Ziya Selçuk'un Twitter üzerinden yaptığı paylaşımı şu şekilde:
''Yarın itibariyle ilkokul öğrencilerimiz, 7 Haziran Pazartesi'den itibaren ise ortaokul ve lise öğrencilerimiz için haftada iki gün yüz yüze eğitime başlıyoruz. ''Sizce karar doğru mu? Çocukları okula göndermek mantıklı mı?
Okullarda haftanın 2 günü yüz yüze eğitime geçiliyor! Sizce karar doğru mu?
Sırf okulları açtık demek için açıyorlar 1 aylık bir süreç için üstelik haftanın 2 günü yani toplamda 10gun için bu kadar karmaşaya gerek var mı merak ediyorum birde bu haberi gece saat 9 da veriyorsun yarın okullar açık diye hangi öğretmen hangi gelişine ulasicak veya hangi velilerin bundan haberi olucak bu süreç için veliler tekrar okul servisi derdine mi düşsün İstanbul da okul servisleri taşımacılığa adepte etmeye çalışıyorlardı garip garip işler
Karar doğru mu bilemem ama 1 gün önce açıklamak iş bilmezlik. Ayrıca uzaktan eğitim süresinde sen neden öğretmene görev yaptığı şehirde bulunma zorunluluğu getirip seyahat hakkını kısıtlıyorsun? Neresinden düzeltsek bunları bilemiyorum ki
2 temmuz da kapanacakmış yani haftada iki günden 8 gün eder. Bunun için mi açıldı? Sorarsalar Adı açtık olsun işte.. 18 Haziran karne verilir sonrada isteyen gelsin denilir Akil tutulması var ben artık öyle düşünüyorum.
Benim bölgemde 5 gün açılıyor. Cok doğru buluyorum kararı.. Zaten okula gitmeyen çocuklar sanki evde karantina altında mi kalıyor sanıyorsunuz hergun sokaklarda iç iceler mesafesiz kontrolsüz bir şekilde hatta işe giren öğrenciler bile var. Okullarda hic olmazsa maske, mesafe, hijyen kurallarına zorunlu uyuyorlar. Asıl cafeler açılmamali yüzlerce kişi maskesiz mesafesiz iç içeydi ilk yasak kaltiğin da.. Okullar niye açıldı diye ahkam kesenler bir zahmet siz önce cafelere gitmeyin de sizin yüzünüzden eğitim zeval görmesin..
Sınav yok, 8 ler 6 haziranda son sinavlarins giriyor, 12 ler evde çalışır okuka gelmez, konular bitti.. sadece ilkokulda 1 ve 2. Siniflarin okuma yazma becerileri icin bir kontrol olabilir... canli derse de gelmiyorlar artık.. bizim bakanin bunlardan habeti var da sadece şov için okulu actik diyor. .1 yildir öğrenci, ogretmen veli herkes her gun belirsizlikle mücadele etti, psikolojiler bozuk, bakanlığın tutarsiz ve de acemice yönetimi yuzunden... aslında herseyi ozel okulları düşünerek yapıyor..
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Tepkiliyim böyle şeylere. Ama ortaokul ve lise çağındaki çocuklar gençler için sosyalleşme kritik evrelerde. Zaten uzun zamandır okuldan arkadaşlardan uzak düştüler. Devam etmesi halinde kitlesel bir psikolojik çöküş yaşanacak. Önlem alınarak yapılabilir. Ayrıca okullar kapalı olsa dahi her sınıfı haftanın belli saatlerinde açık alanda toplayıp sınıf ortamı oluşturarak, kaynasmalarini sağlayarak da bu yapilabilirdi.