Merhaba, Öncelikle herhangi siyasi bir görüşüm olmadığını belirtmek isterim.
Katarlılarla birçok antlaşma zaten yapılıyordu.
Bu da yalnızca "Askeri ve Sağlık" alanında iş protokolü ve sadece silahlı kuvvetlerde görev yapacak öğrencileri kapsıyor.
Yani her Katarlı genç istediği zaman istediği gibi bu protokolden faydalanamaz.
Bundan dolayı protokolün sınava girecek öğrencileri etkilemediği anlaşılıyor.
Üstelik süresi var, sürekliliği yoktur.
Bir kıyaslama yapılmaksızın durumumuz zaten ortadadır; sınavı geçenin çoğu işsiz, iş sahiplerinin çoğu torpilli ve yine çoğu alanında yeterli bilgiye sahip değildir.
Sınava kendi akranlarımızla girdiğimiz bile söylenemez.
İletişim başkasını ise sadece zaten halihazırda orda askeri tıp alanında öğrenim gören öğrenciler için bu durum geçerli diyor. Hürriyet'in sitesinde gördüm.
Ülkemizde sadece eğitim değil her konu da ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyoruz.. Örnek veriyorum; türkiye'de öğrenci olup canla başla çalışıp derece yapan bir insan, en prestijli üniversiteye ve bölüme kendinden ödün vererek, sağlığından olarak kazanabiliyor fakat yabancı öğrenciler hadi sınavsızı geçtim sınavlı olsa bile çok komik ve kolay sorular sorularak üniversiteye kapak atıyorlar. Nasıl bir adalet, nasıl bir değer anlamış değilim..
Soruyu keşke daha ayrıntılı araştırarak sorsaydınız. T24 denen site zaten yanlı gazetecilik yapan bir site. Haber şu. Türkiye katardaki askeri öğrencilere bir dizi eğitim vermek üzere anlaştı. Elini kolunu sallayarak gelecek tüm öğrencilere değil ve bunlar zaten seçilerek gelmek zorunda ki ülkenin güvenliği bu insanlarda olacak. Algı yapılıyor tam sınav öncesi, tuz biber ekmeyelim.
bende olsam B şıkkı derdim dedim de ama haberin içeriği anlatıldığı gibi değil https://www.savunmasanayist.com/katarli-ogrenciler-sinavsiz-okuyacak-iddia/ Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından yapılan açıklamada, “Katarlıların tıp fakültelerine sınavsız ve ücretsiz gireceği ile ilgili tartışmalar gerçeği yansıtmıyor” denildi. Kaynaklar, anlaşmanın “sadece Katar Silahlı Kuvvetleri personeli” için geçerli olduğunu vurguladı ve yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: bende ilk başda öyle sanıyordum ama haberlerin kaynaklarına bakarken resmi kaynaklara öncelik veriniz Türkiye de haberlera çok süsleme yapılmaktadır
Eğer yanlış bilgiye sahip değil isem, Zaten süriyeli ler için uzun bir zamandır öyle değil mi?
Ve buna; Ücretsiz yurt Geri ödemesiz KYK burs kredisi Asgari geçim desteği ( çalışmasa da ) Ücretsiz şehir içi ulaşım Ücretsiz sağlık Çalışmasa bile iş göremezlik ödeneği (SGK)
Onları resmen nimet olarak görüyoruz bir yalvarmadiğimiz kaldi sağolun efendim hürmetler efendim iyiki Ülkemizdesiniz biz neyiz ki siz ülkenin kalitesini yükseltiyorsunuz
Sınavsız tıp hakkı veriliyorsa kendi memleketindeki insana versin. Kendi milletimize faydamız dokunsun. Elin Katarlısı gelip burda beleş tıp okuyacak gidip Katar da insanlara bakacak. Bu nasıl bir zihniyettir. Yemin ediyorum kendi ülkemden soğudum ben. Elin Suriyelisi vergi ödemez iş imkanı sağlanır. Bizim insanımız işsiz. Ulan madem o kadar imkan var neden kendi milletine kullanmıyorsun.
Sınavsız derken? Bizim gençlerimizin günahı nedir haber doğruysa. Ayrıca bu Katar sevdası nedir. Tamam paraları var anladık da, eğitim hakkı da böyle sınavsız alabilecek kadar saçma şekilde satılamaz.
yok artık yani bu ülkenin gençleri kaçıncı sınıf oluyor suriyeliye ver imkanı katarlıya avrupalıya bizim gençler gıda mühendisliği okusun çok sinirlendim
Adamlar zaten avrupada amerikada okuyordu paralarını oralara döküyorlardı şimdi doktorluk vs eğitimi için buraya gelip onlara ayrılmış kontenjanlarda okuyup ülkelerine dönecekler. Dünya kadar parayı da bize dökecekler. O kadar zengin ülkelerini bırakıp senin boklu fakir ülkende kalmazlar rahat ol. Senin diplomalarının dünyanın hiçbir yerinde 5 para etmediğini de hatırlatırım. Gelirlerse lütfederler
"Boklu ülke" lafından sonra seni adam yerine bile koymamak lazım da, cahil kandırma niyetine de bir engel olmak gerekiyor. Şöyle ki: Türkiye'nin eğitim sistemi ile Amerika'nın aynı değil. Amerika'daki performansa dayalı üniversite geçişi olabiliyor. Türkiye'de liseden sınavsız giremezsin. Bu hak hiç bir ülke vatandaşına sağlanmamışken, bir başkasına Katarlı matarlı farketmez, parayla satılamaz. Yüksek lisans içinse olabilir. Ama üniversite eğitimi için kabul edemeyiz. Çünkü bizim gençlerimiz sınavlara hazırlanıyor aylarca. Olmaz öyle iş.
@pllyna 😂😂😂 dünyanın heryerinde yabancı öğrenciler üniversiteye kabul edilirler ve sınava tabi tutulmazlar, elemeye tabi tutulurlar belli başlı kriterler vardır ama sınav yoktur. Ayrıca katarlılar senin kontenjanına yerleşmiyor onlara ayrı kontenjan ayrılacak ve gayet yüksek bir parayla okuyacaklar. Ne amerikada ne avrupada nede dünyanın başka ülkesinde yabancı öğrenci istemeyen cahil cühela yoktur. Sizin gibiler de bu ülkenin baş belası
Ona biz Erasmus diyoruz. Katar gibi özel bir zümreye imtiyaz da tanımıyoruz. Ayrıca o öğrenciler de parasına göre elemeye tabi değiller. Asıl sizin gibi ülkesine en adi laflarla saldıran ama oranın insanı olanlar bu ülkenin belasıdır! Yabancı öğrenci istememe konusu da değil konu. Bahsettiğiniz de o değil. O yüzden cahil cüheyla dediğin de bizzat kendinsin. Önce okuduğu anla sen. Fazla tepeden bakıyor, aşağılıyorsun bu ülkeyi de insanlarını da. Sen haltsın çok merak ettim. Bilmediğimiz hepimizden üstün meziyetin neyse söyle de bilelim. Ona diyelim ki biz de ciddi bizden üstün bir tipmiş..
@pllyna ne biliyor musun? Kültürlü ve bilgiliyim canım. Erasmus diyor kahkahayı bastım 🤣🤣🤣 yabancı öğrenci deyince erasmustan başka bişey görmemiş garibim. Ben Harvarda gideni gördüm canım ödediği parayı burdan söylesem hayatta inanmazsın çünkü vizyonun dar görgün bilgin yok. Düntayı oturduğun yerden tanıdığını bildiğini sanıyorsun
Ben de sana güldüm. Harvard para alabilir ama boş adam almaz bu 1. 2. Amerikan siatemi ile aynı olmadığımızı belirtmiştim. Yine pek sevgili kültürlü ve bilgili hanımkızımız hangi sebeple sana kültürlü diyoruz? Kütüphanende kaç kitap var? Ne mezunusun? Ne iş yaparsın? Kaç yer gördün deneyimledin, kaç dil biliyorsun? İlgi alanların nedir, ne kadar ilerisi bu alanlarda? Özellikle bilgili olduğun ve benle kimse bu konuda yarışamaz dediğin alan nedir? Hepimizden üstün büyük insan bir öğrenelim. Buyrun.
@pllyna sen kim oluyorsun da beni sınava çekiyorsun bir haddini bil! Ben seni bilgim görgğmle değil diplomalarımla da döverim canım. Senin hayalini kuramayacağın yerlerdeyim. Sen kimsin önce onu söyle😂
Böyle cevap vereceğini adım gibi biliyordum. Her içi boş ama burnu kaf dağında insanın yapacağı gibi. Demek boklu ülke ha.. Vah yazık oluyor senin gibilere bu ülkede. Senin gibi bir şahsiyeti ve zihnin kıymetini bilemedik kusura bakma. Diplomanı da al duvara as. Tablo olur başka bişey olmaz. Senin bin diploman olsa nolur, kendi ülkesini ve milletini bu kadar aşağıladıktan sonra. Okumak ama boşa okumak. Kültürmüş bilgiymiş. Üç beş insan çevrende muhabbet ediyor. Ordan kez burdan yapıştır diline doluyor, sağa sola yazıyorsun. Millet de yiyor.
Yine kolaya kaçtın. Yine verecek cevap bulamayan 100 kişiden 90 nının yapacağını yaptın. Ben sende hiç orjinallik, o iddialı lafların içini dolduracak bir dil becerisi ve kapasitesi göremiyorum. Baya söyleyecek laf bırakmayacaksın bana sandım ama yerinde yeller esiyor 👍
Boklu ülke demesen asla yazmazdım. Hiç cevap verilecek bir tarafı yok. Ama insanlara da böyle küçümser tavırda konuşan tiplerin de hiç bir halt olmadığını göstermek istedim. Var o özgüvenim. Olmasa girişmem. Kendimi rezil edecek değilim. Ben yapıyorsam aynı rezil davranışı bana da yapsınlar ki o burnum bir aşağı insin. Açıklamakta yükümlü taraf sendin. Çünkü sen iddialıydın herkesten ileri olmak noktasında, ben değil. O yüzden sorman saçma.
@pllyna boş gezenin boş kalfası gelmiş birilerine dalaşıp cahil cahil sataştığında egosunu tatmin ediyor. Bana sorduğuna göre senin düzgün bir eğitimin ve mesleğin olması gerekirdi ama tahmin ettiğim gibi yok 😂 bomboşsun. Hastaneye gidince doktora sataş kendini ondan üstün hisset. Adliyeye gidince hakime avukata sataş kendini üstün hisset, inşaat şirketine git mühendise mimara sataş kendini üstün hisset olur mu kuzum? 🤣🤣🤣 ama sakın aynaya bakıp ben kimim vasfım ne diye sorma yoksa çok ezilirsin
Ne saçmaladın öyle 😂 Ahahah akli dengesi bozuk 😂Olayı kendine çevirdin. Onu yapan sensin, ben değil. Sen üstünde yaşadığın ülkeyi bile küçümseyen adi bir yaratıksın. Gelmiş bana saldırıyor üste çıkmaya çalışıyorsun. Ben kendimi anlatma zorunluluğunda değilim ama sen öylesin çünkü iddia sahibi sensin 👍 Yapamadın, yapamazsın. Hepimiz gördük.
@pllyna ben Avukatım sen nesin vasıfsız çirkef 😂 bana sataşarak kendini üstün göstermeye çalışan zavallı 🤪 Senin demenle olmuyo o iş! Vasfın kadar konuş! Lafla peynir gemisi yürüseydi ohooooo 🤣🤣🤣
Avukat mısın? Pekiiii. Şimdi güzel oldu. Altınbaş Üniversitesi Adalet yüksek lisans mezunuyum. 2017 yılından beri paralegal olarak çalışıyorum. Ayrıca arabulucu olarak da hem boşanma hem de borç görüşmelerinde danışman olarak yer alıyorum. Sen hangi barodasın?
@pllyna İstanbul barosundayım canım ve sen Arabulucu olamazsın çünkü Hukuk Fakültesi mezunu değilsin sen onun sınavına bile giremezsin bırak sicile yazılmayı. Ufak at da civcivler yesin 😂 uzlaştırmacısındır Arabulucu olsan duramazdın 🤣🤣🤣🤣
Ne canımsın ya 😊 Çok özür dilerim ama söylemek zorunda kaldım artık. İstanbul Üni. Arşivcilik mezunuyum sonrasında bu meslekte bir süre çalıştım ama parası tatmin etmediği için bir hukuk bürosuna girdim burda 5 yıla yakın çalıştım. Sonrasında avukatımın yönlendirmesi ile Adalet bitirdim ve sonrasında aynı büroda Paralegal olarak başladım. Bir süre daha çalıştıktan sonrasında arabulucu görüşmelerinde danışman olarak çalışıyorum 7 yılı da bitirdim. Şükür iyi şekilde kariyerimi de ilerlettim. İyi de kazanıyorum. Ama sen avukat değilsin ondan da eminim. 😂
@pllyna 🤣🤣🤣 avukat yanında çalışan zavallı bir katibin havasını dinledik yani? Ben sen ne kadar hazmedemesen de Hukuk fakültesi mezunu gerçek bir Avukatım canım ayrıca Arabulucuyum senin gibi kendime saçma sapan ünvanlar uydurmuyorum 😂 Arabuluculuk görüşmelerinde danışmanmış 🤣🤣🤣 Öyle bir müessese yok canım. Tarafların avukatı olur ve tarafların kendisi olur. Danışmanlık gerekirse de senin gibi dandik kişilere değil avukatlara danışırlar. Mesleki spesifik konularda da o mesleği yapan bilirkişilere danışılır. Sen kim oluyorsun? Avukat yanında çalışmış açıköğretim adalet bitirmiş kendine danışman diyor 🤣🤣🤣 güleyim de araya gitmesin. Arzuhalci oldum demiyo da kariyer yaptım diyo 😂
O kadar Hukuk okuyor Avukatlar o kadar Arabulucu Uzlaştırmacı Konkordato komiserliği vs eğitimler alıyorlar da sizin kadar kendini parlatamıyo hayali reklam yapamıyo bu hukuk camiası🤣🤣🤣 en iyi reklamı vasufsızlar yapıyo bu ülkede
Vasıfsız derken hanım efendi? Siz hala kendinizi açıklamadan başkalarını küçümseme derdindesiniz. İlk 50 bin içinden girdim İstanbul Üniversitesine. Çok başarıyla çalıştım büyük bir hukuk bürosunda. Gittim YüksekLisansımı da başarı ile bitirdim ve çok uzun süredir bu işteyim. Bir profesyonelim. İşimi iyi bilir ve iyi yaparım. Çok iş yaptık, çok iş çözümledik. Bu arada yabancı dil eğitimi mi de tamamladım. Yabancı kişilerle ilgili tüm işlerde, yazışmalarda özellikle görev alıyorum. Ne vasıfsızı! Kendimi geliştirdim, bir anda olmalı çalıştım, eğitimini aldım. Tepeden inmedim. İşin içinde piştim. Sen ne haltsın? Hiç bir şey değilsin. Sen bir yalancısın. Tüm detayları ile süreci, eğitimimi ortaya koyuyorum. Sen de tık yok. Ayrıca İstanbul barosuna bağlıysanız sizi büyük ihtimalle tanımam lazım. Ben değilsem avukatım kesin tanır 40 yıllık İstanbul barosu avukatıdır. Adalet sarayına ne sıklıkla geliyorsunuz?
@pllyna cahil cühelacım, başkalarını aptal yerine koyarken kendi zekanı ve kıt bilgini referans alma olur mu canım? Yoksa böyle çok eğlendirirsin 😂 Bir kere Adaket Yüksek lisans diye bir yüksek lisans programı yoktur. 2 yıllık adalet bölümü vardır 😊 Sen avukat yanında çalışan bir avukat katibisin, paralegal diye süslemen bişey değiştirmez 😊 Ne kadar hava basmaya çalışsan da vasfın yok senin bir hukukcuya hava atmaya çalışman kıt beyinli olduğunu gösteriyor. 40 yıl da avukat yanında çalışsan yine avukat katibisin. Bir hukukcu olarak seni muhatap almam bile kendi kulvarımdakilere hakarettir 🤫😘. Daha fazla kendini rezil etme. Havan vasfınla orantılı olsun canım. Gerçek hayatta rezil olmak sana daha çok koyar 😂
Harbi canımsın. Tekrar özür diliyorum ama öylesin. Alesten tezli programa dahil olarak 2 yıl okudum ve diplomam elimde! Katip olsam gururla katibi derim ki ofisimizde çok kıymetli arkadaşlarımla senelerdir çalışıyorum. Hala küçümsüyorsun! Sen ne pislik bir insansın be. Sen hangi okulu bitirdin Bak hala yazmıyorsun. Yazamazsın. Hiç bir halt değilsin. Bir halt olan insan böyle konuşmaz. İnsan psikolojisi ters işler böyle zamanlarda. Kaldı ki elli kere tekrarladım ama o beynin almıyor. İspat senin yükümlülüğün, insanları küçümseyen bilgiliyim kültürlüyüm diye ortalıkta gezinen sensin Ama söylediğin ve gösterdiğin hiç bişey yok. Çünkü yok! 😂 Ayrıca avukat uslubu vardır. Eski Türkçeye istemeden kayan bir yazı dilleri vardır. Asla şaşmaz, heralde yüzlerce avukatla bu süreçte konuşmuş, yazışmış birlikte çalışmış insanım. Usluğtan bile hemen anlarım, işim bu. Sende asla yok. Onu da dipnot olarak eklim Asıl sen saf kandırıyorsun. Hiç bişey ortaya koyabildiğin yok koyacağın da yok.
Diplomayı görelim ben sana atacağım. Söz veriyorum. Tüm eğitimlerimle birlikte. Sen de bana atacaksın Hadi O zaman ak kara ortaya çıkar. Burda da duyurursun
Anırmak lafını bana izah edeceksin. Benim yüzüme karşı. Ve yemin ederim seni sadece burda değil her yerde rezil edeceğim, tüm bu meslek erbaplarına yaptığın aşağılık yorumlar yüzünden! Bir ispatlayalım nerenin avukatısın, sana kim nasıl eğitim vermiş, sen nereye ve kimlere nasıl hizmet edebiliyorsun bu uslupla, bu kendini bişey sanan karakterle.
Lafı çevirme. Ve oyalama. Net Diplomaları atarız, tezim de zaten telimde yüklü. Onu da atarım. Ak kara ortaya çıkar. Ve tekrarlıyorum. Katipleri aşağılama. O insanlar ofislerde değerlidir. Birlikte çalıştığım güzel arkadaşlarımdır. Bekliyorum.
@pllyna senin gibi çirkeflere kimliğimi açık edip uğraşmak iyi fikir mi bilemedim canım ofisime baskına gelirsin falan çingensin zaten 😂😂😂 sonra polis toplar seni savcılıkta ifadede birsürü de iftira atarsın rol yaparsın. Tiyatro çevirirsin belli zaten o kapasite var , tek ayak üstünde 40 tane palavra sıralıyorsun 🤣🤣🤣 senin bu ezilmişlik bu hırsla yapmayacağın rezalet yok
Hala laf çeviriyorsun Hepsi boş laf şu saatten sonra haberin olsun. Okumuyorum bile, parmaklarını yorma. Hepsi ard arda dizilmiş harfler sadece. Yalanın ardından gelen zorlama sıyrılmak çabası. Bir avukatı anlamam için benim diplomaya ihtiyacım da yok onu da söylim ama ısrar ettin. Yoksa ben adım gibi biliyorum yalan olduğunu. Uslup, dil kullanımın, dil kapasiten, yeterliliğin, avukatlara özgü o net ve cesur tavır sende yok. Bana şu yazı diliyle bile herşeyi zaten gösterdin. Sana bunu söyledim ama sen "anıracak mısın" diyecek kadar iddayla avukatım demeye devam ettin. İçini dokduramayacağını zaten biliyorum ama hadi beni şaşırt 😊
Ben hazırım. Dediğim gibi 2 dk içinde elinde olur. Çevir çevir oku. Tersten düzden incele. İsteğin yere git sahte mi diye araştır. Hiç sıkıntı yok Buyrun bekliyorum
@pllyna 😂😂😂 adın gibi biliyorsun ama hazmedemiyorsun ömür boyu devam edecek bu hazımsızlığın hep kıskanacaksın avukatları 🤣🤣🤣 paralegal diyo avukat katibi 😂 arzuhalci olursun belki bigün🤪😘
Senin kaz yandı ben sana söylim Fazla çevirdin Bu kadar laf üretmeye hiç gerek yok. Sana gözünle görme şansı sunuyorum. Seni de görelim sayın avukat hanım kızımız. 😊
@pllyna kenar mahallede mi oturuyorsun sen o diplomayı gerçekten bir halt sanıyorsan mahallendeki en iyi diploma sende galiba 😂😂😂 bu havalar ordan mı geliyo? Kıyamisu😊 2 yıllık adalet ve arşivcilik diplomasını iyi bir diploma sanıyor 🤪🤣🤣🤣 demek hukuk okusa bu ülke yanmıştı reklamdan havadan 🤣🤣🤣 Mahallende seni gerçekten bişey okumuş bişey olmuş sanıyolar değil mi? Ne hava attın kim bilir? Adalete yüksek lisans dedi ya lan 🤣🤣🤣🤣 kahkaha attım
Peki biz seni anladık canım 😊 Gayet iyi anladık. Bak diplomaside iyisin. Konuyu dağıtma yöntemlerinden biri de kavgaya sürüklemektir. Sıva, biraz daha debelen. Ama bil ki hiç gerek yok. Sana çok net bişey söyledim. Ama istiyorsan köşeler, tutunacak dallar, başka çareler aramaya da devam edebilirsin. Bak o rezillik dediğin işte tam da budur. İzliyoruz keyifle. Buyur 😊
Aşısiz yabanciyi ulkeye sokmasinlar, etrafta Arap turist gormekten bayildim, yeter.. biraz icimize dönelim, hele de sinavsiz egitim filan hiç hakları yok
Bu kararı onaylan ben değilim bu karara da çok doğru demiyorum ama sonuç itabariyle yanlış anlatılan bir haber. Yks yaklaşınca öğrencilerin moralini bozmak için yapılan bir haber olduğunu düşünüyorum ve bunu belirttim.
Yazık olacak benim Türk Doktor adaylarıma biz sınav üstüne sınav o da ya kazanırsak işte TUS üzerine TUS adam kaçıncı seferde kazanırsa artık yazık olacak çok yazık olacak Türk Doktorlar terk etmeye başladı bile
Türk öğrencilerin yurt dışında aldıkları tıp eğitimine de sınırlama getiriyor bizim Türkiye cumhuriyeti devletinin mevcut hükumeti. Yazık. Bu millet şu anki hükumetin, g*ötlerine caktigi kazığın hesabını ağır ödeyecek.
Sistemin tam ortasına edecekler eğer ülke ekonomisi diyorsa bir kaç üniversiteyi onlara tahsis edecek değiştirilemez bir madde olacak türkiyede çalişamaz o diploma be asla o yasa değişmemelidir