Arkadaşlar işe düz kotları pantolon ceket vs boyayarak başlamak istiyorum. Mesela resimdekiler gibi boyayacağım kot boyalarıyla ve satışa sunacağım. Yaratıcılık ve el becerim çok iyidir. Yaparken tiktok vs yerlere video atacağım ki insanlar görebilsin. İnstagram sayfasında da satış yapmayı düşünüyorum tabi alan olursa. Sonra ilerde de para kazandıkça kendi tasarımlarımı dikmek-diktirmek istiyorum. Sizce mantıklı mı fikrim? Yapabilir miyim?
Kendi markamı kurmak için fikrim var. Nereden başlamalıyım?
Kendi markanızı kurmak keyifli bir süreç, bununla birlikte 1 günde veya 1 senede marka olmayı beklemek hayal kırıklığı olabilir. Zaman verin ve iyi bir planlama yapın.
Kendi markamı kurmaya nereden başlayabilirim?
Öncelikle ürünlerinizi alacak bir kitle var mı?
Bunu net tespit edin. Sonra bu kitlenin ana ihtiyaçları neler, piyasada benzer ürünlerin sunmadığı ama kitlenin istediği farklı neler olabilir? Bunlara bakın. Farkın altını çizin.
Peki bu kitle en çok nerede? TikTok, Instagram vs.
Yeri de bulduysanız ilk önce o mecraya ağırlık verin, içerik üretin ve en önemlisi reklam verin. Çok yere dağılmak odağı dağıtmaktır.
Fikir olsa da işi büyüten paradır. Bu konuyu es geçmeyin yoksa tükenme ihtimaliniz çok yüksek.
Bir şekilde ayarlayın. Teşvikler, destekler var araştırın derim.
Psikolojik olarak dayanıklı kalacağınız her yolu deneyin.
Sizi en iyi siz biliyorsunuz, kendinizi güçlü tutmak için neye ihtiyacınız var?
Daha önce o işi yapanlara sorun, deneyimlerden yararlanın.
Sabır işi ve maddiyat gerekli.. Umarım istediğin olur, şimdiden başarılar.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Alıcının çok olacağını sanmıyorum. Güzel tasarımlar olursa hobi niyetine alabilirler belki. Benim merak ettiğim bu eşyalar yıkınca boyalar çıkmaz mı? Solmaz mı? Resim, tasarım bozulmaz mı?
Kendi markanızı kurmak keyifli bir süreç, bununla birlikte 1 günde veya 1 senede marka olmayı beklemek hayal kırıklığı olabilir. Zaman verin ve iyi bir planlama yapın.
Kendi markamı kurmaya nereden başlayabilirim?
Bunu net tespit edin. Sonra bu kitlenin ana ihtiyaçları neler, piyasada benzer ürünlerin sunmadığı ama kitlenin istediği farklı neler olabilir? Bunlara bakın. Farkın altını çizin.
Yeri de bulduysanız ilk önce o mecraya ağırlık verin, içerik üretin ve en önemlisi reklam verin. Çok yere dağılmak odağı dağıtmaktır.
Bir şekilde ayarlayın. Teşvikler, destekler var araştırın derim.
Sizi en iyi siz biliyorsunuz, kendinizi güçlü tutmak için neye ihtiyacınız var?
Bu akşam müsait iseniz tam bu konuyu konuşacağımız #clubhouse odasına bekleriz 👋🏼Girişimci Olmadan Önce Bilinmesi Gerekenler