Düşük de olsa tercih vermeli misin?

Merhaba,

Arkadaşlar öncelikle hepimize geçmiş olsun...

Yine mezuna kalanlar olacak galiba ama mezuna kalmanın sadece sisteme para kazandırmaktan başka bir şeye yaramadığını belirtmek isterim.
İstisnalar kaideyi bozmaz.

Tabii ki gelişme oluyor ama sistem her yıl ücret artırıyor, soruları çalanlar oluyor, düzenleyenlerin yakınlarına yardım ettiğini düşünmek bile istemiyorum.
Sistem yöneticilerinin kendi çocukları bile onların sistemiyle ilerlemiyorsa yanlış olduğu burdan da anlaşılır.
Açıkçası zoruma gitti emek veriyorsun; torpili olan yerleşir, soruyu çalan yerleşir, emek veren zaten hakkıyla yerleşiyordur da bu puana gitmem diyenler veya istediğim yer gelmiyor diye gitmem diyenler oluyor.

Ben 2 yıllık da olsa tercih verilmesi taraftarıyım veya hedef olmasa bile puan iyiyse bir yere gidilsin her yıl yeni bir şey çıkıyor bu sistem sadece aptallaştırıyor başka bir şey yok.

imkânı olan yurt dışında okusun, okumadan bir yere gelebilecek olan ilerlesin.
Hedef her zaman gerçekleştirilebilir bunun için yılları harcamaya gerçekten gerek yok. Başta ben de "4 yıl ise 4 yıl çalışayım yeter ki hedefim tutsun derdim ama öyle olmuyormuş" giden yıllarıma üzüldüm, ben çalışsam bile başkalarının hak etmediği halde kazanabilmesine üzüldüm.
Sisteme de para kazandırmak istemiyorum artık çünkü o da bana bir şey kazandırmıyor.

Yine sizin kararınız tabii de bunları göz önünde bulundurun; üni okumak bir şey değiştirmiyor bu kişinin elindedir, gelişmek isterse gelişir.
O yüzden varsa imkânlarınız iş garantilemeye bakın zira bu sistemin bize sadece zararı oluyor.

Hakkımızda hayırlısı olsun...

Esen kalınız...🍃
Güncellemeler
+1 yıl
Bu arada tercih vereceğim de yani sorun benimle ilgili değil, farkındalığımı dile getirmek istedim sınav başvuru sürecinde burada bile borç isteyerek giren vardı ya hak değil bu, bunların yaşanmasını istemiyorum. O yüzden hiç takılmayın yani düşük alanlar da üzülmesin sorunu asla öğrencide aramıyorum artık. O yüzden varsa başka fırsatlarınız üni okumadım demeyin ordan ilerleyin.
Düşük de olsa tercih vermeli misin?