bilgisayar üzerinden yazıp çıktı alsam olur mu? yoksa tükenmez kalemle mi yazsam?
Cumhuriyet başsavcılığına
bla bla...
Diye kendim mi yazsam? Lütfen yardım edin thnk
Cumhuriyet başsavcılığına
bla bla...
Diye kendim mi yazsam? Lütfen yardım edin thnk
Cevap
2Cevap
Ben kendim yazıyorumda işi bildiğimden.
İnternette hazır dökümanı var içeriği değiştiriyorsun sadece
hangi suçları şikayet ettin?
Küfür ve hakaret eden biri varda yanına kalmasın istiyorum. Pcden yazsam Çıktı alsam olur mu?
Adliye önünde taburede oturan amcaya söle çıkartsın sana kağıdı 10 lira.
Adliyenin etrafında dilekçe yazan yerler oluyor genelde 20 liraya falan ne istersen yazıyorlar kitabına uygun
Hiçbir sonuç alamazsın dostum anca avukat vs parası verirsin. Biri gelip seni bıçaklasa bile bazen ceza almıyor adli kontrolle serbest kalıyor
Bilgisayardan yazsan daha iyi olur
Savcılığa şikayet dilekçesi nasıl verilir?
Şikayete tabi olmayan suçlarda savcılık fiili öğrenmekle resen soruşturma başlatabilir. Ancak, şikayete tabi suçlarda şikayet bir dava şartı olarak düzenlenmiştir. Dolayısı ile şikayet olmadan savcılık soruşturma başlatamaz. Şikayet müessesesini düzenleyen en önemli maddelerden olan CMK 158. Maddesinin ilgili maddeleri aşağıdaki gibidir.
CMK 158. Madde
Görüldüğü üzere şikayet dilekçesinin yazılı olmasa da sözlü olarak yapılabilir. Ancak uygulamada yazılı olarak bir şikayet dilekçesi verilmekte olup, akabinde şikayet edenin beyanları savcılık tarafından bizzat ya da kolluğa verilen talimatla emniyet birimlerinde alınmaktadır. Bu anlamda şikayet dilekçenizi yazılı olarak ve eğer imkanınız var ise bilgisayarda yazmanızı tavsiye ederim.
Ancak bilgisayar kullanamıyorsanız ya da durumun aciliyeti nedeni ile ya da başka bir sebeple bilgisayarda şikayet dilekçesi hazırlayamıyorsanız o zaman el yazısı ile dilekçenizi yazıp verebilirsiniz. Bunda yasal olarak bir engel bulunmamaktadır.