgisinden de şüphe duyarım.
Kendin gibi birini bul çkarlarınız uyuşmazlık gösterir ise sözleşme ile ayrılırsınız.20 YorumlaVarlık ve para insan hayatının olmazsa olmazı. Fakat sadece parayla sevgi ve aşkı bütünleyen düşünceler daha sonrasın da ben paramla her işi yaparım mantığını öne atıyor parası olan için. Daha sonraları monoton sevgisiz mutsuz bir hayata dönüşüyor birliktelikler. Bir çok kitap okudum bir çok yaşanmış örnekleri de ele aldığımızda sonu hüsran ve bu sefer ki ortaya çıkan açlığımız sevgi oluyor. Sonrasında sevecek biri aranıp aldatmalar veya uzaklaşmalar başlıyor. Mutsuz çocuklar mutsuz gelecekler inşaa edilmeye başlanıyor. Kısacası uzun lafların para veya parasızlık değil mevzu. Mutlu olabilecek bir hayat kurmak. Şu anki açlığımız neyse ona tutunmak yerine güzel evlatlar yetiştirebileceğimiz bir evlilik planlaması bence mutluluğun temel taşı.
10 YorumlaBence bu kadar takılma. Kendi işini severek yapan bir insanın hayatı da olumlu yöne gider. İşini seven geleceğe dair plânları olan bir insanla birlikte olmak çok önemli. Mesela adam aylık 20 bin lira alıyor ama işinde mutlu değil o evine geleceğine de yansır. Millet ne der nasıl anlatırım diye mi çekiniyorsunuz bilmiyorum ama. Eşin olacak kişi işini severek yapıyor ve o işiyle mutluysa göğsünüzü gererek kafanızı kaldırarak gururla söylemelisiniz. Yani diyeceğim şu ki bir insan işini seviyor ve ekmeğini taştan çıkarıyorsa mesleği ne olursa olsun gurur duymalısınız. Böylesine bir şey için takılmamak gerekir.
10 Yorumlavalla dürüst olmak lazım bu devirde erkekler bile artık karsısındaki kadının bir isi olsun veya gelir düzeyi olsun istiyorlar, ki haklılar. kimse bana iki gönül masalını anlatmasın, iki gönül diyenlere pazar fiyatlarını, kasap fiyatlarını, veya kira fiyatlarını gösterebilirim. bakın lüKS seylerden bahsetmiyorum, yasam icin gerekli gıdadan ve barınmadan bahsediyorum. bunların fiyatları ülkemizde artık yüksek , gidin pazara sebze bile pahalı artık, meyveden bahsetmiyorum bile. ne yazık ki idealizm bu ülkede zor, bu yüzden her iki taraf da ister istemez ilerde acaba gecinebilir miyiz yasayabilir miyiz kaygısı yasıyor iliskiye baslarken. ha sadece lüKS icin hic sevmediği birini secen insanlardan bahsetmiyorum, onayladıgım bisey değil. ama iliskiye baslarken karsındakinin bir gelir kaynagı var mı, iyi bir isi var mı bunu dusunmek gerekiyor ne yazık ki.
11 Yorumla
+1 yılHerkesin kendi tercihi, kendi evliligi..
Sahsen bende çok önem veriyorum ama sizin gibi kariyerli mi değil mi diye değil, acaba evine, eşine vakit ayirabilecek mi? Calismamasini istesem işini birakabilecek mi? işini evliliğinden daha önemli görüyor mu?
Vs vs
Kişinin okul okumasi (sadece üniversite, lise vs değil, medrese , ilmi. gelistirmek te benim için okul okumaktır) güzel birşey ama calismasini istemem şahsen, tabi bunun için de zorlamam helalimi.
Ayni şekilde benim işim, diplomalarim, maddyatim vs de ondan önemli değil ve olamaz.10 Yorumla
+1 yılEvleneceğin kişinin kariyerini fazla takıntı yapma evladım. Düzgün ve ahlaklı biri ise evlenebilirsin. Kariyerini evlendikten sonra da yapabilir bu önemli değil.
Bazı yorumlarda saçma sapan görüş yapan beylere de gülüyorum açıkçası. Neymis, madem senin kariyerin var masrafları sen karsila yok paragozsunuz yok kadin ev hanımı erkek doktor olunca niye sorun olmuyor diyenler olmuş. Madem öyle siz de ev beyi olup ev hanımının sorumluklarini alın hatta karınızın kütüğüne geçin o zaman masrafları karilariniz karşılar çocuğum merak etmeyin.00 YorumlaKlasik Türk Kadını ne beklersin ki 🤔
Ya kariyer ya para peşinden koşarlar, hepsi olmasa da çoğu böyle. Anneden kızlarına yaşam boyunca enjekte edilen bazı görüşlerin zamanla benimsenip açığa çıkması hali. Eskiden genelde kadın ev hanımı olur erkekler çalışırti, böyle görüşlerin yaygın olmasının ana nedeni bu. Erkek çalışır evi gecindirir şeklinde. Ama günümüzde artık kadınlarda çalışıyor olsa da hala eski tek görüş düzen devam ediyor. Helalinden yeteri kadar kazandığı zman (bu arada para harcamanın sonu yoktur ) ne önemi var ne iş yaptığının. Cikin artık tek düze kalıplardan00 YorumlaBu durumu ikiye ayıralım biri sevgi ve tutku diyelim diğeri ise iş ortaklığı gibi birşey birlikte hayat süreceğin kişide istediğini istediğin kriteri arayabilirsin bu senin hakkın demeyelim de bu hayat senin seçimin ve dilediğin gibi yaşamakta özgürsün fakat şöyle bir gerçek var ne oldum değil ne olacağım demeli insan eğer seçimin para ise parayı kaybettiğiniz zaman elde tutulur hiç birşeyiniz kalmaz fakat sevgi eğer gerçekten sevdiğin biri ise parasız biri o zaman hiç birşey kaybetmezsin fakat sevgiyi paralı kişidede bulursun ancak niyetin para olduğu için o sevgi ile karşılaşman çok zor çünkü kendine soracağın ilk şey parası var diyemi etkilendim yoksa gerçekten o kişi seni etkiledimi herşeye sahip olduğun gün işte bu düşünce seni mutsuz edecek sonra oturup neden mutlu değilim diye düşüneceksin Allah iyi insanlarla karşılaştırsın saygılar
00 YorumlaSaç Bakım konusunda 316 cevap paylaştı. haklısın hayatım. ama hayatı tekdüze görme yani tek bir doğru yoktur hayatta. misal dolar yükseldiğinde ülkemiz için kötü olur denir ya. an gelir iyi de olur. dısarıya mal satanlar için iyidir mesela. yani demek istediğim dogrularda zamanla değişir evrilir.
takılıyorsan buna imkanı yok değişmezsin. zihinsel donusumunu yasayınca kendini degiştirince ancak. 3 yıl sonra belki. ama işte o seneler gecmeli:D
özetle tavsiyem sudur bu devirde iyi insan bulmak büyük iş. baktın buldun mu. 4 4 lük değil. 4 3 lük mü. yapıstır gec. kimler kimler bekar kalıyor artık. yazık sanada bir erkeğin sevgisini analık duygusunu seksi yasamak onemli. yoksa bunları 50 de yasasam ne olcak düzgün partner bulupta. omur bir sermaya geciyor bir yandan yani00 YorumlaNeden bir şey yapamıyordunuz? Senin mesleğin ne? Meslekten ziyade iş saatleri benim için önemlidir, öyle sekizden ona kadar çalışıp yorgun argın gelirse birlikte bir şey yapamayız ama normal iş saatleriyse hiç önemi yok işin. Helal para kazansın yeter.
Benim sevgilim biz yeni tanıştığımızda düşük maaşlı işte çalışıyordu ama sonra başka yere geçti ve şu an zam alması da yakın. Yani ben taa başta iş yüzünden ayrılsaydım baya saçma olurdu değil mi?
Önemli olan parayı israf etmeyen biri olması, öyle olursa milyonlar kazansa bile uçup gider.00 YorumlaBu konuda sana katılıyorum özellikle de günümüz şartlarında insanlar maddi açıdan rahat olmak istiyor ve evliliklerde belli bir zaman sonra da çocuk dünyaya geldiğinde bu maddi yönden daha fazla ihtiyaç söz konusu oluyor. Okula gitmesi evlenmesi ihtiyaçları olmasını göz önünde bulundurarak düşünecek olursak haklısınız ama her şey para ile olmuyor oturup rahatça sohbet edemiyor fikir uyuşmazlık durumu yaşıyorsanız bu durumda sağlıklı bir ilişki ve evlilik olmaz. En azından geçindirecek kadar bir meslek ama anlaşacak kadar da iyi bir insan olması gerektiğini düşünüyorum.
00 YorumlaSaç Bakım konusunda 612 cevap paylaştı. Şöyle diyelim kimin ileride ne olacağı bilinmez yani çok kariyerli dediğiniz insan bir anda o kariyeri bitebilir onun için önem vermeniz gereken konu bence kişiliği olmalı yani ne olursa olsun evine bakacak parayı çalışarak kazanıyorsa kariyer değil ahlak derim. Kariyer bir yere kadar çok kariyerli olup ahlâksız saygısız birine denk geldiğinizde anlarsınız. Ve çok kariyerli insanların bile 3 sayfa haberi oldukları çok görülüyor. Şimdi insanlar tutturmuş bir kariyer bir güzellik öyle bakıyor evet bende diyorum beğenmeliyim güzel olmalı ama birde sonrasına bakıyorum acaba ahlakı nasıl saygılı mı. Bunlar gerçekten aranması gereken konular asıl. Sağlık varsa kariyer hiç bir şey soğan ekmek de güzeldir bu arada tavsiye ederim.
00 YorumlaYa bu sadece gelir anlamında da değil , mesela bir doktorla evlenirken sana ayıracak vakiti , uyku düzeni çok farklı olacak kendi mesleğinden. Bu da eksik sevgi , yetersiz diyolog vs derken aldatmaya götürebilecek bir şey. Ondan en doğrusunu yapıyorsun mesleğe bakarak.
10 YorumlaSaç Bakım konusunda 447 cevap paylaştı. Bizim ülkede halk sınıflanması var. İşine veya cüzdana göre adam sayılıyor. Erkek kadından büyük olacak, erkek kadından çok kazanacak vs. Gelişmiş ülkelerde bu denli meslek ayrımı olmuyor. Tabi içinden geçen kriterlere kimse söz edemez. Başarılı bir hayatına başarılı birini istemen normal.
10 YorumlaKesinlikle haklısın. İki tarafın da seviyesi yüksek olursa ortaya çıkan çocuğun geleceğini hayal dahi edemiyorum. Babası çok zeki bir milyoner annesi ilkokul terk ve vasıfsız birisi. Hem kuşak çatışması içine doğar çocuk. Hem de olması gereken seviyenin altında olur. Şahsen ben olsam vasıflı biriysem vasıfsız biriyle evlenmem
10 YorumlaValla ben de en çok mesleğe bakıyorum. Meslekler hayatı bildiğin dekore ediyor. Sırf para için de değil düzgün bir hayat yaşamak isterim. Benim ailemin gelir düzeyi iyiydi. İyi şartlarda büyüdüm. Kendi mesleğimi de elime aldım. Benim ona saygı duyabilmem için benden bir tık iyi olmalı.
10 Yorumla
+1 yılİnan mantıksız değil. Bende mesleki açıdan önem veriyorum. Elbette önceliğim karakter. Karakter ve kişilik olmadıktan sonra yapmış olduğu mesleğin önemi inan olmaz. Ama ömrümü yürüteceğim birininde, belirli konuma gelmiş, meslek sahibi olmasını isterim. Bende çünkü mesleğimi elime almış biriyim. Herkesin tabi kendi düşüncesi o yüzden mantıksız bir düşünce de değilsin gayet normal..
10 YorumlaHayır değil.
Sanki kariyeri-statüsü olmayan insanların hepsi çok düzgün veya kariyeri-statüsü olan insanların hepsi kötü. Mesleği iyi olanı seç en azından mesleği normal olan bir insanla olup kişiliğinin kötü olması ihtimalinden daha iyidir. Çok iyi olmasanız dahi en azından maddi olarak rahatım dersin.10 Yorumla
+1 yılSana öğretilen mükemmellik ve doğal olarak sen de öyle birini bulamazsan kaygı içine giriyorsun. Yüksek standartlar şeması ile büyümüş olabilirsin özellikle hep kariyerin önplanında ise.
Belki bu tanışacağın insan nefes almanı kolaylaştırabilir. Çünkü güçlü insanlar da nefes almak ister güç maskesinden sıyrılmak isteyerek.00 Yorumla
+1 yılBenim çalıştığım yerin sahibi kadın aylık kazanıyor 30-40 bin belki daha fazladır bilemem ama kocası bir aralar 1-2 senedir işsizdi şu an çalışıyor ama max 3 kazanıyordur ama arada aşk olduktan sonra gerisi önemli mi sizce ya da mesleği önemli mi yani…
00 YorumlaKariyerini maddi anlamda önemsiyprsan başka, belli bi eğitim almış, belli şeyleri başarmış, elde etmiş, kendini belli konuşarda ispatlamış birisi olsun diye istiyorsan başka bence. Ben de insanların mesleklerine ve kariyerlerine önem veriyprum elbette bu gayet doğal
00 Yorumla
+1 yılSana şöyle diyeyim eğer sen de okuyorsan kendin gibi birini istemen en büyük hakkın güzel bir kazanç elde eidyorsan aynı sekilde karşındaki insanı o şekilde biri olarak istemen de hakkindir ha senden eğitim maaş açısından daha düşük olmasına rağmen böyle şeylere önem vermeyip onu hayatina alman da yine çok hoş bir harekettir ben hayattan şunu anladım bir kadın ayakaltinin uzerinde durmalı okumalı okumasa bile kendini geliştirmeli hayatı sorgulamali yoksa Türkiye gibi bir yerin gelenek göreneklerine inanclarina yaşam sekillerine göre bir kadın bunları yapmadığı muddettce mutsuz olur ezilir çünkü bizim toplumumuza göre erkek yücedir iyidir namus kavramına ihtiyacı yoktur algıları böyle maalesef
04 Yorumla- +1 yıl
son kısımdaki zırva hariç hatırlıyorum. toplumumuza göre mi erkek yüce? bekar bir erkek evlenmeyi istesin kızın ailesi toplum düşman kesilir herkes sömürmek ister adetler bile küçük düşürmeye yöneliktir. evlendikten sonra işler kötü gittin boşanmanın mali külfeti erkeğe yüklenir. kadın isterse çalışır adam çalışmak zorundadır. bir kadın eşini öldürebilir yine bu erkekleri yücelten toplum ya kadın haklıdır adam haketmiştir der, bir kadın bir adama tokat atabilir mesela aksi bir durumda kıyamet kopar bla bla bla. erkekler için hayatı cennet göstermeyi bırakın
- +1 yıl
Bunda böyle olmasinin nedeni yakın çağ oluşu ve modernlesmeyle beraber hukugun da etkisi var
- +1 yıl
@mr4tdemr tabiki var olmaz olur mu onu inkar edemeyiz
Tamam, meslek ve maddi durumda önemli ama öyle olmuyor işte. Yeri geliyor sen o kişiyle aynı yatağı, aynı evi paylaşıyorsun. Bir aile oluyorsun.
Misal ben de eşimle 18 iken, burslar dışında bir gelirimiz yokken evlendik. Daha sadece bir öğrenciydi ama başarılıydı. Şimdi uçak mühendisi kendisi. Yine benden az alıyor ama canı sağolsun.😂02 Yorumla- +1 yıl
Saç Bakım konusunda 771 cevap paylaştı. Ya çalışan olupta kim soğan ekmek yiyormuş söyleyin. Senin ki aşk evliliği olmaz mantık evliliği olur. O da çok sürmez. Parası olsun yeter. Aman Allah senin gibi düşünenlerden korusun. 🙏 Eşim çalışmasa da olur. Ben de iyi bir kariyer yaptım ama hiç böyşe düşünmedim.
00 YorumlaSaçmalığın daniskası. Herkesin istediği şeylerin kişilerde öncelikli kriter olması çok garip. Bu hayatta her zaman “daha” lar olacaktır. Daha kariyerli, daha çok kazanan vs. Önemli olan yanında huzuru hissediyor olman yoksa sonuç yalnız bırakılmak oluyor
00 Yorumla
+1 yılGenel olarak davul bile dengi dengine çalar
Maddiyatı aşmış, maneviyata önem veren iki kişi için durum farklı olabilir. Ama günümüzde maddiyatı aşabilen insan sayısı çok az.
Birey olarak evleneceğin kişinin kriterlerini belirlemek sana düşer, kriterlerine sadık kal ve sonradan pişman olma.00 Yorumla- Saç Bakım konusunda 301 cevap paylaştı.
+1 yıl.
Zengin fakir, fakir zengin olabilir.
Ama merhametli, vicdanlı, gönül dolusu sevgili, iyiliksever, koca yürekli, mert, dost, arkadaş, amca, dayı, komşu, eş, abi, kardeş, güvenilir, sözünün eri insan olmak ve bu insanı bulmak zordur.
.00 Yorumla Insan evladi olsun. Biz cok gorduk okumus iyi bir meslek sahibi olan ama insan olamayan. Annesine babasina saygisizlik yapan, kediden kopekten nefret eden, ilk kavga da dovmeye kalkan. O yuzden hayirlisini dile. Tek biseye odaklanma asla
40 YorumlaBos dusunceler biraz. Kariyer bir sureden sonra gereksiz kisisel hirslara kaptiriyor kendini. Fazla hirsli sevmem. Ortalama statude bir işle meşgul olsa da benim icin sıkıntı olmazdi. Yaptığı işi sevmesini cok isterim. Ki benleyken de mutlu olsun. Bi de çok yoğun olmasin. Boyle hirs küpü iskoliklerden olacağına gitsin meyve satsin benim gözümde daha tatlı
00 Yorumla
+1 yılHer okumayan çok para mı kazanıyor adamın alacağı asgari ücret olacak ya da isini yuskeltrse daha fazla alır hersey para değil insanın karakteri doğru olsun
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMevki ve kariyer olarak seviyelerinizin yakın olması çok önemli. Hele ki bunu önemsiyorsan mutlaka dikkat etmelisin. İyi birisi olmasına da önem ver tabi ki. Ama kendine yakın birini istemen çok normal çünkü hayat böyle işliyor. Davul bile dengi dengine demişler.
00 YorumlaBir noktada sen de haklısın ama unutma insanlık diploma düzeyine göre olmuyor hali vakti yerinde olup adam olamayan erkekler çok hele bu ülkede iyi tercih yapman lazım.
20 Yorumla
+1 yılİşi gücü olsun karakteri olsun..
Hangi bayrağa selam durduğu belli olsun 😏
Kendi ayakları üzerinde durabilsin diye düşünebilmeni isterdim aslında çünkü direk her şeyi kariyer ve paraya yüklersen o da tam olarak doğru bi şık sayılmaz senin için00 Yorumla
+1 yılHayır saçma değil.
Ama ben kendini tam olarak ifade edemediğini düşünüyorum
Yani be istediğini biliyorsun
Fakat bunu tam olarak anlatamıyorsun,
Veya artık anlatmaktan yorulmuşsun düz olarak söylüyor ama kapsamlı düşünüyorsun.00 Yorumla
+1 yılBirgün böyle annemle oturuyoruz yaşım 20 falan ben yarı şaka dedimki ben evlenmek istiyorum dedim. O da bana sinirli bi şekilde eşşek sıpası daha doğru dürüst İşin yok gücün yok aç aç mı skişcksin karınla demişti hiç unutmam😂😂
00 YorumlaKusura bakma bunu dusunen biri evlenince daha iyisini bulunca ona gider ki hep gitmislerdir bunu es adayina belli etme ne tipi ne parasi karakteri kisiligi namusu önemli umarim sende dogrusunu bulursun
00 YorumlaGözün ne kadar yukarda olursa o kadar az talibin olur. Az talibin olduğunda seçmen ve seçilme ihtimalin çok az olur. Belli bir yaştan sonra da istediğin gibi birini bulmak imkansız gibi bir şey oluyor.
00 Yorumla- Saç Bakım konusunda 537 cevap paylaştı.
+1 yıldavul dengi dengine .
kişiler egıtım aıle statu gelenek dini siyasal paralel olmalı .
bu bır gercek.
fıkrınde de sonuna kadar haklısın ç.
zamanını arizona kertenkeleleri ile geçirme .00 Yorumla
+1 yılSen kariyerinde iyi isen ekmek derdiniz zaten olmaz 😃
Ne hikmetse erkek doktor olup kız ev hanımı olunca hiç sorun olmuyor. Ama kız meslek sahibiyse erkek de mutlaka Mercedes'le gezmek zorunda. Gerçekten kadınlar çok paragöz.01 Yorumla- +1 yıl
Kadin ev hanımı olduğunda ev içinde bir sürü sorumluluk alıyor evladım. O sorumluluklarını yerine getirmesin bakalım doktor bey için sorun oluyor mu olmuyor mu görürsün. Kimse bedava yaşamıyor. Erkek de ekmek derdi olmayan kariyerli bir kadınla evlendiğinde ev beyi olup ev içi sorumlulukları alırsa böyle evlilikte de sorun olmaz merak etme. Ayrıca kariyerinde iyi olan kadının kariyerini kaybetmeyecegi ve ekmek derdi olmayacağı ne malum?
Saçma değil para kariyer her şey değildir ama çok şeydir. Kendin gibi birini tercih edersen hem daha iyi de anlayabilirsiniz birbirinizi diğer türlü anlaşmak da kolay olmaz
10 Yorumla
+1 yılYoo ben de önem veririm şahsen ama şu şekilde seninde iyi bir mesleğin varsa anca o şekilde onda da benzerini isteme hakkına sahipsin diğer türlü saçma
11 Yorumla- +1 yıl
Kendi değerini bilen her kadının hakkı
Kişiye göre değişir bu da göreceli birşey kadın var temizlikçi avukatw ister kadın var avukat boştaki ile evlenir kişiye bağlı nedense çevremde gördüğüm hep kadınlar daha okumuş erkekler daha az ama bentam tersi daha çok okudum ama buna rağmen bile kız mesleğimi beğenmiyor havası varmış yok herkes bakar sana üniforma ile diyen bile vardı ne alaka ise
00 Yorumla
+1 yılValla canım benim babam 4 dil biliyor makine mühendisi ama annemi aldattı. Ona göz boyamalı pahalı hediyeler almasını bildi ama bi gönül almasını bilemedi.. şimdi sen düşün meslek ne kadar önemli
00 YorumlaAçıkçası bunlar önemli şeyler ama birinci siradami degil para gelir gider bi gun zengin ikinci gün fakir olursn. Sana diyemicrm çok aşıksan git fakir biriyle evlen cunku sorunlar çıkmaya başlar ve sevgi saygı yok olur ama normal düzey bi insanla olmakta bi sakınca yok ki karakterliyse. Zengin olur ilgini çekmek için önce jest yapar sonra hergun gider paraları dağıtır kızlara sana zırnık koklatmaz. Kısacası karaktere bağlı ama kriterler de uyması
Kimse dört dörtlük degil sen bile00 YorumlaSaç Bakım konusunda 520 cevap paylaştı. Gayet doğru bir düşünce bende senin gibi düşünüyorum sadece sevmek yetmez maddi durumu bana yakın olmalı evlendiğim kadının tabi para odaklı evlilik istemem sevmek de lazım
00 YorumlaMaddi ya da manevi bir yaşam düşünüyorsan hem kalbini, hem aklını dinle meslek seç... Sadece aşk bana yeter diyorsan, sadece kalbini dinle meslek önemli değil..
00 Yorumla
+1 yılBu düsünceye sahip olabilmen icin öncelikle senin ya amir ya da memur olman gerekiyor doktor mühendis ya da avukat isi gucu olmayan biriyle evlenmez senin meslegin ne acaba gercekten merak ettim
01 YorumlaSaçma diye birşey yok, tercih meselesi..
Fakat bana göre yersiz bir tercih.
Çiftleri ve bir haneyi mutlu eden şey sadece meslek değildir.
Kişi önemli olmalı diye düşünüyorum..00 Yorumla
+1 yılMeslek geçim açısından önemli aslında,
ama aşırıda takılmamak gerekir bence tabi geçinemeyeceğiniz kadar düşük bir gelirde ise tartışılabilir,
onun dışında pekte takılmak olmaz bence.00 Yorumla
+1 yılYa bir gün işler ters giderse ekmek soğan yemek zorunda kalırsanı? Birlikte soğan ekmek yiuebileceğin birini bul. Hayatta sadakat erdemler ve sevgi paradan daha üstündür
00 Yorumla
+1 yılTabii bu zamanda meslek veya gelir de önemli. Ama herşey para değil bazen para huzur vermiyor. Ama senin mesleğin ne gelirin ne? Neden hep erkeklerden bekleniyor? Bu açıdan düşünüyor muyuz?
00 YorumlaSaçma değil yani sen Cumhurbaşkanımızın oğluyla evlenmelisin
30 Yorumla
+1 yılHerkes dengi dengine. Haklısın. Ben de çok önem veriyorum
31 YorumlaGayet normal
Aç kalırsak bacağını feda edeceksin bana diye soźleşme yapin30 Yorumla
+1 yılAllah kizinda erkeginde hayirlisini nasip etson parasi olup gece kuluplerinden eve gelmeyen biri olacana 12 saat calisip evinde olsun daha iyi huzur onemli
00 YorumlaEkonomik düzeyine takılman normal ama spesifik olarak meslek takıntısı sacma
20 Yorumla
+1 yılHaklısın herkes kendi seviyesinde birini ister. Bu böyledir yapacak birsey yok
Zengin adamlar da fakir kadina yanaşmıyor00 YorumlaSenin kariyerin varsa tabiki kendine uygun araman lazım
Çocuk olunca oda kadına kalıyor
Madi manevi başına00 Yorumla- Devamını Gör (181)
Devamını Gör(226)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası