Ya tamam, zaten herşey batmış, umrumda da değil kim kopya çekmiş, kim rüşvet vermiş, Akrep Kral nedir, Azra kimdir vs konuları. Artık anladık ki devir kendini kurtarma devri.
Ama kafama takılan başka bir husus var. Şimdi ispatlı, delilli bir kopya muhabbeti var, PDF'ler havada uçuşuyor, neden hiç kimsenin umrunda değil? Yani neden bir bakan, bir yetkili, bir vekil ya da artık lanet olsun razıyım, bir mahalle muhtarı çıkıp bir iki kelam etmiyor bu konu ile ilgili?
Benim anladığım, hakikaten ülkenin eğitim kadrosunun en tepeden en dibe kadar, bu hususu zerre umursamadığı. Ben mi yanlış düşünüyorum? Hele biri aydınlatsın beni.
Bilinen Kopyaya Rağmen Bir Düzenleme Yapılmaması, Eğitimin Eğitimcilerin Dahi Umrunda Olmadığını Göstermez mi?
Öyle gösterir. Ben çalışmadım düşük alacağım diye bütelere bırakırken üç dersimi bir takım bireyler kopya bile geçti bile. Bu sınavlar neyi nryde ölçüyor o da ayrı bir tartışma konusu da...
Kötü örnek olmak istemiyorum, dürüst olmamak lazım sanırım bu memlekette, bu insanlar yarın dgs falan girecek, hepsi 100 100 100, 95 not alan yok yahu, bu ortalamalarla dgs falan da yalan geriye kalan insanlar için :S
Biliyorum. Çalışmamam benim doğrulardan vazgeçmem için engel değil. Hepimiz hırsızlığı, adaletsizliği eleştirirken adaletsizlik ya da hırsızlık yapmamız onlar gibi olmamız demek. Ve üniversiteye başladığım dönemde istemediğim bir bölüm olmasına rağmen bir umudum vardı o umut da akademisyenlerin ilerici olmasıydı çünkü kendilerinden bahsederken not konusunda hiç sıkıntı çekmeyeceğimiz ve öğrenme odaklı sistemden bahsediyorlardı. Meğerse hepsi yalan ve aldatmadan ibaretmiş. Benim bundan sonraki amacım sadece kendim ve topluma yönelik çalışmak olur. Eğer herkes zaten adamları geçiyor kopya çekerek ucundan bende faydalanayım derdinde olmasaydı çok farklı yerde olabilirdik. belki şu an torpil bile kalkmış olabilirdi. Tesla' nın bir sözü vardır. Bırakın doğruları gelecek söylesin ve herkesi eserlerine ve başarılarına göre değerlendirsin. Bu gün onların olsun; ama uğrunda çok uğraştığım gelecek, benimdir.
Sergilersin sergileyebilirsin. Hayat bir imtihan bir yanlış yapman hep yanlıştan gideceğin anlamına gelmez. Hepimiz annelerimizin çocukları değiliz şuanda ama her daim tanrının çocuğu olacağız. Onun bağışlayıcılığına sığınıp elimizden geleni yapabiliriz.
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Bilinen Kopyaya Rağmen Bir Düzenleme Yapılmaması, Eğitimin Eğitimcilerin Dahi Umrunda Olmadığını Göstermez mi?
En İyi Cevaplar