Değerli KS Üyeleri Öncelikle Herkese Merhaba! Umarım sağlığınız yerindedir. Aklıma gelen ve sormak istediğim bu soruyu sizlere açtım. Öğretmenlik kutsal bir meslek zira günümüzde yeri nerede? KS bağlamında bunu değerlendirmek sizlere düşüyor. Lütfen anketimizde oy kullandıktan sonra yorum yapmayı unutmayınız. Sağlıklı günler dilerim. Saygılarımla...
Banka Memuru - Gelecekte Banka Müdürü olabilir.
Öğretmen - Gelecekte Okul Müdürü olabilir.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sizce hangi meslek daha itibarlı ve daha prestijlidir?
Öğretmenlik gazinin çok önem verdiği bir meslekti. Cumhuriyetin ilk yıllarında bir öğretmene gideceği köyde öncü olması için köylünün ihtiyaçlarını karşılayacak bilgiler öğretilirdi. Bunun yanında genel kültür bilgisi ile birlikte öğretmen köye de öncü olurdu. Yani öğretmen sadece okulda değil, köylü ile sohbet ederken de resmi olmasa da ders vermiş olurdu. Köy halkları da bu yüzden öğretmenleri kendilerine öncü kabul etmiş, öğretmenlere değer vermiştir. Ancak ilerleyen zamanlarda öğretmen eskisi gibi donatılmamış, köyden kente göçlerle birlikte öncü olan öğretmen bu özelliğini yavaş yavaş kaybetmeye başladı. Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile bilgiye daha fazla insan erişmiştir. Aynı zamanda kent yaşamı ile beraber insanlar kütüphane aracılığı ile şehir de daha kolay bilgiye erişme imkanı buldu kır yaşamının da azalması ile öğretmene verilen değer azalmış, oldu. Ülkedeki eğitim seviyesi eskiye nazaran arttı diğer mesleklerin baskınligi da bu şekilde artmış oldu. Günümüzde bir doktora öğretmenden daha fazla değer verilir ya da bir mühendise. Artık insanlar maaşlarına göre meslek seçimi yapmak istiyor. Günümüz genclerini daha fazla ilgilendiren teknoloji nedeni ile insanlar mühendislik tarzı meslekleri ister oldular velhasıl kelam gelişen meslek çeşitliliğini arttırmış ve insanlar bunlara yönelmeye başlamıştır. İnsanlar daha çok paraya da baktığından öğretmenlik eski önemini yitirmiştir sorunun cevabı banka müdürü.
Değerli arkadaşım, yorumunuz için çok teşekkür ederim. İrdeleyici ve inceleyici bir yorum zira tek yönden ağır olmuş. Öğretmenlik üzerine uzun uzun yazmışsınız fakat bankacılık üzerine çok az durulmuş. Bu arada gelecekte banka müdür olunabilir o da bir ihtimal. Banka memuru mu? Öğretmen mi? Soru budur.
Bankacılık mesaisi çok olan ve dikkat isteyen bir meslek. Öğretmenlik ise çalışma saati sadece okuldaki derslerle sınırlı olduğu zannedilerek hor görülen bir meslek. şu an toplumda öğretmenliğin iyi bir yeri olduğunu düşünmüyorum. Halbuki diğer mesleklerin temeli öğretmenliktir. Zamanı geri çevirip bu iki meslek arasında seçim yapmam gerekseydi yine öğretmenliği seçerdim
Akademisyen daha saygındır. Banka müdürü (ki tanımadıklarını müdür oldurmazlar. O biraz sıkar yani) Çok iyi kazanır. Hem de parayla ve makamla gelen bi itibar görme oluyor.
Görselleri sağ olsun KS ayarlamış. Ben doğru yükledim zira KS müdahale etmiş. Fenomen paylaşımlarında müdahale daha fazladır. :) Umarım bir daha hata olmaz. Dikkatiniz için teşekkürler. Banka memuru olarak başlayan serüven banka müdürü olarak bitebilir. Öğretmen olarak başlayan serüven ise okul müdürü olarak bitebilir. Yani ikiside kesin müdür olur gibi bir durum yok. Fakat para için bankacı itibar için öğretmenlik diyorsunuz anladığım kadarı ile. Yorum için teşekkürler.
Evet ama öğretmen artık pek itibar görmüyor. Akademisyense eskisi kadar olmasa da, itibar görüyor. Ama şıklarda olmadığı için bankacı diyorum.
Yani diyorum ki, öğretmen de olunur ama bankacı vs itibar endişesi taşımadan; öğretme, kişiyi ilerletme, bir ışık olmak ve çalışma şartı, düzenli hayat ve kafa rahatlığı için istenir.
Her meslek itibarıdır layiki ile yapılınca.. Bizim sokağı temizleyen belediye işçisi iki hanım var çok iyi bakım yapıyorlar sokağa ve ben her seferinde onlara hayırlı messer dileyip kolay gelsin diyorum.
Sayın Albayım, çok değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Her meslek itibarlıdır. Zira öğretmenlik mesleği pek kutsaldır. Benim merakım günümüzde bu nerede?
Ne yazık ki ahlak, vicdan ve adalet duygusu insanlarda menfeat duygusuna yenildi.. Biz öğretmenimiz tramvaya bindiğinde hemen inerdik ona bir saygısızlık gösterisi ola bilir diye.. Şimdi sarıklı şeytan ve onun sadık köpeği olmak en itibarlı meslek.
Merhaba. Bu iki meslek arasında bir seçim yapsaydım, o zaman bu kesinlikle bir banka müdürü. Çocukluğumdan beri öğretmenlik mesleğini sevmiyorum. Çünkü hepimiz okulda okuduk ve bunun çok fazla zaman, sorumluluk ve sinir gerektiren en zor mesleklerden biri olduğunu biliyoruz. Ve ve ve tabii ki de atık kağıt
Öğretmenlik. Çünkü bütün meslekler sizin elinizden geçiyor. Öğretmen, doktor, polis, mühendis... Ama en önemlisi iş ahlakı olan bireyler yetiştirebiliyorsunuz. Doktor olduğunda gelen hastasını azarlamayacak ya da öğretmen olduğunda öğrencisini rencide etmeden açığını kapatacak...
Soru yanlış anlaşılmasın isterim. Bankaya memur olarak giriyoruz sonra müdür olabilme ihtimaliniz var. Mesela 3 yıl memur, 3 yıl şef sonra yeteneklisiniz diyelim öyle müdür olunuyor. Öğretmenlikte de aynı 8 yıl görev sonrası müdür olunabiliyor diye biliyorum. Sizce bu duruma göre Banka memuru mu? Öğretmen mi? Olmalı? veya Daha farklı yorumları da alabiliriz.
Meslek ten ziyade asgari ücret 4500 TL olmalı diye düşünüyorum herkes muttlu olsun istiyorum gerçi insan oğlu doyumsuz dur bunu da azımsar diye düşünüyorum
banka memuru, müdür olamaz. Müdürler müffetişlerden oluyor. Onlar da genelde türkiye'nin önde gelen iibf'lerini veya hukuk fakültelerini bitiren kişiler.
Banka da memur olarak çalışan birisi ilerleme sonucu özellikle de devlet bankalarında müfettiş adayı ve müfettiş oluyor sonrasında ise şube müdürü olabiliyor. Tabi isteğe ve yeteneğe bağlı bir durum bu. Biz burada iki seçenek arasından seçim yapma sorusu soruyoruz. Sizce hangi seçenek? A mı? B mi?
hayır müfettiş yardımcısı yeni mezunlardan alınıyor daha sonra genel müdürlüğe kadar yükselebilme şansı var. banka şubesinde çalışan memurlar öyle değil, pek kalifiye olmaları beklenmez, gelebileceği max. konum belli. müfettiş yardımcısını doktor, memuru da hemşire olarak düşünün
Anladım. Açıkçası öğretmenlik ruh sağlığınızı bozan bir meslek. Çelik gibi bir sinire sahip değilseniz kimseye tavsiye etmem. 65 yaşa kadar yapılacak iş değil. Bankacılık da eğer çok kazandırmıyorsa aynı şekilde
Değerli KS Üyesi Arkadaşım. Sorumuz ile alakalı olmayan bu yorumu neden yaptın? Bunu anlamak maalesef çok zor. Soru odaklı bir yorumunuz varsa lütfen yazın, zira soru dışı yorumları spam olarak değerlendiriyoruz.