Kariyer yaptıracak bir şekilde😊
Sözelle ilgili Kariyer yapmak istiyorum mümkün mü
Hangi bölümler olur mesela
Sözelle ilgili Kariyer yapmak istiyorum mümkün mü
Hangi bölümler olur mesela
Merhaba,
Günümüzde herhangi bir alanla ilgili iş garantisi verilemeyeceğini üzülerek söylemek durumundayım. Sözel ya da sayısal puan türünde tercih edebileceğiniz alanlardan hangisinin geleceği olduğu biraz tartışmalı.
Meslek seçimi kişinin hayatındaki önemli dönüm noktalarından biri. Bu nedenle bölüm tercihi yaparken sadece iş imkanlarını değil, ilgi ve yeteneklerinizi de dikkate alarak hareket etmelisiniz. Sözel bölüm meslek hayatına hazırlama konusunda diğer bölümlere göre geri planda kalabiliyor. Hangi bölüm olursa olsun o meslekte öne çıkabilmenin biraz da kişinin kendi çabasına bağlı olduğunu düşünüyorum.
İletişim fakültesi mezunu olup da kendi bu anlamda hiç yormayan biri iş bulma konusunda zorlanacaktır. Tam tersi bu konuda çaba gösteren kişinin başarılı olma şansı yükselir. Yemek yapma konusunda iddialıysanız gastronomi ve mutfak sanatları bölümü sizin için güzel bir tercih olabilir.
1-) Nerede yeteneğin varsa lütfen oraya yönel.
2-) Bir işte çok başarılı olursan emin ol aranılan kişi olursun ve iyi yerlere gelirsin.
Bu iki maddeyi lütfen dikkate al.
Sözel olsun Sayısal olsun en fark eder?
Alan mühim değil, mühim olan başarı.
Sen sözelde başarılı mısın? Eğer başarılıysan kendi alanını belirlemek için bölümlerin hepsine şöyle bir bak. Bilemezsen PDR hocanıza sorular sor. Daha da olmadı mı burada bir bilen kişiler var. Onlara da danış bence.
Eğitim yaşamınızda başarılar dilerim...
Cevap
6Cevap
İşinde iyi olduğun sürece geleceği parlak olmayan bölüm yoktur, yeter ki çağa ayak uydurmasını bilin.
Ben sözel olarak gastronomi okuyorum mumnunum ve iş olanağı çok çok fazla.
Hedeflerin yüksekse ve azimliysen hangi bölüme gidersen git başarırsın.
Tabi ilgi ve yetenrk de önemli
Ben de bir sözelci olarak söyliyebilirim ki geleceği olan çok az bölüm var sözelde.
İngilizce okursan bölümü bence var.
Gastronomi iyidir
Yoook
Var neden olmasın
Karanlık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?