Sabattin zaime para vermek mantıklı mı İstanbul'da yaşıyorum boluda da ev var hangisi
İstanbul sabahattin zaim üni yüzde 75 burs ilköğretim matematik öğretmenliği
Abant izzet baysal üni hemşirelik
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Sevgili öğrenci,
Neden elmayla armutu kıyaslatıyorsun? :) Birisi öğretmenlik, diğeri hemşirelik. İkisi de kendisine has karakteristik özellikler gerektiren bambaşka meslekler. Ama ben ikisini de aynı özveriyle okur ve çalışırım diyorsan biz de bilgimiz dahilinde destek olmaya çalışalım :)
İlköğretim matematik öğretmenliğini sadece devlette öğretmenlik olarak düşünme.
Bir hemşirenin özelle devlet arasında aldığı maaş birbiriyle çok da uçuk değilken, bir ilköğretim matematik öğretmeni devlette ortalama 5 - 6 bin alırken birebir dersle aylık 30 bin tl çitasını zorladığına birebirde şahidim.
Siz de çok iyi biliyorsunuz ki bölgenizde ya da sosyal medyada biraz tanınırsanız özel dersten kafanızı kaldıramazsınız, gecenizi gündüzünüzü doldururlar. Ama bir hemşire için devletle özel arasında bu kadar uçurum yoktur, hatta tam tersi özelde maaş daha düşüktür.
Dolayısıyla özel okul da olsa, İstanbul pahalılığı da olsa uzun vadede matematik öğretmenliği maddi açıdan çok daha karlıdır. (Başta da yazdığım gibi kıyaslama tamamen kazanç üzerinedir.)
Diğer taraftan sadece devlet düşünülüyorsa hemşirelik son alımda Kpss'de 73'le atanırken, ilköğretim matematik öğretmenliği Kpss'de 70 puanla atanmıştır. Birbiri arasında çok da fark olmamakla birlikte tekrar yazmak istiyorum ki meslekler birbirinden çok farklı zorlukta ve farklı kişilik tipleri istemektedir.
Tercih yaparken lütfen bu detayı atlamayıp mesleğin inceliklerini çok detaylı inceleyiniz.