Ciao Ne zaman sorsalar ve cevap versem beni demotive ediyorlar. İşin tuhaf yanı ailem dahi çevremdeki insanlar beni tanımıyor. Hobilerim, ilgi alanlarım, dinim hatta kaç dil bildiğimi dahi bilmiyorlar. Hep daima başarılı biri oluyorum, pes etmiyorum. Sizce bu durumda hedeflerimi söylemek istememem olağan mı?#ANDROM
Başkalarının size sürekli beğeni göndermesi ve kalp işareti atması çok da önemli değildir.
Hepimiz kendi teknemizde yaşam okyanusunda tek başımıza ilerleriz. İyi ve güzel yaptığımız şeyler öncelikle kendimiz içindir.
Siz kendinizi rahat ve başarılı hissettikten sonra birilerinin size "aferin" veya "çok kötü olmuş" demesine fazla kafayı takmayın. Çünkü insanların duyguları sürekli dönüşür ve değişir. Bugün size aferin çekenler yarın yerin dibine sokabilir. Bu sizinle değil kendi psikolojik durumlarıyla alakalıdır.
O sebeple siz kendi yolunuzda yürüyün bu yolculukta kafanıza uyan yol arkadaşlarınız olacaktır. Onlarla kafalarınız uyduğu müddetçe aynı yolda yürürsünüz ama bunun bir şartı da yoktur. Gelene çok bağlanmadan gidene çok üzülmeden yaşayabilirsiniz.
Zaten tarihte ve yaşamda "büyük" dediğimiz insanlar bu dengeyi kurabilmiş insanlardır.
Örneğin büyük bir müzisyen halk beni alkışlasın veya para kazanayım diye beste yapmaz. O kendi kalbinin ve ruhunun yansımasını tamamen müziğe yansıtabildiği zaman tatmin olmuş demektir. Böyle bir durumda milyonlarca insan onun bestelerini marş yapsa veya hiç kimse dinlemese bile o mutludur.
Büyük bir yazar sadece düşünce ve duygularını yazıya tam manasıyla dökmeyi düşünür. Ama yazıyı yazarken insanların ne kadarının beğeneceğini veya nasıl bir çıkarı olacağını düşünmez.
Sözün özü sevgili dostum. Her ne yapıyorsanız kendi yolunuzda gideceksiniz ve bu yolda giderken de insanların sizin önünüzde mi arkanızda mı olduğu çok da sizi etkilemeyecek.
Tabii bunları yazması okuması kolay ama yapması zordur.
Size başarılar dilerim, bir de ufak tavsiye;
Kanalımda " Nasıl Büyük İnsan Olunur" videomu izlemenizi tavsiye ederim.
Hangi meslekten olursan ol ya da dil bilmek, dinin farklı olması, hobilerin ve seni sen yapan birçok özellik. İlla herkese söylemek zorunda değilsin ama birşeyleri de saklar gibi yaşanmamalı bence.
Yani kendin ol. Seni seven her halinle sevsin. Dost olan, arkadaş olanda öyle. Burda bir sınıflandırılma yok. Çünkü sen bir görüşü kimseye dayatmıyorsun, kendini ifade ediyorsun.
Herkesle aynı görüşte olmayabilirsin, dinin ya da eğitim statütün farklıdır ama onlara bir saygısızlık yapmadığın sürece sorun olmaz diye düşünüyorum. Ama sorun yapacak kişiler olur dersenizde zaten hayatta her halükarda olumsuz etkileyen insanlar yok mu, var o halde her olumsuz etkene kapılmamalısınız. Tabiki de başka görüşlerede açık olmak ve kendini tek yönlü biri yapmamak gerek ama sürekli kurulan cümleler ya da saygısız ifadeleri hayatınızın odak noktası haline getirmememeniz gerektiğini düşünüyorum.
Söylememelisin. * Her zaman hedefinde başarılı olamayacağını söylerler. -Hatta bazıları İnşallah der ama hareketleri "yapta görelim" der gibidir. -Kıskanırlar. * İstediğin için çalıştığın hedefini insanlara söylersin herkese sonra bu hedefin artık sana mecbur bir şeymiş gibi görünür.
Dksjd bizi en iyi tanıyan ama bir o kadar da hiç tanımayan yakinlarinizdir. Anlamayanlara bir şey anlatma. Ilerde zaten onların gözüne görünen bir yerlere geldiğinde senin başarınla övünür tebrik eder gururlanırlar bosver yük altına sokma onları djd
çevrendeki kişiler sana kendini hedeflerine ulaşman için destek oluyorlar mı? - cevap evet ise elbette - cevap hayır ise, boşver. Herkesi memnun edemeyiz. Etmek zorunda da değiliz.
Kesinlikle söylememelisin. Eğer istediğin birşeyde başarılı olmazsan kafanda sürekli ben onlara şunu olacağımı söylemiştim olamadım tarzı kelimeler sürekli düşündüğünde yüksek psikolojik sorunlara dönüşebiliyor. Ve sana inşallah kazanırsın yaparsın derken bile içtensizlik samimiyetsizlik olduğunu hissettiğinde acaba bu bana uygun değilmi gibi şeyler düşünebilirsin. Hatta hedeflerini bile değiştirebilirsin. Tabiki hiçbir zaman insanları kale alma. Ne olursa olsun çevrendekilere hedeflerini kesinlikle söylememelisin..🥰
Kesinlikle hayır eğer faydası olacak kişiler olursa olur mesela çevresi olacak kişiler. Yoksa onun haricinde gelecek Hakkında planlarınızı konuşmayın bence
Ailemin kayıp ikizi gibiler. Lisede onları dinledim pişmanım ama bu sefer onları dinlemeyeceğim onlara da söyledim bunu tabi biraz sert dille olduğu için çok uygun olmadı ama elden bişey gelmiyor. Duyma onları
Sakın söyleme Ben söyledim de kıskançlıktan gitmiş kendi çocuğuna olmak istediğim şeyi olması için zorluyormuş çocuk kendi söyledi çekemeyen hasetçi insan çok
Selamlar,
Başkalarının size sürekli beğeni göndermesi ve kalp işareti atması çok da önemli değildir.
Hepimiz kendi teknemizde yaşam okyanusunda tek başımıza ilerleriz. İyi ve güzel yaptığımız şeyler öncelikle kendimiz içindir.
Siz kendinizi rahat ve başarılı hissettikten sonra birilerinin size "aferin" veya "çok kötü olmuş" demesine fazla kafayı takmayın. Çünkü insanların duyguları sürekli dönüşür ve değişir. Bugün size aferin çekenler yarın yerin dibine sokabilir. Bu sizinle değil kendi psikolojik durumlarıyla alakalıdır.
O sebeple siz kendi yolunuzda yürüyün bu yolculukta kafanıza uyan yol arkadaşlarınız olacaktır. Onlarla kafalarınız uyduğu müddetçe aynı yolda yürürsünüz ama bunun bir şartı da yoktur. Gelene çok bağlanmadan gidene çok üzülmeden yaşayabilirsiniz.
Zaten tarihte ve yaşamda "büyük" dediğimiz insanlar bu dengeyi kurabilmiş insanlardır.
Örneğin büyük bir müzisyen halk beni alkışlasın veya para kazanayım diye beste yapmaz. O kendi kalbinin ve ruhunun yansımasını tamamen müziğe yansıtabildiği zaman tatmin olmuş demektir. Böyle bir durumda milyonlarca insan onun bestelerini marş yapsa veya hiç kimse dinlemese bile o mutludur.
Büyük bir yazar sadece düşünce ve duygularını yazıya tam manasıyla dökmeyi düşünür. Ama yazıyı yazarken insanların ne kadarının beğeneceğini veya nasıl bir çıkarı olacağını düşünmez.
Sözün özü sevgili dostum. Her ne yapıyorsanız kendi yolunuzda gideceksiniz ve bu yolda giderken de insanların sizin önünüzde mi arkanızda mı olduğu çok da sizi etkilemeyecek.
Tabii bunları yazması okuması kolay ama yapması zordur.
Size başarılar dilerim, bir de ufak tavsiye;
Kanalımda " Nasıl Büyük İnsan Olunur" videomu izlemenizi tavsiye ederim.
Sevgiler.