Evet arkadaşlar ben parise gelmeden once hep demişimdir norvece gidip oraları görmek ama nasip olmadı. Universite biter bitmez dedim oda olmadı iş teklifi aldım kalmak zorunda kaldım şimdi fırsatım var iş teklifi aldım norvecten ustelik 2800euro degilde 3400euro alacağım. Siz olsaydınız ne yapardıydınız?
Paris'te mi yoksa Norveç'de mi çalışmak daha mantıklı?
Merhaba, Norveç oldukça soğuk bir ülkedir yani orada bizim gibi insanlar yaşamakta zorluk çekebilir fakat sadece soğuk diye de Norveç'e gitmeyi tamamen rafa kaldırmak da tabii ki mantıklı bir şey değil. Ama sizin yerinizde olsam Paris'te çalışırım ve orada yaşarım çünkü ben Paris'te yaşamayı Norveç'e göre daha çok tercih ederdim, hayallerimi süsleyen bir şehir olabilir Paris ama Norveç'te gideceğim bir yer Paris'teki manevi beklentilerimi karşılayamayabilir. Her şey para da değil yani teklif çok güzel ama huzurlu yaşayabiliyor olmak paha biçilemez bir şey olduğuna inanıyorum. Norveç'te belki bilmediğiniz başka yanlar vardır ve onlarla karşılaşınca da belki o zorlukları kaldıramayabilirsiniz. Bunu da iyice bir düşünün derim. Tabii ki son karar size ait. Başarılar diliyroum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Norveç soğuk bir ülke fiyatlar pahalı. Paris güzel bir ülke ama maaş düşük. Bir kağıda her iki ülkenin artılarını ve eksilerini yaz. hangisinin artıları daha fazlaysa ona göre tercih yap.
Bence hayallerini gerçekleştirmelisin! Eğerki istiyorsan, dil konusunda falan zorlanmam diyorsan denemelisin! Orda belki seni daha güzel şeyler bekliyordur!
bende norveç'in pahalı bir ülke olduğunu söyledim sana, maaşı yüksek ama bir o kadar kiralar, market fiyatlarıda yüksek oradaki insanlar 20-30 yıllık evlerde oturuyolar, ayrıca kiralık evde oturanlar genelde o evde 20-30 sene oturdukları için kolay kolay kirayada vermiyolarmış sen bilirsin hayat senin
Senin ne dedigini biliyorum. Pariste bir duzen kurdum en azından boyle devam etmek benim icin daha iyi olur ilerde belki başka yerleri değerlendirebilirim.
Aslında maaşlar arasında fark yok. Norveç biraz pahallıdır. Ama ben her türlü Norveç seçerim. Paris benim gözümde çok gereksiz. Arap çorbası gibi toplum. Norveç mis gibi yer. Ama insanı biraz ırkçıdır, şimdi den söyleyeyim.