Merhabalar, 8. , 12. sınıflarda ve ana sınıflarında hariç olmak üzere uzaktan eğitime geçilme kararı alındı. Sizce bu durum dönem sonuna kadar devam etmeli mi?
Sizce bu dönemin sonuna kadar uzaktan eğitim devam etmeli mi?
bu dönemin sonunu bırakın önümüzdeki yıla kadar devam etmelidir 2021-2022 eğitim yılında da Türkiye de uzaktan eğitim devam edecek. aşı olanların sayısı avrupa ortalamasının çok çok altında 3 milyondan fazla insan aşı sırası geldiği halde aşı olmadı çöpe gitti aşılar. son fazda gençlerin birçoğu aşı olmak istemiyor bunlara orta yaşdaki yetişkinler de dahildir Tüm Avrupa normalleşmeye yakınlaştı Avrupada Bazı ülkeler de okullar açıldı Türkiye de aşı olmayanları da hesaplarsak 2023 yılına kadar eğitim uzaktan olabilir buna Az gelişmiş, ülkeler, aşı bulmakda zorlanan ülkeler, Orta gelişen ve sorumsuz davranan ülkeler de dahildir
Anadolu liselerinde evet devam edebilir ancak meslek liselerinde uygulamalı derslerin bulunduğu okullarda yüz yüze eğitime geçilmesi önemlidir. Çünkü uzaktan eğitimle uygulamalı dersler öğretilemez ve böyle devam ettiği sürece kimse öğrenemez mezun olunsa dahi iş hayatında işi bilmeden mezun olmuş vasıfsız eleman sayısı artar.
bu sene üniversite sınavlarının yapılmasına karşıydım ben. bir sene yapmayı versinler. hem öğrenciler bok gibi bir durumda kaldılar hem de zaten uzaktan eğitim veren üniversiteler bir bok öğretemiyor. ayrıca her sene zaten işsizler ordusuna pompalanan üniversite öğrenci sayısı çok fazla. bir sene de pompalamasınlar.
Ya uzaktan eğitim deyip bence fazla abartıyoruz. Sınıf nüfüsu 15-20 ye düsürülsün. Öğretmen her öğrenciyi interaktifte daha iyi takip eder diye düşünüyorum. Ben de kursa yazildim ve yasaklar gelince online olduk. Endişeliydim ders takibi nasil olacak diye fakat gayet de güzel oluyor dersler. Birebirden daha aktif oluyor.
Etmemeli. Tez vakitte yüz yüze eğitim başlamalı.Çanakkale'de cephede bir kuşak kaybettik. Bu savaşta ise kaç kuşak kaybediyoruz kimse farkında değil...
@armstor Hesap makinesi alarak hergün açıklanan korona tablosunda dört işlem yapın bi. Öldürücü mü değil mi gerçekte var mı yok mu biraz sorgulayın lütfen. Salgın virüs ayağına vatan elden gidiyor hala uyuyorsunuz. Gaziantep teki ve Çin'de ki puan sistemini araştırın. Madem çok ölümcül salgın var neden şehirler arası ulaşımda şahsi araç yasak sadece toplu taşıma ile ulaşım mümkün? Biraz sorgulayın. Normal bir günde Türkiyede 180 bin küsür insan ölmektedir. Gripten yıllık 600 bin insan ölmektedir. korona mı ölümcül ve çok hızlı bulaşan virüs ve salgın. İyi uykular Türkiyem uyandığınızda herşey için çok geç olacak...
Abi Allah rızası için sen ne yaşıyorsun. Gerçekten anlamıyorum. Eğitime bir şey demiyorum ki zaten en gerekli şey eğitim o yüzden insanlar veya ülke bu halde. Öldürücü mü değil mi kısmına gelirsek o kısmı tartışmaya bile girmiyorum ki ne kadar insan öldü ve halan ölmeye devam ediyor o yüzden bunu tartışmıyorum bile. Ayrıca o düzeni biliyorum Black mirror da da izlemiş ve çok fazla araştırma yapan biriyim. Ayrıca Türkiyede ne korona zamanı nede başka bir günde 180000 ölüm hiç olmadı nerden seni kandırmışlar hiç bilmiyorum 😂. Ayrıca gerisi siyasete giriyor ama burda sadece şehirler arası yasak diyosun ya burda beni veya başkalarını değil de baştakileri suçlaman daha doğru olur onlar yüzünden bu haldeyiz zaten. Ayrıca gripten 600.000kişi ölüyor demişsin evet ama o dünya geneli için olan veri lütfen yanlış vermezseniz sevinirim 🙂.
@armstor Ohoo işimiz iş seninle. Paylaştığım sayısal veriler devlet kurumlarının her yıl paylaştığı resmi verilerdir. Grip daha çok , hızlı bulaşır ve daha ölümcül. Sanki korona salgın yalanı çıkmadan önce insan ölmüyordu. Verileri devlet kurumlarından tek tek araştırmanı tavsiye ederim. Asıl sizlere iyi uykular Allah tez vakitte uyandırması dileği ile. Benim hükümet ve siyasiler harici suçladığım yok. Ha birde medya harici tabii. Bunca saçma virüs tedbirlerini hala sorgulamayıp şöyle bulaşıyor böyle öldürüyor vs düşünüyorsan diyecek pek birşey yok. Allah akıl vermiş vermiş herşeyi insanlığa sunmuş sonuçta. Herşeye inanmaman ve en kısa zamanda uyanman dileği ile...
Hayır hayır hayır salın artık bizi ya. Sürü bağışıklığı kazanalım yeter bu ne böyle evde çürüdük. 1.5 yıldır evdeyiz işkence gibi. 12 ler okula gidiyor peki ya 11 ler ne olacak onlar da sınava hazırlanıyor. Bıktım bu saçma sistemden de bu sistemi isteyen insanlardan da.
Bizcesi sizcesi yok ki vaka sayilari belli millet evinde de durmaz kongreleri yapanlarda gidenlerde sagolsun her yeri kirmiziya boyadilar o yuzden ya ulkecek hasta olmadan ya da aşı olmadan okullari acmak intihar olur
Yau yakından eğitime geçildi de ne oldu? Çok mu faydası oldu? Yüz yüze eğitime geçip salgını artırdılar sonra başa döndüler... Bizim ülkemizde ki basiretsz yöneticiler afrika kabilelerinde bile yok..
İstisnasız tüm sınıflar evden eğitim görmeli. Ortalık çok kötü. Bunun 8i ,12si yok. 70 binlere dayandık. Bu gidişle Türkiye'de korona geçirmeyen kalmayacak.
yine yanlış yönetilen bir süreç ve yine geç alınmış bir karar. ocak ayında okulları açacağız diye tutturan özel okul sahibi bakanların, şimdi yanlış kararlarından geri adım atmasını asla affedecek değiliz. bunları oy kullanırken akıllarından çıkarmaması gerekir anne babaların.
Evet edilmeli bence zaten online sınav sistemi bence yüzyüze sınavın yerine geçmeli evden hem cevaplayıp hem çayını yudumlamak varken kim napsın yüz yüzeyi
Etmeli ama hiçbir faydası yok bana göre yüz yüze eğitimden öğrenilen bilgilerin yarısını bile karşılamıyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
kardeşim 10. Sınıf liseye toplasanız 1 hafta gitmiştir ama resmiyette 12 gösterip dershaneye çağırıyorlar böyle devam ettikçe hiçbir şey olmaz çoluk çocuğa yazık artık.
Haberiniz var mı bilmiyorum ama fenomen okulu diye bir okul açmışlar ama çocukların temel kavram, kültür , bilgi gibi önemli bilgileri öğrendikleri okulu kapatıyorlar. Bence bunlara hakları yok.
Sınav olmayacaksa neden olmasın 💃 sonuçta uzaktan eğitimle hiçbirşey anlamıyoruz. İllaha böyle devam ettireceğiz diyorlarsa bir zahmet sınavları da yapmasınlar
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Uzaktan eğitime devam tabiki. Vaka sayısı 66.000 kişi iken açmak intihar olur
hiç biriniz soruyor mu acaba bu dönem sonuna kadar değilde 2023 yılına kadar devam etmeli demiyor demi çünkü dünyanın en sorumsuz ülkelerinden biri hindistandan sonra türkiye DSÖ ye göre bu ülkeler de virüs uzun yıllar devam edecek