Verimli geçti
Verimsiz geçti
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Verimsiz geçti çünkü uzaktan eğitim yüz yüze eğitimin yerini tutmuyor. İlköğretim ve ortaöğretim öğrencileri, uzaktan eğitimle belki biraz bir şey öğrenecek olsalar da birçoğu internete sınırsız erişim sağlayamadığı için derslere katılamadı. Tablet, bilgisayar ya da internet sorunu olmayanlar da sınav olmadığı için sadece katılımdan dolayı hiçbir şey anlamasalar da ilk dönem çok yüksek notlar aldılar. Velisi, çocuğum TV'den takip ediyor dediğinde o öğrenciye 100 bile verildi. İkinci dönem de ilk dönem notları geçerli olunca, öğrenciler haklı olarak uzaktan eğitim derslerine gitmeyi de bıraktı. İkinci dönem çok daha verimsiz geçti.
Açıkçası şahit olduğum insanlara bakıp verimli geçtiği söyleyemem. Çünkü ev ortamı hiçbir zaman sınıf düzenini sağlamaz. Öğretmenle kurulan göz teması bile gerçekten sınıf ortamına özgün bir durum. Bunu maalesef ki bilgisayar ardında yapamıyorsunuz. Algı ve dikkat bozukluğu birçok öğrencide büyük sorunken bilgisayarla beraber gelen uzaktan eğitim bunu daha güç bir hale soktu.
Ayrıca evdeki gürültü ve dikkat bozan materyaller de öğrencilerin neredeyse hepsini etkilemiş durumda.
Kimisi dersi dinlemek istediği halde dikkatini toplanamıyor, kimisi konsantre olamıyor, kimisi de zaten ders dinlemek istemiyordu.
Öğretmenlerin de büyük sıkıntı çektiği aşikar. Genç öğretmenlerimiz genellikle uyum sağlarken yaşları biraz ilerlemiş olanlar teknolojiye uyum sağlamakta güçlük çektiler ve dersi anlatamadılar.
Şu ana kadar söylediklerim kötü neticeler olsa da uzaktan eğitimle birlikte insanlar beraber olmanın kıymetini anladılar. Ayrıca teknolojik ortama geçmekle birlikte ulaşım sıkıntısı, derse yetişme telaşı, büyük masraflar da askıya alındı.
Bazı dersler ise yalnızca sunum yapılarak anlatılabildiği için iyi bir ders ortamı sağlandığını söyleyebilirim.
Benim görüşüm ise dersin derste işlenmesi yönünde.
Zira bilgisayar insanı somut verilerden yoksun bırakıyor maalesef ki..
Daha güzel ve sağlıklı bir gelecek dileğiyle.
#Selâmetle 🙂
Verimli geçti bana göre örnek olarak derslerin kaydını sonradan dinlemek olsun , hocaların verdiği pdf dosyaları olsun , yüz yüze eğitimde böyle imkanlar yoktu , dikkatim dağıldığında dersin tekrarını dinleyemezdim , sürekli soru sormak zorunda kalırdım , kendine kalan vakit , otobüse yetişme , kıyafet seçme derdi olmaması cabası bu sistemde , eksi olarak bağlantı sorunları vs. olabiliyor bazı kişilerde ancak online sistem üzerine yoğunlaşılırsa bu geliştirilebilir , sınıf ortamı farklı diyenlerde olsa bireyselliğin arttığı dijital çağdayız , her türlü ayak uydurmak zorundayız bundan sonrası içinde büyük ihtimal.
Merhaba @_1melese_
Konu ile alakasız olacak ama bir keresinde kafana takılan olursa bana sorabilirsin demiştin :)
Şimdi ben 22 yaşımdayım ve 8. Sınıfta okulu bıraktım. Aradan yıllar geçtikten sonra bir okuma hevesi geldi bana ve 2022 YKS sınavına girmek için bu yıl dershaneye yazıldım. Bugün ilk 2 ders işledik. Türkçe’de fiilimsiler ve Fizikten Fiziğe gitiş derslerini işledik. Şimdi Türkçede mesela konuyu anlatırken sanki daha önce bilinmesi gereken konular varmış gibi anlatıyor hoca. Sıfat, isim, eylem bilmem şeyler diyo. Ben sıfırdan başlamak istiyorum. Sıfırdan böyle mi başlanıyor yoksa o ileri dersler mi
Merhaba. Okumaya tekrar hevesle başlaman çok güzel olmuş. Yazın boş durmayıp değerlendirmen, konulara temel atman çok önemli.
Aslında konu bakımından Türkçe'de ilk önce sözcükte anlam, cümlede anlam konularından başlayarak devam eder. Yani hocanız konulara ortadan giriş yapmış. Belki de ilk önce Türkçe'nin dil bilgisi kısmını halletmek istiyordur hocanız.
Çünkü bende YKS'ye hazırlanma sürecimde farklı dershanelere giden arkadaşlarımda senin dediğin gibi demişti. Yani dershane hocanızda ilk önce dil bilgisi kısmını bitirip yıl içinde yıl içinde bol bol pratik soru çözmenizi sağlamak istiyordur.
Bu dediğimiz taktikte de verim alırsanız yine başarı sağlayabileceğinizi düşünüyorum. Ama konuları anlamadan geçmeyin. Yani dershane size örneğin fiilimsiler için 1 hafta süre tanır. Senin anlama süren 10 gündür mesela. Sonrasında konu tam orturmadığı için sıkıntı yaşarsın. Yani genelde dershaneye ayak uydurmaya ve çokça da anlamaya yönelik çalışma yürütmen gerek. Masa başında çok vakit geçirmek değil verin almak olmalı hedefin.
Yani zaten çalışma sürecin hep böyle ilerleyecek. Konu anlatımı videosu seyretmek, tekrarlar, soru çözümü şeklinde. Ancak önceki konular biraz daha emek istediği için tek başına başlasan bile fiil konusuna yoğunlaşıp arada isimlere ya da sıfatlara bakmayı deneyebilirsin. Yoksa hepsini bir oturuşta bitirmen zorlayıcı olabilir.
Tekrardan özür dilerim sormak istediğim bir şey vardı.
Fizik, Kimya, Biyoloji yani kısacası Fen diyebiliriz bu dersler ezber mi? Çalışma yöntemi nasıl olmalı sıfırdan başlayan birisi için. TYT Derslerine başladık ve temelim çok zayıf. Dershanede anlamıyorum eve gelip çalışmak istiyorum. Birde kitap önerisi ne temelden başlayan birisi için
Rica ederim. Sorun değil. Çözebileceğim bir durum varsa mutlu olurum.
Şimdi fen bilimleri kısmı tamamen ezbere dayalı değil.
Biyoloji de neredeyse TYT'nin tamamına yakını ezbere dayalı. Sonrasında AYT'de sayısal var ama sen ayt kısmına girmiyorsan sayısal kısmı senin alanın değil.
Fizik ilk komuları ezber ama genelde sayısal bir ders. Ve çokça pratik soru çözmen gerek.
Kimyada da ezbere dayalı konular var ama genelde sayısal yani mesela maddeler var onlar üzerinden işlem yapıyorsun. İlerledikçe görürsün zaten.
Çalışma yöntemi açısından her derste olduğu gibi konu anlatımı, tekrarlar şeklinde ilerleyecek ama bu derslere özel bol pratik yapmanı öneririm. Yani soru çözmen gerek.
TYT biyoloji için ezberlerinin kalıcı olmasına dikkat et. Konu anlatımı kitabı al hatta. Çünkü çok fazla ayrıntı var ve soruluyor. Kafa dengi yayınlarının tasarladığı konu anlatımlı test kitabını da öneririm. Ve yotubedanda mutlaka dinle. Biyolojinin son konularından mayoz - mitoz bunlar çokça çıkıyor her sene.
Dershanede anlamasan bile hocanın anlatıklarından mutlaka not tut. Yani boş vakit geçiriyormuş gibi olmasın. Eve gelince de konu anlatımı videoları seyret. Ardından tekrar edip test çözmeye çalış. Ve olabildiğince verim al.
Yayın önerisi olarak aslında ilk zamanlar çok fazla yayına önem veriliyor ama sonrasında hiç bilinmedik kaynaklardam bile alınıyor yani illa önemsiyorsan çok zor olmayan ve hatta ösymnin sorularına çok benzer olduğu için şüphenilen 3 4 5 yayınları kitaplarını öneririm.
Okyanus yayınları temel seviyedir. Ve diğer test kitaplarına göre oldukça kolay olduğunu düşünüyorum.
Limit : orta ve zor olarak değerlendirilir.
Palme : zor
Karekök : zor
Bu şekilde.
Cevap
13Cevap
Kesinlikle hayır uygulamalı dersler var ve bana hiçbir şey katmadı.
Derse giren öğrenciler için verim düzeyi iyi diyebiliriz girmeyenler için verimsiz
100 yılda bir pandemi olduğunu düşünürsek daha kötüsü olabilirdi
Öğrendiğim şeyler oldu mu?
Evet oldu.
Yeterli miydi?
Hayır.
Reel eğitimden pek farklı olduğunu sanmiyom djdhdks
Hayır asla verimli geçmedi. Ağlayarak ders çalıştığım günleri hatırlıyorum
Verimsiz
Onu bırak herkesin evinde internet telefon var mıydı onlar için zaten verimsiz geçti
Benim için gayette verimli geçti çalışına ortam farketmiyor
Hayır hiç verimli geçmedi ses duyulacak diye mikrofon açmaya korkuyordum
Örgünken verilmi geçmiyor, uzaktan eğitimle nasıl verim alsınlar 🤣🤣🤣🤣
Verimli calışkan insan icin uzak, yakın farkwtmiyor
Zerre verim yok zerre ama.
Verimli geçti diyen kul hakkına girer
verimli olması mümkün değildir
Verimsiz geçmiştir mantık olarak
Cok guzel yazi olmus
Kötüydü ama bitti
Geçmedi
Güzeldi ben beğendim