hiçbir meslek için garanti demek doğru olmaz. şu an bir çok kişi hemşirelik mesleğine yöneldi Garanti atanırım gözüyle baktıkları için : ) yığılma olabilir bu yüzden ileride ne olur bilinmez.
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ya ben 2-3 senedir istiyodum daha yeni bu sebeplerden dolayı değil ama bilmiyorum işte çok kararsızım. Sanki bana dezavantajları, avantajlarından daha fazla geliyo gibi öyle mi sence yoksa değil mi?
yani bence de nerdeyse çoğu hemşire/hemşir mutsuz. çok yoğunlar kariyer odaklı bir yaşam istiyorsan güzel bir seçim olabilir fakat bir yandan da sosyal bir hayat istiyorsan avantajları dezavantajları bir tart derim ☘️ en önemlisi gerçekten seveceğin mesleği seç atama odaklı/para odaklı vs. olmaz mutlu olacağın mesleği seç ❤️
Bu bence kişiye bağlı ben mesela hemşire olacağıma öğretmen olmayı tercih ederdim çünkü ders konusunda kendime güveniyorum KPSS'den çok yüksek alabilirim ama bazı öğrenciler için KPSS korkulu rüya gibi bir şey ve bu öğrencilerin hemşirelik gibi atama sıkıntısı az olan bölümleri okuması daha iyi olur.
Maaşları çok değişken sağlık bakanlığı döner sermaye konusunda yeni düzenlemeler yapabilir ki yapacağız diyorlar sonuç ne olur bilmiyorum. Şu anda da çok az kazanmıyorlar her ay ortalama 5500- 6000 lira geçer elinize duruma göre daha fazla da olabilir. Nöbet konusunun abartıldığını düşünüyorum acil ve yoğun bakım yoğun oluyor ama diğerler bölümlerde sadece arada bir hasta kontrol edersiniz, dönüşümlü uyuyor onlar bütün gece uyanık değiller.