Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Prof. Dr. Ziya Selçuk'tan boşalan Milli Eğitim Bakanlığına Bakan Yardımcısı Mahmut Özer atandı.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yerine Mahmut Özer atandı. Yeni bakanın başarılı olacağını düşünüyor musunuz?
Bence ziya selcuk istedigi seyleri yapamadi. Son zamanlarda da hep egitimle ilgili aciklamalari c. baskani yapıyordu. Ziya selcuk ile başkanın dedikleri celisiyordu hep. Artik son zamanlarda ziya selcuk'u toplantilarda goremiyorduk. Ortak noktaya varamiyorlardi diye dusunuyorum. Ya bu isi kendisi iyi yönetemedi ya da baski altinda kaldigi icin öyle gözüktü. Mesela bundan önceki ismet yılmaz ne denirse onu yapıyordu. Ben 2018 de liseden mezun oldum. O sene c. baskani birde bire cikti ve üniversite sistemini, liseye geçiş sistemini sinavlari degistiriyoruz dedi durduk yere. O gunu hic unutmuyorum. Ismet yilmazin haberi yok gibiydi resmen. Ama her denileni yapiyordu bu adam. Zaten ondan sonra bu yks ve lgs sistemleri corba oldu. Bence ziya selcuk her denileni yapmak istemedi. Karai oldugu görüşler vardi. Dedigim gibi ortak noktaya varamadıkları görüşler vardi. Haliyle bu da istifayi getirdi. Ben bu ulkede egitimle ilgili iyi seyler olacagini sanmiyorum. Bu ışık coktan söndü benim icin. Muhendis, ogretmen, burokrat, hukukcu. Meb'in basina kim gelirse gelsin ayni seyler oluyor. Egitim duzelmiyor. Her yeni gelen oyun tahtasi gibi sistemle oynuyor. 2000 li olarak okudugum 12 yil boyunca kac kere sistemin değiştiğini sayamadim. Kac kere de bakan geldi gitti. Universitedeyim. Meb'e bagliligim pek kalmadi ama izleri cok buyuk o sistem degisikliklerinin. Sadece kazasiz belasiz sistem degisikligi olmadan universiteyi bitirmek ve kpss ye girip atanmak istiyorum.
Erdoğan baştayken gelen hiçbir bakan başarılı olamaz. Çünkü birincisi Erdoğan herbokolog olduğu için her konuda her şeyin en iyisini en en en en doğrusunu kendisi bildiği için atadığı bakanlar sadece onun sözlerini halka söylerler. İkincisi Erdoğan kabinesinde kendisinden daha bilgili, daha nitelikli bir bakan istemez. Onu yönetemeyeceğini bilir. Bu yüzden getirdiği bakanlarda aradığı şey nitelikli olması değil. Kendisine biat eden, kendisini tanrı/peygamber olarak kabul edenleri bakanlıklara getirir. Bakanların yaptıkları açıklamalara, geldikleri bakanlık hakkında ne kadar bilgili, nitelikli olduklarına, konuşma biçimlerine hal ve tavırlarına baksan anlarsın zaten.
RTE istemedikçe bu adamda hiç birşey yapamaz. Bu ülkenin birşeyleri başarması için yeni bir başkana ihtiyaç var yeniliklere açık insanlara, milleti aç yatarken bir yandan milletten vergi alıp köprü yaptırmakla birşey olmaz. Gerçekten yeter yani benim artık bir umudum yok.
6
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İlk izlenimlerimi paylaşayım.
Konuşma ve artikülasyon başarısız. Biraz fazla heyecanlı. Mesela okulları muhakkak açacakmış. Açarlar tabii fakat salgın patlak gösterince yine kapanır.
Ziya Selçuk'un özenle ve ısrarla salgın dediği kavrama pandemi diyor. Bu herkesin anlayamayacağı ve fark edemeyeceği ama kendisinin dikkat etmesi gereken ince bir nokta.
Eğitimde yeni sistem vurgusu yapmasa olmazdı tabii: "Ancak Türkiye olarak dünyayla daha çok rekabet edebilir bir eğitim sistemine ihtiyacımız vardır".
Şu ana dek benim için tek olumlu yanı Twitter duyuruları için kişisel hesabını kullanmayacak olması oldu. Bu böyle kalır en azından umarım.
Kendi iradesiyle istifa etmediğine yemin edebilirim ama ispatlayamam. Eger kendi iradeleriyle istifa edebilecek cesaretin zerresi varsa birşey bilmiyorum. Egitime gelirsek o koltukta hiçbirisi oturmasada daha kötü bir eğitim olamaz. Zaten berbat ötesi ve deneme tahtasına dönmüş bir eğitim sistemi var.1500 yıl önce yapılmış bir din ile eğitimi uyusturmaya çalışan sistemde orada kimin iturdugunun pek bir önemi yok.
Şahsen hicbir bakanin bakanlığı hakettiğini düşünmüyorum, çünkü Milletvekilliği, belediye başkanligi, bakanlik gibi yerlerde "Plani Projesi Olan Kişiler" olmali, yandaş olmasi, işini iyi yapması, maaş düşkünü olması, iyi konuşması kişiyi bu mevkiyi hakettigi anlamına gelmez ve oraya da öyleleri getirilmemeli.
İşini cok iyi yapanlar, işinde basarili olanlar da en fazla müdür yapilmali. Bakan yapilmamali.
ziya hoca zaten saray baskısı dolayısıyla rahatsız olduğunu söyleyip çekilme teklif etti. aynı baskı bu adama da yapılır. değişen bisey olmaz. ziya hoca gazel okuyordu buda uzun hava okur. degisen bisey olmaz olan yine atanamayan öğretmenlere ve öğrencilere olacak :)
Eğitim sistemini baştan aşağı değiştirmeye gayreti niyeti varsaa olur yoksa hadi geçtik bu işin başina öyle böyle en az sorunla en az linçle atlatmaya çalişcaz deyip kenara çekilirse hiç bir şet değismez
Adam mühendismiş neresi başarılı olucak ya bunun? Bide koyu akpli ağzımıza s1çar bu bizim Devlete bak mühendisi Milli Eğitim Bakanı yapıyor canım ülkem.
Hayır düşünmüyorum. Sistematik olarak eğitimin düşürülmesi bilinciyle hareket edilen bir sistem var. Oraya dünyanın en iyi eğitimcisini atayın hükümet sistemi ona doğru düzgün izin vermez.
@nNUR- En azından Ziya Selçuk öğretmendi, bu adam öğretmen bile değil. Ve Ziya Selçuk bakan olmadan önce sistemi eleştirmişti, yani eğer bir şeyleri değiştirmek istese bile izin vermemişlerdir. Bu adam eğitimin içinden olmadığı için neyin eksik olduğunu bile bileceğini sanmıyorum...
dimii herkes mezun olduğu bölümün işini yapıyor zaten. ben 4 senemi vericem öğrencilik hayatı yaşıcam emek vericem, bölümümle alakalı bi iş bulmak istediğimde de iş beğenmiyo olcam. ama almanyada yaşanmaz yavv👍🏻 :d
@kazstronay burdada farkli degil uni bitiyo ya da yuksek lisans kactane orenci var uniyi bitirip isdedigi isi bulana kadar hamballik yapan wc temizliyen bundan haberin var mı
@kazstronay sen su an euroyu tlye carpiyosunda ondan wc temizliyen en fazla bin euro maas en ucuz kira 600€ kaldimi 400€ telwfon faturasi elektrik su internet ode bi ay boyunca ac kalirsin
Burda herkes ailecek calisdigi icin gecine biliyo burda ben okudum su isi yapmam kafasi yok zorla yapiyon ya da bilmiyorum artik turkiyede nasil ama benim tanidigim kisiler eslerini calisdirmaz ama aciz derler bilmem anlata bildimmi
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yerine Mahmut Özer atandı. Yeni bakanın başarılı olacağını düşünüyor musunuz?