okulda bana türkçe öğretiliyor ingilizce öğretiliyor peki benim kendi dilim olan kürtçe niye öğretilmiyor. en azından ingilizce gibi seçmeli olarak verilebilir.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılKürtlerin ve kürt dilinin her yerde dışlanması konusu var ortada. Detayda belirtilen istek ile görüşlerde ki saldırganlık belli ediyor durumu, ne yaparsak yapalım zihniyet değişmez. yasaklı bir dil, haram gibi gösterilen bir dil bu. Ortaya yine Osmanlıyı katmışlar. Dışlamayın çok zor değil dedikçe dışlatılıyor kimse kusura bakmasın ortada küçümseme var.
25 Yorumla- +1 yıl
Detayı oku sonra gel dışlamıyorlar dersin adam zaten okulda niye dersi yok diyor madem öyle niye İngilizce dersi var? Ayrıca size mi soracaklar konuşup konuşmayacaklarını?
- +1 yıl
Arnavutca da verilsin o halde
- +1 yıl
İngilizce Türkçeden çıkma bir dil herhalde?
- +1 yıl
Adam akıllı konuş burada akıllı ol benzetirler bak. Saygısız! İnsan gibi anlatıyoruz bu küfür ne lan sen kimsin?
- +1 yıl
@besiktaslihatunn İngilizce her ülkede öğretilir. Global bir dil çünkü. Kıyaslaman anlamsız saçma mantıksız. Türkiye de Türk Cumhuriyeti olduğu için Türkçe öğretilir. Bir Kürt kendi dilini bilmiyorsa anasını babasını hatta sonradan kendi çabasıyla öğrenmediği için de kendisini suçlasın
En İyi Cevaplar
+1 yılÇünkü Türkiyede yaşıyorsun.
Ben bir türk olarak Almanyada yaşıyorum ve bana da almanca ve inglizce öğretildi.
Şimdiye kadar da hiç biri şikayet olmadı, bana niye okulda türkçe öğretilmiyor diye, Almanya-da bir buçuk milyon türk yaşadığı halde60 Yorumla
kesinlikle haklısın. İşte insanların çogu cahil ve bagnaz oldugu için istemezler , ırkçılık zaten bir akıl hastalıgıdır milliyetçi kesimde bolca görünür bu durum. bütün halkların kendi anadilinde eğitim alma hakkı vardır OLACAKTIR
12 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
7Cevap
+1 yılhahah burası türkiye ve dili türkçedir siz azınlıksınız haha bide sizi dilinizi mi ögretçeklerdi güldürmeyin beni
ben yunan asılıyım ve yunan asıl olanlarda var adam bize gelip yunanca mı ögretçek
saçmalık sen git ögren30 YorumlaAdam haklı hadi açıklayın türkçüler merakla bekliyoruz :d
10 YorumlaKonuşabilirsin kimse konuşma demiyor hatta bilmiyorsan kurslarına gidip öğrenebilirsin ama ögretmeye gelince de burası Türkiye Cumhuriyeti resmi dili de Türkçe, doğal olarakta Türkçe eğitim verilir.
30 YorumlaDünyanın neresinde öğretiliyorda bu ülkede öğretilsin. Gereksiz tribe girilmemeli bence bu konuda
30 YorumlaBu ülkenin dili Türkçedir
Türkçede resmi dildir
kürtçe istiyorsan iraga git orda cok var24 Yorumla- +1 yıl
Kişinin dilini böyle berbat diyerek ezmen ne kadar terbiyesizce.
+1 yılingilizce çok yaygın bir dil olduğundan dolayı öğrenmemiz gerekiyor ama kürtçe o kadar yaygın bir dil değil eğer kürtçe öğrenmek istiyorsan gidip özel ders alabilirsin mesela
115 Yorumla- +1 yıl
ben ne yapabilirim sanki biz sizi burada zorlu olarak tutuyoruz da cidden kendini dilini öğrenmek istiyorsan gidip özel ders alabilirsin olmadı internetten araştırıp kendin öğrenebilirsin madem o kadar istiyorsun o kadar rahatsızsın bu konudan git kendi ülkene
- +1 yıl
@UDixon bana mı diyorsun?
- +1 yıl
@dilaraaaydın Evet haklarını aramalılar. Azınlık falan değiller bu ülkenin vatandaşları onlar resmi dil olmalı kürtçe devlet dairelerinde bile öğretilmeli.
- +1 yıl
@UDixon burası kürdistan değil?
- +1 yıl
@dilaraaaydın Burası Osmanlının devamı sadece Türklerin de ülkesi değil küçükhanım
- +1 yıl
@UDixon farkındaysan 2021'deyiz artık burası ülke imparatorluk değil?
- +1 yıl
@dilaraaaydın İmparatorluk mirasını devraldık biz ırk devleti değildik hiç bir zaman bu bize ters çünkü biz sadece kendi ırkımızla yaşamyıoruz. Kürtlere azınlık mualesi yaparsan pkkyı bitiremezsin.
- +1 yıl
@UDixon pkk ne alaka ben ne birine azınlık ne de pkk'lı muammelesi diğer ülkelerde de azınlıklar var diye onlar ana dillerini değiştiriyorlar mı bak çinin uygur türklerine yaptığı işkenceyi mi gördün istediğin yerde istediğin kadar parayı alıyorsun devletten destek alıyorsun ülenin vatandaşından daha çok insan yerine konuyorsun ülkeye girip düzenini kuruyorsun yaşamında hiçbir problem olmuyor ama yine de gidiyorsun başka şeylere laf ediyorsun madem memnun değilsin ülkeden git arkadaşım her şeye de bir lafınız olmasın be bir şeylerle de yetinmeyi bilin abi nankörlük resmen yaptığınız e iyi ne yapalım ülkede kürtler var diye direkt gidip ana dilimizi türkçemizi kürtçeye mi çevirelim bü ülke uğruna ne kanlar döküldü ne canlar verildi paşa paşa gideceksin andımızı okuyacaksın diyen de yok andımız saygıdandır dilimiz özgürlüğümüzü hürlüğümüzü belli edendir ister laz ol ister kürt ister ermeni ne fark eder burası türkiye türkiye ne kürdistan ne başka bir yer şunu sokun bir sığ kafanıza ya
- +1 yıl
@dilaraaaydın Burası İslamboldur Osmanlıda doğu vilayetine kürdistan denirdi
- +1 yıl
@UDixon devir değişti
Gizli Üye(25-29)+1 yılÜni de kürt dili ve edebiyatı var diye biliyorum. Ayrıca bu ülkenin resmi dili Türkçe o yüzden Türkçe öğretiliyor Kürtçe konuşmak istersen konuş kimse sana karışmıyor
113 Yorumla- +1 yıl
türkiye cumhuriyeti pek çok ırka ev sahipliği yapan büyük bir devlet. Sadece Türkler yok dolayısı ile sanki sadece türkler yaşıyormuş gibi davranılmamalı. Türküm doğruyum diye başlayan andımızı ben niye 3 yıl boyunca söyledim ben türk müyüm? neden zorla beni türk yapmaya çalışıyorlar?
- +1 yıl
kürtlerin ayrı bir devleti var da haberimiz mi yok?
türkiye cumhuriyeti çatısı altında yaşayan ama kendini türk görmeyen ayıran sizsiniz
her bölge kendi içinde ayrılsın o zaman ne gerek var tek bir devlet olmaya bölelim ülkeye herkes bir isim koysun bölgesine
oyun mu bu?
resmi dili tabiki türkçe olacak çünkü burası türkiye
beğenmiyorsunuz başka yere gidip kendi ülkenizi kurun
dış ülkeler yetmiyor bir de siz ülkeyi içten bölmeye çalışıyorsunuz ya - +1 yıl
@çikolataçikilop Okuduğunu anlama sorunun muhtemelen ben bölücülük yapmadımtam tersine diyorum ki türkiye cumhuriyeti farklı ırklara ev sahipliği yapan büyük bir devlet. Sadece türklerin değil. BURAda kürtlerde var başka ırklarda. Siz onlara da türke nasıl davranıyorsanız öyle davranmalısınız. Irkçılık ayrımcılık yapamazsınız.
- +1 yıl
@çikolataçikilop Ben Türkiye cumhuriyeti vatandaşıyım. Türk değilim.
- +1 yıl
@çikolataçikilop Ne mutlu türküm demiyorum çünkü türk değilim. Damarlarımdan akan kan asil de değil. Siz de haklısınız.
- +1 yıl
o zaman yurt dışında yaşayan türklerde yurtdışında türkçe eğitim görsün?
ırkın fark etmez yaşadığın ülkenin dilini bilmek zorundasın
herkes farklı bir dil konuşursa nasıl anlaşma sağlanacak
tamamen kutuplaşacak o zaman herkes
tüm dünyanın bile ortak bir dili var bırak ülkenin içinde de olsun bir zahmet
ayrıca kimse kimseye ırkçılık yapmıyor kendinizi ayıran sizsiniz
Cevap sahibi+1 yılBirden fazla resmi dil olamaz. Kendin öğrenmek istiyorsan öğren dilini rahatça konuş
- +1 yıl
@çikolataçikilop türkçe öğrenmeyelim demiyorum zaten öğrenelim doğru diyorsun. ancak seçmeli olarak kendi dilimizi öğrenmemizi de istememizin nesi yanlış*
- +1 yıl
seçmeli ders olarak olabilir tabi
belki ileride eklerler
eğitim sistemimizde iş yok ki - +1 yıl
@geyadam Kimse seçmeli ders talebinize laf etmiyor ama burda resmi dil Türkçe olmamalı bilmem ne derseniz doğal olarak tepki çekersiniz.
+1 yılTabi ki Türkçe konuşacan kardeşim.
13 Yorumla- +1 yıl
Buna sen mi karar veriyorsun?
- +1 yıl
Hayır da sen neden karışıyorsun
- +1 yıl
Karışırım, istediğini konuşur
Türkiyenin dili türkçe olduğu için olabilir mi
761 Yorumla- +1 yıl
türkiye cumhuriyeti pek çok ırka ev sahipliği yapan büyük bir devlet. Sadece Türkler yok dolayısı ile sanki sadece türkler yaşıyormuş gibi davranılmamalı. Türküm doğruyum diye başlayan andımızı ben niye 3 yıl boyunca söyledim ben türk müyüm? neden zorla beni türk yapmaya çalışıyorlar?
- +1 yıl
@Helix8233 ne alaka bilader?
- +1 yıl
@Helix8233 benim bir kürt olarak bu ülkede eşit muamele görmek istemem teröristlik mi oluyor?
- +1 yıl
@Helix8233 siz her kürdü pkk lı terörist sandığınız onları dışladığınız kendi dillerini öğrenme hakkı bile vermediğiniz için bu ülkede kavga hiçbir zaman bitmeyecek.
- +1 yıl
@Helix8233 Eşit muamele dediğim şu. Sen bir türk olarak kendi dilini öğreniyorsun. Ama ben bir kürt olarak kendi dilimi öğrenemiyorum.
- +1 yıl
@Helix8233 sana şöyle bir soru sorayım algılaman artsın. türkiye diye devlet olmadığını düşün türkler aynı kürtler gibi bir başka devletin içinde yaşıyorlar. ve o devlet türklere kendi dilini öğretmiyor. sen de bir türk olarak kendi bilini öğrenemeden bilemeden yaşayı gidiyorun. bunu nasıl istemezsen biz de istemiyoruz. faşist zihniyete grek yok. biraz empati herzaman daha iyidir.
- +1 yıl
@Helix8233 helix
israilde ataTurkün bustunde
israul halki size minnettardir yazan yazi yalan o zaman? - +1 yıl
@Dünieni türkçe konuşuyorum zaten. ekstra olarak kendi dilimi öğrenmek sitiyırum. sanıırm benim dediğim türkçe konuşmak istemiyorum gibi algılandı. türkçe konuşmak zorundayım zaten öyle bir düşüncem yok. ekstra olara kendi diimi öğrenmek isteemm cok mu zor? kürt olup kendi dilini bilmeyenler var yav.
- +1 yıl
@UDixon devleti yok resmiyeti yok kendi aralarinda dil demisler ben kendimi yerlerine koyuyorum ben olsam oyle birsey istemeye hakkim yok der susarım empati yapilcak bi yani yokki o zaman hadi hep birlikte empati yapip ülkede başka ırklarda varmis tüh diyip bayragida ikiye bölelim. Kimse ırkçılık yapmiyo burda sadece aşırı duyar kasılmış.
- +1 yıl
@UDixon aleviler kendini asimile etmez mi?
Dna testleride yalan o zaman?
Irandan sonraki anadolu Azerbaycan iran ermeni yunan karisiktir
asimile olmustur
Osmanlida da devsirme sistemi vardi
Youtubeden izleye bilirsiniz dna testi yaptirdik hangi irktaniz diye
Turkiye batisi yunan dogusu iran arap
+1 yılİstersen Portekizce konus kimsenin karıştığı yok
00 Yorumla
+1 yılDaha iyi ya
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz