Akademisyen, üniversitelerde eğitim veren, özgün araştırmalarıyla alanında bilimsel çalışmalar yapıp katkı sağlayan kişilere verilen meslekî bir unvandır. Akademisyenler haftanın 3-4 günü çalışmazlar. Yazları 3 ay tatilleri vardır ve Dr., Doç. ve Prof. unvanına bağlı olarak maaşları değişiklik gösterse de genel olarak yüksek maaş grubunda yer alırlar. Ancak çalışmadıkları zaman sürekli okuyup araştırma yaparlar.
Çalışma saatleri, meslekî prestij ve maaşını hesaba katacak olursak eşinizin akademisyen olmasından memnunluk ya da rahatsızlık duyar mıydınız?
Rahatsız olmam tabii ki neden rahatsız olayım. Ama özellikle memnuniyet de duymam. Eşimi çalışma saatleri ya da alacağı maaş için eşim olarak kabul etmiyorum sonuçta. Eğer o yaptığı işte mutluysa ve seviyorsa mesleğini ben de tabii ki memnun olurum.
Mezun olduğum zaman ben de akademisyen olabilirim, meslektaş olmamız beni memnun ederdi. 😄 Öğretmenliğe yönelirsem de birlikte bilgi alışverişi yapmak hoş olurdu. Rahatsızlık duymam ama akademisyen olmasını isterim de diyemem.
Olabilir, neden olmasın. Sevdikten sonra mesleğe dikkat eden biri değilim. Helal yoldan kazansın. Ben de öğretmen olacağım ama akademisyenler düşüncesi var kafamda.