Hangisini seçerdiniz
Lazca
Arapça
Kürtçe
Zazaca
Macarca
İspanyolca
Arnavutça
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
En çok işe yarayan İspanyolca tabiki
İspanyolca ve Arapça
Cevap
13Cevap
2 tane secebiliyorsak ispanyolca ve arapca
1 hakkimiz varsa ispanyolca
Secim yapacaksan , ne alanda , kimlerle çalışacaksın önce bunu belirle. Ben olsam , önce Arapça sonra İspanyolca seçerdim
Kürtçe ve Zazaca dil değil. İspanyolca tercih ederdim
@Lâyuhtî hayır değil. Yanlış biliyorsunuz hatta bilmiyor emin bile olmadan sadece iddia ediyorsunuz.
Bir dilin misal lehçeleri olur ağızları olur vs. Kürtçe tamamen bölge dillerinden bir karışım. Özgün hiç bir kelimesi neredeyse yok. Lazca gibi değil yani. Buna ek olarak Kürtçenin çeşitleri var ve bu çeşitler içinde birbirini hiç anlamayacak kadar uzak olanlar bile var. Tamamen bölgesel kullanım.
Eksileyenler de ırkçılık peşinde koşan saflar sanırım.
@Lâyuhtî bunun 30 küsur milyon ile alakası yok. Bundan 30 sene önce sigara sağlığa yararlı diye satılıyordu. Milyar insan yanlış biliyordu. Ayrıca onlarca profesör filolog araştırma yaptı. Onlar değil de sen mi doğrusunu biliyorsun
@Lâyuhtî dünya üzerinde Kürtçe üzerine ilk resmi kurum Rusya'da kuruldu. St. Petersburg kentinde yine St. Petersburg üniversitesinde kurtulan Kürdoloji enstitüsü yıllar süren çalışmaları sonucunda Kürtçenin
Arapça: %40.96
Farsça: % 39.09 (Farsça %29.23, + Eski İranca %8.85 + Fars Ağızları %1.11)
Türkçe: %14.96 ve kalan yüzdenin de diğer bölge dillerinden oluştuğunu tespit etti.
Dünyada gerçekler için bi tarafını yırtan binlerce bilim adamları ve profesörler varken siyasi sebepler yüzünden uydurulan şeylere bu kadar sıkı sıkıya bağlanmak yanlış. Kürtler 5000 bin yıldır bu topraklarda vs gibi safsatalari araştırmadan hemen inanmak cehalet bile değil. Kürdistan diye iddia edilen topraklarda binlerce yıldır uzun ya da kısa süreli onlarca toplum yaşamış hepsi arkalarında izler bırakmıştır Hititler den Türklere Bizanslılara kadar. Ama gel gelelim 5000 yıldır orada yaşayan toplumun bir yazılı kağıdı dikili taşı yok. Yapılan tek şey eskiden kalma eserleri bakın bunlar da esasen Kürtlerden kalma diye siyasi propaganda yapmak. Kürt toplumunun aslında İran'ın kuzeyinde yaşayan bir Türk boyu olması gerçeğini siyasi sebepler için çarpıtarak ayrıştırma politikası. Tıpkı günümüzde Bulgarların aslında Orta Asya'dan göçen bir Türk boyu olduğunu inkâr edip Slav kökenli olduklarını iddia etmeleri gibi. Burada ki fark Bulgarların Hristiyanlaşması. Hristiyanlık çatısı altında olduğu için Türkler de kabullenmemesi.
@Lâyuhtî aynı durum Türkçe için geçerli değil. Türkiye Türkçesi için geçerli. Anadolu'da kullanılan Türkçe evet özgün bir Türkçe değil. Ama Anadolu Türkçesi zaten tam anlamıyla Türkçe değil. Lakin bu durum Türkçe'nin varlığını inkâr ettiremez çünkü binlerce yıldır kullanılan ve hala kullanılmakta olan özgün bir Türkçe mevcut. Anadolu Türkçesi ile Orta Asya'da kullanılan orijinal Türkçe arasında fark olması Türkçe'nin varlığını engellemez
@Lâyuhtî 😂 işte bu 21. Yüzyıl yalanı. Oradaydı da neredeydi? Mezopotamya da kurulan yıkılan tüm medeniyetlerin kalıntıları mevcut Kürtlerin ki nerede?
Kürtler hiç şüphesiz Ortadoğu'nun en kadim, en özgün, en gizemli halklarından biridir. Tıpkı aynı coğrafyayı bölüştükleri Ermeniler, Aramiler, Asuriler, Süryaniler, Kaldaniler, Nasturiler, İbraniler, Şemsiler gibi... Yaşam biçimleri, inançlar ve diller öylesine içe içe geçmiştir ki, aşiret nizamında, göçerlikte, yerleşik tarım toplumlarında her renkten kökü, binlerce yıl ötesine dayanan bir tutam olarak bulabilirsiniz. Sonra Türkmenler ve Araplar da bu kadim ortak yaşama katılarak, bölgenin tuzu ve biberi olmuşlardır.
Çiviyazılı Sümer tabletleri, Mezopotamya'nın kuzeyinde, Aratta diye bir diyardan söz eder. Aratta ülkesi ile Sümer ülkesi arasında son derece hayati bir bağıntı vardı. Ziguratların inşa edildiği taşlar kuzeyden nehir yolu ile gelirdi. Ve kuzeye buğday... Destanlara göre, Aratta'da ve Sümer'de yönetimi en başrahip gerçekleştiriyordu. "Nehir boyunca Asur'dan aşağı Babil'e doğru yüzdükleri tekneler yuvarlak olup, tümüyle deri kaplıdır. Asur ülkesinin kuzeyindeki Armenia'da onlar söğütleri kesip teknelerin kaburgalarını hazırlıyor, bunu da teknelerin dibini kapladıkları gibi deriyle kaplıyorlardı. Bu tekneleri bazen çok büyük bazen de daha küçük hazırlıyorlar. Bunların en büyüklerinin beş bin talant taşıma gücü vardır diye anlatır ilk tarihçi Homeros.
Hakkâri Nasturileri (ki inançları bir zaman İpekyolu üzerinden Çin'e kadar ulaşmıştı), aşiret nizamında yaşadıkları gibi, Kürtçe konuşurlardı. 19. yüzyılda birçok seyyah onları "Hıristiyan Kürtler" diye de nitelemişti.
Bölgenin otantik halklarından biri olan Kürtlerin kökleri, Ermeniler gibi, ta Sümerler çağına kadar dayanır. Onlarda Karduklardan da, Medlerden de izler vardır; Ermenilerdeki Urartu izleri gibi... Ksenophon ünlü destansı yapıtı Anabasis Onbinlerin Dönüşü'nde Asur ülkesinden söz eden Ksenophon, Kardukların gizemli öyküsünü de anlatır.
@Lâyuhtî bunların hepsi farazi. Bilimsel geçerliliği ya da kabul görmüşlüğü yok. Hiç bir kesinlik yok hepsi sadece belli bir kesmin varsayımı.
O yüzden mi korkuluyo asimile etmeye çalışılıyor.
Hadi dostum bu toprakları beraber kazandık 3 5 tane çapulcu eline silah alıp dağa çıktı diye büyük bir milleti görmezden gelemezsin.
Batıda Kürtler doğuda Türkler kötülendi yıllarca.
şimdi görüyoruz ki beraber yürüdük biz bu yollarda dedikleri insanlar tarafından yapılmış tüm bu olanlar.
Beraber savaştık zamanında ama şimdi yanında savaştığın insanı görmezden geliyorsun üstüne dilini yasaklıyorsun.
@Lâyuhtî dediğim gibi sen işe tamamen siyasi boyuttan bakıyorsun. Benim de niyetim siyaset yapmak değil. Ben sana olanı söyledim. Bu kadar yani.
@Lâyuhtî O millet sırf işte böyle siyasi polemikler olsun bölgede çıkar çatışması çıksın diye uydurulan bir millet. Neyse saygılar iyi günler
Gördüğüm en saçma sorulardan biri
Cevap vermeye tenezül edeceğin kadar mantıklı bir soruymuş demek ki
ben Zaza'yım ama Almanca öğrenmek isterdim
Merhaba,
Arapça öğrenmeyi tercih ederdim
İspanyolca güzel bir dil seviyorum
Aralarında tek işe yarar İspanyolca
ispanyolca
Arapça
İspanyolca seçerdim
İspanyolca
İspanyolca