Barajın düşürülmesinin en büyük nedenlerin den biri de Özel-Vakıf Üniversiteleri ile Devletin Ücretli Uzaktan eğitim programlarına daha fazla öğrenci alınması demektir. Pandemi Nedeniyle barajı ciddi sayıda öğrenci geçemedi bu bahsettiğim Ücretli programlara öğrenci sayısının da ciddi oran da azalması demektir. Devlet bu bütçe dengesini sağlamak zorunda, sanmayın ki herkes Üniversiteli olsun Öyleki Türkiye de Devletin Eğitim Politikası Bireyi Eğitmeye yönelik değil Devletin Bütçe dengesini sağlamak üzerine kurulmuştur Uzun vadeli kalıcı çözümler yerine Kısa vadede geçici ve çözüm üretmeyen, Politik çıkarları koruyan kararlar alınmaktadır
Mesele şu. Neden öğrencilerin genel başarı seviyesi bu kadar düşük. Bizim sınava girdiğimiz yıllarda hiç böyle şeyler hatırlamıyorum. Barajın düşürülmesi falan... Baraj dediğin nedir ki zaten en alt seviye demek. Onun altı hiçbir şeye vakıf olmamak, hiç çalışmamış hatta hiç bir şey dinlememiş gibi bir şeydir zaten. Önceden kimse bu kadar düşük netlerle kimse mühendislik fakültesine falan giremezdi. Sınav adil değil, eğitim sistemi adil değil. Bunların hepsine tamam ama son yıllarda üniversite sınavına giren jenerasyon da çok gevşek gibi geliyor bana. Biz o zamanki çalışma tempomuzla şimdi sınava girsek çok çok daha iyi yerlerde olurduk demekki. Arkadaşlarımız biraz daha sorumluluk duygusu yüksek ve gayretli olmalılar. Eğitim-öğretim, hocalar ve kişisel gelişim eskisi kadar önemsenmiyor gibi geliyor bana. Asıl problem bu. Bunun üzerine gidilmesi lazım.
Universite sınavı bizim gibi gelişmekte olan ülkelerce uygulanan bir sistem, tüm halkına istihdam sağlayamayan bu iktisadi yapı, iş bulmada en önemli kriter olan eğitimde adam kayırma ve nepotizmin önüne geçmek için merkezi bir sınav sistemi tasarlamak zorunda kalmıştır. Bu sınav ile kısıtlı olan iş imkanlarından, eğitim müfredatına bağlı kalmak koşulu ile yapılan bir sınav ile uygun adam seçilir. Taban puanı düşürmek demek o bolüme kaldırabileceğinden daha fazla öğrenci adayı ile yüklenmek, eğitimin kalitesini düşürmek ve piyasaya kaldırabileceği yükten daha fazla kişi enjekte etmek anlamına gelecektir. Bu durumda ülke artık malezya meksika seviyesinden ürdün nepal düzeyine düşer...
bu hukumetle bırlıkte habıre unıversıte acıldı her sehır ve ılceye ıcersı bos lıseden bozma okullar.
ıcerısınde arastırma gorevlısının ders verdıgı okullar . unıversıte herkes okumaz zorunda degıl ve zaten ıstıhdam sınırlı ne dıye okul acılıyor oda ayrı bır konu.
velhasıl tum dunyada eleme secme sıstemı mevcut . bu kadar bos beles adam okullara gelırken kalıte artırma adına yukseltsınler krıterlerı degıstırsınler dıye bakarken stepne parti sımdı yurdumun unıversıtelerıne takmıs.
Bu sene öyle bir tokat yedi ki üniversiteler, özellikle özel ücretli olanlar, öğrenci bulamaz ve bulsalarda para etmeyecek kadar öğrenci sayısı denk geliyor.
Barajı düşürmek sadece kuru kalabalık yaratır. Bir çoğu zaten sıralamada yetersiz olacağı için ancak tam ücretli kontenjanları doldurabilir. Ortalama bir vasat üniversite 26 bin tl den başlıyor bölüme göre 80 bin liraya kadar çıkıyor... Baraj düşsün düşmesin mesele ne kadar sığır bi sisteme sahip olduğumuz. Yığınla mezun var, kasiyer, aşçı, garson, reyon elemanı, sekreter, mağaza da satış danışmanı olarak zaten okuduklarından çok alakasız asgari yaşam düzeyinde kalmak için çabalıyor.. At yarışı gibi bir sınav ve eğitim sistemi oldukça baraj 250 olsa ne yazar.. Herkes kendi sıralamasını yapacak kadar iyi meslek derdinde 'bananecilik' oynuyor..
barajı neden düşürüyorlar biliyor musun, bunun nedenlerinden biri de özel-vakıf üniversitelerine ve devletin ücretli olan uzaktan eğitim programlarına daha çok öğrenci alıp daha çok gelir elde etmek devletin bütçesinde para kalmayınca, açık olunca, baraj düşürmek politik bir hikaye :) hani nasıl turizm de pandemi kısıtlaması kaldırılıp son bahar da kısıtlama oluyorsa burda da böyle bir düzen var
sanırım bu işin ucunda özel eğitim kurumlarının patronları var. halkın talebine göre verilmiş bir karar değil, bu kurumlar devlete yüksek vergiler veriyor, kaz gelcek yerden tavuk esirgenmez
Hahaha :D baraj puanını da geçemeyen sınava girmesin bir zahmet. İyi düşsün de nerde boş beleş var gelsin o zaman. 15 soruyu da çözemeyen varsa üniversiteye gitmesin hiç. Niye uğraşıyor ki direk barajı kaldıralım biz saçmalığa bak.
Üniversite okusa bile işsizlik oranı artacak insanlar hevesle okuyor sonrasi kasiyer oluyor niye bizim sonumuz garanti degil ki ya çoko üzülüyorum her volumde bu boyle hatta sağlıkta bile artık böyle saglik tekniklerliginden 5 senede 7 kişi atayan bölüm var çok zoruma gidiyor
Baraj puanı değil üniversite sayısı azaltılmalı ipini koparan üniversite açıyor hem barajı düşürseler ne olacak bu sefer iş bulamıcaz bölümlerin yüzde doksan dokuzu çöp zaten doktor olursan işin var olmazsan boşuna okursun kpss falan da hikaye o da kaldırılsın günümüzde eğitim fakülteleri bile bitti artık her şey den önce şu zihniyet gitsin.
Yavaş yavaş YKS barajından seçim barajını düşürmeye mi yürüyor acaba 😂😂
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Önüne gelen üniversite okuyor zaten puan falan kalksın direk girsinler. Sonra işsizlik var diye ağlıyorlar. Tabi ağlarsın üniversite sana ne katıyor bir düşün değil mi
Üniversiteye giriş puanlarını düşünmek ona kalmadı, herkes kendi bildiği işi yapsın başkasının işine burnunu sokmasın diyeceğim de iyi yaptığı ne iş var diye düşündüm bir an sanırım “yalakalık”
Baraj puanı ek yerleştirme sonrası düşecek. Yani, ilk yerleştirme yapılınca boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme yapılacak.. O yerleştirme bitecek ve en son elde kalan kontenjanlar için bi ek yerleştirme daha olacak. Sen işte o son ek yerleştirme kısmında olaya dahil oluyorsun. Baraj puanı o yerleştirme de düşecek 140 a.. Tarihi belli değil.
Hemen hemen her dönem Milli Eğitim Bakanının değişti bir ülkede bu gibi saçma tekliflerin gelmesi normaldir. Bu öneri ile mi eğitim sistemimiz ilerleyecek? Bu öneri ile mi muhasır medeniyetler seviyesine geleceğimiz yapının taşları atılacak.
Yalaki psilik işte nefret ederim gebermedi gitti ya bi Çok yaşa artik a q. Her taraf universite zaten universite kolay bir sey oldu artik daha dusurunde iyice bok olsun.