Aslında online eğitimin temel sıkıntı bu bence. Mesela Öğretmen, sınıfı canlı tutabilmek için her ders mutlaka etkinlik /interaktif materyaller sunmalı. Vaaz verir gibi devamlı anlatmamalı. Yoksa öğrenciler çoktan yatış moduna geçmiş oluyorlar.
Özellikle öğrenciler ve velilere soruyorum: Sizce öğretmen dersi nasıl sunarsa daha verimli olur?
Valla benim abim yatağında uzanarak dersi anlatıyor :D
Anlatış tarzını pek bilmiyorum sadece biçim olarak bu şekilde. Yatıp oturması çok önemli değil zaten, önemli olan hitabet. Çıkmış sorular üzerine çok fazla örneklendirme yapıyordu diye hatırlıyorum. Ben öğretmen olsaydım öğrencilerin benden çekeceği olurdu. Öğrenmesi gerekenleri kafalarının içine sokana kadar uğraşırdım, direnenlere ise direkt zayıf not verirdim. Çok alıştılar tembelliğe, en kısa sürede Japon ve Kore eğitim anlayışı ülkemize empoze edilmeli. :D
3
18 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yatarak mı 🤦♂️😂 Kamera kullanıyor mu peki?
Zaten çoğu öğrenci pandemiden dolayı psikolojik sıkıntı içinde. Düşük not vermeye kıyamıyoruz ki🤗
Asıl pandemiden dolayı düşük not verilmeli çoğu derse bile girmiyor, MEB de devamsızlığı sorun etmiyor, saçmalık. Sadece lise 4'lere ayrıcalık tanıyor hocalar sınavdan dolayı. Evde boş boş oturuyorlar, katılsınlar işte derslere işleri ne? :D
@Be_smart Gidip birebir gözlem yapmadım tabii. Türkiye'den 2 ay daha fazla okula gidiyorlar. Yıllık tatilleri 1 ay. Okuldan kaçmak orada büyük suç ve deli gibi ödev veriyorlar. Öğrenciler bunun sorumluluğunu aldıkları ve bu şekilde yetiştirildikleri için hâliyle çok başarılı oluyorlar. Ayrıca uygulamaları dersler çok daha fazla staj görüyorlar ve Türkiye'den çok çok daha iyi yine bu hususta
Odevini kopya ile yaptiginda veya ihmal edince düşük not aldiginda örneğin, velisi okula gidip sen nasil benim cocugumua bu notu verirsin diyor mu acaba? Veya sınıfta geçme kalma?
Türkiye'de sorumluluk sahibi öğretmen olmak çoğu kişinin bildiğinin çok çok üstünde zorluklar içeriyor.. herkes bir ülke sistemi öneriyor da, o kadar çok şey varki öğretmenin mücadele ettiği... anlatsam sayfalara sığmaz, çünkü anşatmayı denedim muahatap bulamadığımla kaldım... yalnız online derse dünyada hiç bir öğretmen hazır değildi, biz yine iyi toparladık. nerden biliyorsun dersen, şu an Avrupa ülkelerinde de öğretmen arkadaşlarım var, farklı ülkelerden İtalya Fransa Norveç Polonya Portekiz, bizdeki adaptasyon onlarda yok maalesef. bunu da birebir biliyorum.. Bir de ufacık ekrandan ders dinlemey çalışmak, bunu her gün günde 7 saat yapmak da çocuk için çok zor.. öğretmen taklalar atsa da bir noktada bıktı artık çocuklar.. o yüzden pandemi bitsin artık... uzktan eğitim yükü de azaltılsın en azından çocukların
Kimsenin elinden akıllı cihazını düşürmediği günümüzde online eğitim belki de sistem olarak yerleşir. Tabi geliştirilen altyapılarla ne kadar verim sağlanır tartışılır
Şöyle bir planlama var, uzaktan eğitim ve yüzyüze egitim bundan sonra beraber olacak. Yalniz yeni sistemde ogrenci uzaktan egitim araclari ile derse hazirlanacak (ogretmen konu verecek, ogrenci bununla ilgili çalışacak) okula gelince de uygulams yapilacak. Yani öğretmenin sürekli konu anlatma rolü azalacak.. bu bakanlığın planladigi bir sey, gizli saklı değil..
Canlı, enerjik olmalılar ve bunu karşı tarafa da hissettirmeliler. Özellikle ilkokul ve ortaokula giden öğrenciler için çeşitli etkinlikler düzenlenebilir. Mesela bir kura çekimi yapılarak, çıkan kişiye bir sürpriz hediye verilip, hediyesini almak üzere okula davet edilebilir. Bu pandemi döneminde okula gidemeyip, okulunu tanımayan öğrenciler içinde yararlı bir etkinlik olur. Böyle güzel etkinlikler düzenlenerekte öğrencilerin derse katılımı da arttırabilir.
Ne yapılırsa yapılsın yine de yüz yüze eğitimin yerini hiçbir şekilde tutamaz. Bu yüzden nasıl ki hiçbir öğretmen, dersi uzaktan dört dörtlük bir şekilde anlatamayacakları gibi, öğrencilerden de bu kadar yüksek bir performans beklememeleri gerekli.
Benim oğlumun bir öğretmeni var. Takip ediyorum şöyle bir de.. Konuyu anlatıyor bunlara hep anlattığı konuyla ilgili sık sık soru soruyor. Dersin akilda kalır olması için öğrenciye işlediği konularda ki terimlerin ismini verip dersi eğlenceli bir hale getiriyor. Hatta kendi anlattığı konuyu öğrenciye tekrar anlatıyor.. Eğer cevap veremezse öğrenciyi azarlıyor. Oğlum da pür dikkat dersi dinliyor azar yememek için. Bu zamanda öyle bir hocası olduğu için ne kadar şükretsek az🥺
Dersten sonra online oyun oynarız falan dese daha çok zevkli olur arada bir espri falan yapsın ruh gibi ders anlatacaksa robot koysunlar daha iyi İnsan dediğin canlının bir ruhu vardır her şeyi dümdüz odun gibi yapmaz biraz eğlenceli sevdirerek anlatmalı
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Haklısın. Dersin sonunda dersle ilgili oyunlar oynanabilir.
O da olur pubg falan da olur yani gençle genç olacaksın her yaşıta onun gibi olacaksın ki sıkılmasın gençlerin kanı kaynıyor o sebeple onlar gibi davranman lazım
Benim için öğretmenin olabildiğince halk dilinde konuşması önemli. Öyle süslü püslü, terimler merimler, sadece gerektiği zamanlarda kullanılırsa iyi. Dediği neydi diye düşünmekten, konunun bir kısmını kaçırmamış falan olmak önemli olan değil mi
1
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Olur mu hiç öyle 🤦♂️ Terimleri Okulda öğrenemezse nerde öğrenecek bu çocuk
Ya bir slayt anlatıyor mesela öğretmen bakıyorum 60-70 sayfa içinde resim yok bir şey yok, öyle dümdüz yazıları okuyup kısaca bir şeyler ekliyor ve çok sıkıcı oluyor... En azından görsellerle zenginleştirilmeli...
Biraz daha aktif bi şekilde olmalı. Öğrencileri mesela gruplara ayırıp aralarında görev verince çok güzel oluyor. Ayrıca eğlenceli olayım diye trole bağlamamalı ciddiyetini korumalı hep
1
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Öğrencilerin gruplar halinde mikrofonu yoğun olarak kullanmaları dezavantajlı oluyor. Hır gür çıkıyor.
Bi ogretmen tanidigim var yeri geliyo kafasinda bi kukuletayla cikiyo yeri geliyo gitar caliyo cocuklara. Evin icinde dort döndürüyo cocuklari oyun oynatirken. Bence etkili de oluyo çocuklar icin
Lise olunca kukuletalar çok ilgi çekmiyor ama eğitsel oyunlarımla esprilerimle okulun en aktif dersi bende diyebilirim. Elle tutulur bi Başarımız da maalesef yok 😀
bana göre onların 40 dk de anlattığını ben 15 dk de hallediyorum hiç bir şey bilim öğrenmek için değil amaç sınavı iyi yapmak yok efendim taktikler falan saçmalık
Öğrenci evi daha çok sever. O yüzden dersi eğlenceli anlatman fıkralarla hikayelerle anlatman dikkat çeker. Bir dizi izlersin haftaya beklersin ya işte öğrenci öyle olmadığı zaman kötü oluyor