Kyk kredisi almış olmak gibi bir hata yapmış olan var mı? Eğer bilgisi olan varsa acil soru sormam lazım
Cevabın nedir?
+1 yılŞöyle diyeyim insan elbet pişman oluyor ama bazı öğrenciler macera aramak, üniversite hayatını yaşamak ve aile baskısı olmadan farklı yerde okumak için başka şehirleri tercih eder ee böyle olunca maddi durum sıkıntıya sokuyor kyk almak zorunda kalıyorsun ister istemez. Tabi bölümün yaşadığın yerde yoktur gitmek zorundasındır buna bişey diyemem fakat sırf üniversite ortamını görmek için aile baskısı olmadan 1-2 yıl falan geçirmek için başka şehirlere giden sadece ailesine masraf açar ve kendini daha zor bir duruma sokar. Ben ailemin yanında durdum hem maddi olarak zorlanmadım hem evim okuluma daha yakında ne kira, ne yemek derdim oldu. Param gene cebime kaldı. Öbür türlü ailen sana her ay nereden baksan 500 lira civarı para gönderecek buda zor duruma sokacak aileni. Bunun yanı sıra 500 ün bir kısmı kira ve faturalara gidecek. Sana ne kadar kalacak? O para yetmeyecek haliyle krediye başvuracaksın.
Yanlış anlama yorumumda eleştirmiyorum sadece genel üniversite öğrencilerini kapsayan bir yorum atıyorum.
Kyk kredisinde eğer erken ödemek ve tek seferde ödeyeceksen faiz binmiyor diye biliyorum. Faiz ödemiyorsun yani. Fakat öbür türlü okulun tamamen bittikten 2 yıl sonra taksit taksit ödemeye başlıyorsun az bir faizl ile. Faiz'i bazıları çok abartıyor tamam kimse ödemek istemez ama faiz miktarı az olanlarda var.06 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim uzun ve güzel cevabınız için. Benim okul İstanbul'da ve İstanbul'da oturuyorum. Yani tamamen keyfi bir karardı almak. Evimden gidip geliyorum, sadece kenarda param olsun istedim. Kendi bankam gibi yani. Harcayıp yerine koyuyordum. Okul bitince de toplu geri verecektim. Ama fazla ödendiğini bilmiyorum. Farkedin ki ben gidip devlete durduk yere bir kaç milyar vercem. O işte oturuyor insanın içine. Çünkü gereksiz
- +1 yıl
Anlıyorum sizi. Bide şöyle bir çözüm yolu var eğer okulunuz devam ediyorsa biriyle evlenebilirsin o zaman borcun siliniyormuş. Fakat bu da var sırf bu nedenle evlenilir mi? Bu taktik bilmiyorum var mıdır yok mudur ama mesela okulunuz devam ediyor anlaşmalı olarak biriyle evlendiniz ve okul bitince boşanacaksınız. Evli olduğunuz için borç siliniyor fakat boşandıktan sonra tekrar o borcu devreye sokarlar mı yoksa geçici evlilik yaptı bunlar diye bilemem tabi. Fakat geçici evlilikte bile borç siliniyorsa mantıklı fikir gibi görülebilir gizli bir evlilik ile kimsenin ruhu bile duymaz. Ama ne olursa olsun ben istemezdim öyle şey zamanında aldım ödemesini de bilicem derdim.
Ayrıntılı ve işinize yaran bir cevap olmasına çok sevindim umarım işinize yaramıştır. - +1 yıl
Söylediğinize dün baktım. (Dünden beri bakmadığım site kalmadı kredi konusunda.) Yasalaşmamış. Geriye dönük borç da silinmiyor. Sadece bursa dönüştürülüyor. Nişanlıyım ama böyle birşey için çok erken. En fazla son sene olur. Bu yüzden o ihtimal pek olacak gibi durmuyor. Tekrar çok teşekkür ederim.
- +1 yıl
Rica ederim.
- +1 yıl
Ailemizin yanında okurken kyk bursu veya kredisini alabiliyor muyuz?
En İyi Cevaplar
+1 yılIhtiyacın yoksa hiç bulaşmasaydınız zamanında bende ihtiyacım yokkenaldım şu an geri ödemekle uğraşıyorum okul bittikten 2 sene sonra başlar ödemeleri ziraat'a ödüyorsun eğer ödemez isen vergi dairesine veriyorlar seni tebligat vs inat edip yine ödemez isen maaşına e haciz geliyor bulaşılmaması gerejeb bişey yani
04 Yorumla- +1 yıl
Dilekçeyle birlikte kyk'ya başvuracaksınız öyle bir hakkınız var almış olduğunuz miktarı geri ödersiniz
- +1 yıl
Rica ederim dediğim gibi ama siz yinede bir araştırın
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen bir sözleşme yaptığımı hatırlamıyorum nme kadar aldığımı ne kadar ödeyeceğimi bilmiyorum nerden öğrenilir :O
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılİnternetten yapmıştık sanırım net hatırlamıyorum hayır iptal değil alıyorum bir senedir.
- +1 yıl
Ben de aynen internetten yaptım. 8 aydır alıyorum. Ne kadar anlaşma yaptığımı unuttum. Aklımda yüksek bir rakam kalmış. Ben aldığımız kadar geri ödüyoruz sanıyordum meğerse arada bir kaç milyar fark oluyormuş. Bu da benim için küçümsenecek bir milyar değil. Gerek de yoktu yani almasam da olurdu, durduk yere borçlandım. Bana dert olan bu. Şimdi de iptal etmek istiyorum. E devlete girdim yaptığım anlaşmayı bulamadım.
Cevap sahibi+1 yılEvet ama o kadar fazi verilmiyor diye biliyorum detaylıca araştırdınız mı
- +1 yıl
Çok baktım, araştırdım ama kesin bilgim yok. Siz ne kadar bir anlaşma yaptınız. Benimki toplam 45 ay galiba. 300 TLden 13.500 yapıyor. Ama benim aklımda neden 26bin gibi bir anlaşma rakamı kalmış anlamış değilim. Arada dağlar kadar fark var, bu da beni çok tedirgin etti. Onayladığım zaman geri fazla ödeyeceğimi bilmiyodum. Yoksa alır mıyım hiç. Gaflet anıma denk gelmiş maalesef 😣😄 internetten şu belgeyi bulsaydım iyiydi ya
+1 yılaldım ve seneye geri ödemem başlayacak.. okul bittikten 2 yıl sonra geri ödeniyor biliyorsundur..
01 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
16Cevap
Ben aldım ödüyorum, 4 taksitim kaldı... Alttaki yorumuna baktım da, alacağın 14 civarıyken imzaladığın 26 değildir, orada yanlışın var...
05 Yorumla- +1 yıl
Alabilirsin sanırım ama kesin bir hatan var bence... Bende sözleşmeye imza atarken 6.600 civarı bir senedi imzaladım, yıllık zamlarla elime geçen miktar 7.900 TL oldu ve benim geri ödediğim miktar ise 8.700 TL... Yani faizi 4 yıl için 800 TL oldu sadece... Hadi sizin miktarlar yüksek, faizde yüksek olsun diyelim, ortalama 2.000 lira faiz verirsin... Bu da çok değil, çünkü 4 yılda alıyorsun, bitince 2 yıl ödemiyorsun, 2 yıl sonra başlayıp 4 yıl süreyle taksitler halinde ödüyorsun... Yani ilk aldığın zamanla son taksiti ödediğin zamanın toplamı 10 Yıl... Yani bir derece makul... Ama dediğim gibi senin hatırladığın rakamlarda hata var... İçini rahatlatmak için git sor, yoksa gördüğüm kadarıyla akşam ezanına kadar kafayı sıyıracaksın :D
kardeşim başvurdum demişti ama gerisini bilmiyorum :D
04 Yorumla- +1 yıl
Kredi başvuruları başlamadı amadeğil mi, ?
Bana çıkmamıştı, iyi ki çıkmadı. Sanırım iptal edebiliyorsun hala devam ediyorsa.
05 Yorumlaben ne olursa olsun alıcam.
hayatımın geri kalanında zaten çalışıcam herhangi bir masrafım yok öderim.03 Yorumla
+1 yılben aldım almaz olaydım arabamı sattım ödedim faiziyle 16 bin lira
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 339 cevap paylaştı. Ben almıştım 5 6 ay sonra bir mektup geldi: Krediniz bursa dönüştürülmüştür :)
04 Yorumla- +1 yıl
Darısı başımıza inşallah:))
+1 yılValla kredi alıyorum okul bittikten 2 yıl sonra geri odemen başlıyor oducek olan benım sıkıntı yok hem paraya sıkısmıyorum kafam rahat
03 Yorumla- +1 yıl
Sonuçta öğrenciyiz elbet ha dıyınce para çıkartamıyorsun elbet ihtiyacın olucak ben ihtiyacım olmadığı zaman anneme veririm benim asıl bankam annemdir :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeden belaa :oo bende bu sene kredi almayi dusunuyodum.
06 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılGercekten mi. Ne kadar miktar geliyomus ki
Cevap sahibi+1 yılHadi bee. Ya bende kendi sehrmde okuyorum ama ister istemez ihtiyac oluyo. Babamn verdigi para hic yetmiyo. Gecen yil cikmadi bu yilda cikmaz zaten bende almayi dusunuyodum bu sene ama bir dusuncem simdi.
Cevap sahibi+1 yılPeki o zsmn. Cok sagol :)
+1 yılya arkadas bedava mı verecektı adı ustunde "kredi" cok dusuk faıızı var ıse gırınce odersın ıhıtacın varsa
06 Yorumla- +1 yıl
yok canım faizi oolmsutu 8 aylık ama cok deıldır bence
- +1 yıl
rica ederım umarım en ufak zarrla kurtulrsun
bu duruma göre değişir. Ben aldım şuanda ödüyorum. Aldığıma pişman değilim.
02 YorumlaHer ay haşırt diye giriyor meret. 2018'de bitecek.
05 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı. Ben aldim bitti odemeye baslicam artik.
01 Yorumlaalıyorum 1 senedir ne oldu sor bakalım.
06 Yorumla- +1 yıl
2014 Ocak ayından beri kredi almaya başladım. 2017 9. ayda son kredi görünüyor. Hesapladım. 14 milyar civarında. Ancak ben yaptığım anlaşma 26 milyar diye hatırlıyorum.
Bu sene e devlet şifresi ile yapıldı anlaşmalar. Ancak şimdi o anlaşmayı göremiyorum.
Toplam ne kadar geri ödeyeceğim bilmiyorum.
Aldığımız kadar geri ödemiyor muyduk? Neden bu kadar farklı miktar aklımda.
Lütfen yardımcı olun, nasıl öğrenebilirim kaç tl anlaşma yaptığımı? :(
Ve şimdi iptal edip geri ödemek istesem nasıl olacak, ne kadar para gider acaba? - +1 yıl
sitelerinde en fazla 3 katı geri ödeme yazıyor devletin soygunlarından biri. ben de aldım mecburdum çok fazla faiz bindirmezler umarım. 2yıl zamanın var iş bulabilmen için ondan sonra başlıyor geri ödeme. yapılandırması falan var ödenir ya heralde başımıza bela olmaz diye umuyorum :)
- +1 yıl
Mecbursanız başka. Benim mecburiyet yoktu. Keyf için. Kenarda para bulunsun gerekince kullanayım diye. Bir nevi teminat gibi birşeydi kendimce. Ama fazladan geri ödeme işi çok çok sıkıntı yaptı bende. Neden fazla ödeyeyim ki yani boş yere. Ihtiyacım olmuş olsa neyse. Bu işten en az zararla çıkarım inşaAllah
ben kabul etmiştm alıyorum 1 senedr
03 Yorumla- +1 yıl
Okul bitince evlilik falan derken ona para vermek zor gelir kardeşim insan kendi ihtiyaçlarını anca karşılar. Aldığım kadar ödesem neyse o kolay. Ama fazladan bir kaç milyar yine de normal gelirli olacak biri için kolay değil. Almak zorunda değildim. Böyle olduğunu bilsem almazdım. Neyse artık. Cevap için teşekkürler :)
Benim son taksit kaldı
03 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı. Sor bakalım, bizde uğraşıp dururuz geri ödemeye
07 Yorumla- +1 yıl
2014 Ocak ayından beri kredi almaya başladım. 2017 9. ayda son kredi görünüyor. Hesapladım. 14 milyar civarında. Ancak ben yaptığım anlaşma 26 milyar diye hatırlıyorum.
Bu sene e devlet şifresi ile yapıldı anlaşmalar. Ancak şimdi o anlaşmayı göremiyorum.
Toplam ne kadar geri ödeyeceğim bilmiyorum.
Aldığımız kadar geri ödemiyor muyduk? Neden bu kadar farklı miktar aklımda.
Lütfen yardımcı olun, nasıl öğrenebilirim kaç tl anlaşma yaptığımı? :(:(:(
Malesef o hatayı yaptık
03 Yorumlavar seneye eylülde başlayacak
01 Yorumla16 bin lira borcum var maalesef
00 YorumlaGel kız evlenelim devlet siliyo borçlarımızı
03 YorumlaAlıyorum neden ki
01 Yorumla
Devamını Gör(6)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi