Matematik diyince başta akla 4 işlem gelir ama matematiğin için birsürü konu var birkaç tane de ana konu Üslü Köklü sayılar Türev İntegral Limit Fonksiyon Logaritma vs.
tamamda kimler kullanıyor nerede kullanılıyor. okul dışında kim mesela üslü köklü sayıyla uğraşıyor bilinen temel konularla uğraşıyor kim logaritma integral ile uğraşıyor
futbolcu futbol oynarken top kullanır kameraman kamera kullanır şarkıcı mikrofon kullanır matematiği kimler kullanıyor kimler kullanıyor bu konuları kimler köklü sayıyla uğraşıyor okul dışında sayısalcı bilimlerde mi fizik kimya biyoloği sağlık mühendisler yazılımcılar ne biliyim
Benim işimde sürekli matematik var. Kalıpçı, tornacı, marangoz, market çalışanları, banka görevlileri, muhasebeciler gibi çoğu mesleğin içinde tamamen matematik bulunuyor. Dediğim gibi makro düşünmene gerek yok. Matematiğin tamamının dış dünyada kullanılıyor olmasına imkan yok.
Köklü sayılar üslü sayılar daha çok elektrik, elektrik alanında kullanıldığını gördüm. Kablo dirençleri veya devre elemanlarının gücünü, direncini ölçerken hesapta kullanılıyor.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Mesela trigonometri merdivenlerin yapımında kullanılır. Ve bu dünyada matematik öteki dünyada iman kurtarır.
sadece ona mı
Matematik hayatın her yerinde. Makro bilmene gerek yok orası ayrı.
tamamda kimler kullanıyor nerede kullanılıyor.
okul dışında kim mesela üslü köklü sayıyla uğraşıyor
bilinen temel konularla uğraşıyor
kim logaritma integral ile uğraşıyor
futbolcu futbol oynarken top kullanır
kameraman kamera kullanır
şarkıcı mikrofon kullanır
matematiği kimler kullanıyor
kimler kullanıyor bu konuları
kimler köklü sayıyla uğraşıyor okul dışında
sayısalcı bilimlerde mi fizik kimya biyoloği sağlık mühendisler yazılımcılar ne biliyim
Benim işimde sürekli matematik var. Kalıpçı, tornacı, marangoz, market çalışanları, banka görevlileri, muhasebeciler gibi çoğu mesleğin içinde tamamen matematik bulunuyor. Dediğim gibi makro düşünmene gerek yok. Matematiğin tamamının dış dünyada kullanılıyor olmasına imkan yok.
birileri canı istediği için kullanamaz mı. köklü sayıyı nerde nasıl kullanıyorlar
Köklü sayılar üslü sayılar daha çok elektrik, elektrik alanında kullanıldığını gördüm. Kablo dirençleri veya devre elemanlarının gücünü, direncini ölçerken hesapta kullanılıyor.
Logaritma deprem büyüklüğü hesaplamada, ve limit türev integral fizikte çok iş görüyor eh haliyle mühendislerin baş tacı
Sadece okulda lazım o kadar. Dışarıda fonksiyona, integrala, üslü sayılara kimsenin ihtiyacı olmuyor.
Bunları sen bilmesen de olur.
Mühendisli filan diye biliyorum