kimisi para harcamak için kazanır, kimisi para biriktirmek için kazanır.
aradaki tek fark param çok benim demektir. sizce hangisi doğru ?
aradaki tek fark param çok benim demektir. sizce hangisi doğru ?
Ya benim biri kayserili biri konyali iki arkadasim var onlar ogrenciyken bile ayda 800 tl gelirleri oldugu halde burs falan 300 tl ile gecinip geri kalanini biriktiriyorlar. 8000 tl falan olmus bankadaki paralari. Biz geziyoruz onlar oturuyor. Cani istiyor ama yemek bile yemiyor parasi gidecek diye. Ben agzim acik izliyorum onlari yani igrenc bisey.
hah işte sorduğum soruya örnek vermek isteseydim tam sizler olurdunuz. çünkü aynı durum bendede var antepli bir arkadaş, bu kadar mı insan olur ya, kendini bu kadar mı sakındırırsın herşeyden. takdir ettim seni bence aşırıya gitmediğin sürece doğru yoldasın :)
kusura bakma kafam biraz dalgında hak veriyorum. son cümle anlaşılıyor mu ? güzel birşey yazıyor son cümlede, onu anladıysan tamamdır.
İnsanlar çok çalışıp para biriktirmeye çalışırlar çünkü rahat bir hayat isterler ve bunun için neyi varsa yoksa ortaya koyar parasını biriktirir fakat sağlığından olur ve sağlığı için para harcar. Bu yüzden sorunun cevabı paralar harcanmak için biriktirilir.
+1
tabiki har vurup harman saçırmak olmaz ama sonuçta parayı da mezara götürmeyeceğiz değil mi ? harcamak da lazım :D
yani aşırı olmadan harcamak en güzeli, bu hayat bizim tek hayatımız sonuçta ...
aynen öyle.
Her zaman harcamak içindir...Harcamak için biriktirilir...
Cevap
19Cevap
Yeri geldiginde harcamak, yeri geldiginde birikim yapmak icin vardir bence... Gelecege yatirim yapmassak dimdizlak ortada kaliriz :D
yatırım ve tasarruf içindir. bunları yaparken harcamıs olursun zaten. ihtiyatlı davranmak gerek bazen.
yastık altında para uyanmamak üzere uyur, ölür yani.
ihtiyacları karşılamak içindir...ihtiyaç fazlası da biriktirilir...
eğer kafanda para biriktirmek yatkınsa, kendini lüksten çekersin hep, ihtiyaçlarını beyninde kısıtlarsın, eğer bu aklından bile geçmezse lüksün gerektiğini yaşarsın diye düşünüyorum :)
Ne harcamak için, ne de biriktirmek için
Biriktirip, gerektiği zaman harcamak için vardır.
Harcican tabbiki bidaha mı gelicez dünyaya kanky dimi xD
aynen :D haydi gel içelim :D
tabiki harcayacaksın ama yinede zor günler için bir köşede birikimin daima bulunsun yarının ne getireceği belli olmaz ...harca dediysekte har vurup harman savurma.
para asıl savaşta düşmanı mağlub etmek içindir. ehli keyf ister yesin ister biriktirsin
tutumluu olmak için diyelimm .gerektiğii zaman harcayacaksın . sonuçta para kağıt parçasıı ve ihtiyacın olduğu zaman lazım olur :)
para karı kıza harcamak içindir. ahaha orjinal oldu :p
Harcanmak için var. Biriktirilen de bir yerde harcanılmak için biriktiliyordur zaten. ;)
yok genelde biriktirenlerin söylediği şey çocuklarım için kazanıyorum der, kendisine olabildiğince çok çok az imkanlar tanır, ileride onların çocuklarıda büyüyünce onlarda çocukları için para kazanıyorlar :D
parayı harcamak üzere biriktiriyorsa yine bu kişi harcamak için para kazanıyor diyebiliriz.
eminim senin çocuklarında ileride aynı şeyi söyleyeceklerdir :) umarım söylemezler ama :) keyiflerini bilsinler...
Harcanmak içindir.
Bişey için lazım olucaksa bişey elde edilecekse biriktirilir ama yine harcanır.
yerine göre...
biriktirirm ki zevkle harcayabileyim. ..
harcamak ıcın gıttıgın yere parayı da goturemeyecegıne gore ;)
masada dansöz oynatmak içindir
birde geliyor böyle anlına para yapıştırıyorsun ya işte ona herşey değer :D
he ya :D
harcanmayacak bir birikim yoktur kardeşlik.
Harcanmak için vardır, kefenin cebi yok.
Para allah yolunda harcanmak için vardır.
ben hem harciyorum hemde biriktiriyorum ;)
biriktirip harcamak için.
kesinlikle biriktirip harcayacaksın :)
Bana göre harcamak içindir.
Kefenin cebi yok dostum .
İlk önce biriktirmek sonra harcanmak içindir.
biriktirsen bile bir gün harcıcaksın :D
harcayamadan ölmekte var ;)
biriktirmesi kolay harcaması zor bana göre
Para kazanmak içindir
ihtiyaç duyulduğunda harcanmak için
Harcarım bırıktıremıyorum .
harcamak zevkli kazanmk zor
Para harcadıkça yerini bulur
Harcanmalıdır sonunda ölüm var zaten
harcamak için
Harcamak için.
Harcamak icin