Merhaba arkadaşlar , benim ikilem de kaldığım bir konu var. ben işletme bölümü lisans mezunuyum tezli yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. alan dışı mi yapmalıyım yoksa alan içi ilerlemek daha mı mantikli. örneğin işletme mezunu olup hemsirelikte alandisi yüksek lisans yapmak bana neler kazandırır. yüksek lisans bitince hemşire statüsünde çalışma imkanı oluyor mu yoksa sadece akademik personel olarak mı calisiliyor. önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Alan dışı yüksek lisans yapmak kadro bulma konusunda dezavantajdır. Ayrıca çok alakasız bölümlerde zaten yapamazsın.
O halde kendi alanimda yapmam daha mantıklı diyorsun
Kesinlikle.
Teşekkür ederim
Alanım dışı tezsiz yüksek lisans yaptım bişeye yaramadı :)
Ben tezli yapmayi düşünüyorum ama alan içi mi yoksa alan dışı mi daha mantıklı olur bilemedim
Alan içi tercih ediniz
Şunu meeak ediyorum örneğin tezli hemşirelik yüksek lisansı yapsam hemşirelik meslegini icra edebiliyor muyum
Açıkçası bilmiyorum ama hemşire değilseniz nasıl yüksek lisans yapacaksınız o alanda geçiş imkanı var mı
Sosyal bilimler enstitüsünde alandisi olarak hemşirelik yüksek lisans bölümü var yalnızca oradan mezun olunmadığı için mesleki yeterlilik adına bir yıl hazırlık iki yılda eğitim olmak üzere üç yıllık bir eğitim süreci varmış. mezun olunca hemşeri olarak calisilabiliniyor mu bilmiyorum. sadece akadeemik personel olmaya mi yarıyo bilmiyorum. yani demek istediğim alandisi olarak hemşirelik yüksek lisans yapmış olmam bana hangi iş kapılarını aralar
Formasyon alırsan eğitimci olabilirsin torpilin varsa sağlık bakım hizmetleri müdürü olabilirsin
ALES puanım iyi düzeyde iyice sorusturup öyle karar vermem gerekiyor alanici mi yoksa alandisi mi daha iyi ve verimli olur bunun kararını vermiş değilim
Bence de ama hemşire olmak niye istiyorsun anlamadım is imkanı var diye mi
Hem iş imkanı var diye hemde manevi bir nedenden ötürü.
Çok zor iş çoğu ağır şartta çalışıp başka ne iş olursa ona geçmek istiyor yaptığı işe göre parası az
Yani alanici tezli yüksek lisans daha mantıklı diyorsun
Hemşire olmak işlerine saygı duymakla beraber çok matah değil diyorum
Şunu da merak ediyorum diyelim bitirdim hemsirelikte yüksek lisansı üniversitede öğretim görevlisi olabilir miyim
Torpilin varsa vakıf uni. de olursun devlet çok zor iyi kasman lazım ki ona da torpil şart ama kimse kabul etmez 😅
O kadar öğrenciyi kim eğitiyor pardon da.3 yıl yüksek eğitim al sonra çok zor de. ne bilim farklı bir alan iyi olur mu diye düşündüm ama sen biraz karamsar yaklaştın ama olsun sonuçta gercekci olmak gerekiyor
Karamsar değil hayatının 3 yılını çöpe atma diye
Eğer mantıklı değilse bende alanici yönetim ve organizasyon anabilim dalı dusunuyorum kendi alanım icinde tezli yüksek lisans yaparım
Sonuçta gercekci olman lazım teşekkür ederim görüşlerin için.
Rica ederim hakkında hayırlısı
Birşey daha sorabilir miyim
Kendi alanim da tezli yüksek lisans yapmak ne gibi iş imkanları sağlar. tezli yüksek lisansin tezliden avantajları neler. sen neden tezsiz bir işe yaramadı dedin
Açıkçası durum şu tezli ya da tezsiz ülkede bulunan şartlar nedeniyle kariyer ve is imkanlari kısıtlı bime bile torpille giriliyor artık. Tezsiz yüksek lisansa para verip alınmış gözüyle bakılıyor açıkçası yüksek lisans mezunuyum diye hava atmaktan başka bi işe yaradığı yok kimse sağlık yöneticisi olarak iş görüşmesine çağırmayı düşünmedi beni
Kusura bakma da oturduğun yerden kimse cagirmaz. benim arkadaş cevremin çoğu hemşire mesela aralarında doktora yapan bile var. ben şu an çalışmıyorum isletme lisans mezunuyum sınavlara hazırlanıyorum.
Geri takip yapar mısın