İş yerindeki insanlara nasıl davranmalıyım?

Ilk atandığımda bilmiyordum biraz samimiyet kurduk sonra aramız bozuldu bozulmasının sebebi surekli doğum oluyor ver para etkinlik düzenleyeceğiz ver para arkadaş askere gidecek ver para her sey icin para topluyorlardı aldigimiz 3 kuruş maaş vermedim öncesinde de çok uste ciktilar lakap felan taktılar bana; bu zamanında sert duymadigim için ve onlarla is dışında görüştüğüm için oldu şimdi mesafeliyim is dışında bu insanlarla görüşmüyorum ama en büyük hatam ise başladığım ilk 1 senesi oldu is arkadaşımdan hoşlanmaya başladım kendisi o tarz hissettiriyordu yemeğe davet etti fakat sonra arkamdan beni istemediğini yanlış yaptığını söylemiş basımdan aşağıya kaynar sular döküldü çünkü benimle hiç bir şey olmamış gibi hala gözümün icine bakıyor hoşlanıyormuş gibi davranıyordu arkamdan benimle ilgili ortak is arkadasina istemiyorum diye laf ediyor konuşmayınca da gurur yapıyorsun diyor bana Yanı şimdi ne merhabam var bu insanlarla ne selamın var ama is için muhatap olmak zorundayım benim tartistigim biri vardı bu mesaj yazınca işle ilgili cevap veriyorum bu şahıs vermiyor müdüre de şikayet etmek istemiyorum şu egosunu tatmin eden benden hoşlandığını düşündüğüm çocuk da var tabi bu insanlarla nasıl iletişimim olmalı yüzlerini dahi görmek istemiyorum ama mecburum artık is yerindeki insanlarla is dışında konuşmuyorum ve nesai bitince bir yerlere gitmiyorum bunlarla en büyük hatam ilk 1 senede oldu samimiyet kurdum tepeme çıktılar
İş yerindeki insanlara nasıl davranmalıyım?