Bence bakanlık bir meslek değil, parazitliktir. Hakkıyla yerine getirenler olursa ancak bir meslek olur. Oturup, dur bunu bir deneyelim olmazsa bunu deneriz, o da olmazsa cebi doldurur, istifa ederiz denilen bir meslek bilmiyorum ben. Sizin bildiğiniz varsa, hep beraber o mesleği icra edelim. 🤣🤣🤣
Bence meslek olamaz, olsa olsa vatana hizmet mahiyetinde bir görevdir. Meslek kavramı bence bir zanaat icra eden ve yaptığı işte katma değer üreten insanların icraatleridir. Çünkü meslek dediğin zaman insan birden çok işi aynı derecede kaliteli yapamaz. Bir iş yapar, işini iyi yapar ve o işten para kazanır. Devlette liderlik ve bakanlık gibi görevler ise geçicidir. Bunu bir nevi bayrak yarışı gibi görmek lazım. Velhasılkelam ikisi farklı kulvarlarda değerlendirilmelidir.
Vatan için yapılan bir görevden Maaş alma fikri bana mantıksız geliyor aslında. Mesela birçoğumuz Vatani görevimiz için Askerlik yaptık, hangimiz maaş aldık? Tabi benim görüşümü saçma bulanlar da olacaktır, normal.
Siyaset bir kariyer alanı olarak görülmemeli diye düşünüyorum. Hatta hiç maaş almamalılar ki gerçekten hizmet etme gönüllüsü olanlar görev alabilsinler.