Bu tamamen kişinin beklentisi ile alakalı bir durum. Kişi kendi yaşam standartlarını gelirine ve hayat görüşüne göre kendisi belirler. Örneğin eğitim konusundaki profili çok iyi biri, örnek veriyorum lisans, yüksek lisans yapmış veya daha fazlası. Çalışacağı sektör için de hedeflerini ve yeterliliğini ortaya koymuştur. Bu durumda çalışacağı işten beklentilerini ücret dahil olmak üzere kendisi belirleyebilir. Kendi belirlediği limitin altında bir ücret teklif edilirse çalışmaz. Diğer seçeneklere yönelir. Diğer yandan başka biri için aynı iş biçilmiş kaftandır. Velhasılkelam bu konu tamamen arz-talep meselesi. Burda yapılan yorumların da pek bir önemi yok açıkçası. Önemli olan sizin ne düşündüğünüz..
04 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim 🌿🌿
Soran+1 yılşu an Türkiye standartlarına göre iyi evim yok ileride yurt dışına gitmek istiyorum
En İyi Cevaplar
He he taam maaşın ortalamanın üstünde. Oouvv. Aynen 23 yaşında aldığın maaşla hava atmazsın sen. Hele şu pandemi döneminde millet her gün hüzünlü bir şekilde siftah yapamadan dükkanını kapatıp evine ekmeği zor götürürken, bu paylaşımından kesinlikle senin geçinip geçinemeyeceğini (6000 maaşla üstelik) sorman gayet iyi niyetle yazılmış bir soru dimi dimi aynen.
Sana kalmış be insan maaşın iyi mi kötü mü! Geçinip geçinemeyeceğini sen bizden daha iyi bilirsin. Ne bilem ben senin nerelere harcadığını, tutumlu mu, yoksa eli açık mı olduğunu. Ölç biç, tart, neyse ona göre yap harcamanı geçimini.
Belki biraz yükselmiş olabilirim ama ülke şartlarında iyi diyebileceğimiz bir maaş. Ülkece zaten sıkıntılardan geçiyoruz, ekonomimiz pek iç açıcı değil kabul edelim. Gönül ister ki maaşımız iyi olsun, kasmadan, zorlamadan araba alalım, rahat yaşayalım vs. Ayrıca bu sorun, yukarıdaki yorumlara sebep olabilir, çoğu kişi yazamasa da eminim içinden böyle geçiriyordur. Esnaf kardeşlerim, işçi kardeşlerim görürse daha da vahim. "Vay anasını kadının aldığı maaşa bak, biz de burada (fabrika, otel vs.) akşama kadar kendimizi ezdirelim" diyorlardır.20 Yorumla
+1 yılBir kadın için düşünerek neden cinsiyet ayrımı yapıyorsun? Ülke şartları ve kendi konumun için düşün. Mesela sen bu ülke şartlarında 1.5 kira, aylık 1 tl bütün giderlerin ve sadece sen yaşıyorsan çok iyi bir para. Kalan para senin sosyal hayatındır. Bu kıyaslama ile doğruyu bulursun.
00 Yorumla
Yaşına istinaden yorum yapıyorum yeni mezun olduğunu düşünerek, bence Türkiye de bu zamanda istenilen şartta iş bulmak çok zor ve böyle bir maaşla da iş bulmak zorlaştı. Bence çok iyi. Tecrübe edinmek için bile çalışmaya değer.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
237Cevap
+1 yılsana önerim harcamalarını hesapla.
kesin harcamaları ayrı hesapla, çeşitli faturalar vs
ve kişisel ama bu hesaba dahil olmayan şeyleri:kozmetik hobi üyelik vs
evcil hayvanın varsa onun için ayrı hesap tut
tatil için mesela para biriktirmek istiyor musun?
evetse onun için ne kadar kenara atabilirsin?
ekleme çıkarma yapabilirsin.
geriye para artıyorsa iyidir. artmıyorsa nereden kısabileceğini hesaplarsın.22 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim 🌺
- +1 yıl
rica ederim 🧁
+1 yılBen bir ayakkabıya en az 400 TL veriyorum. Kıyafetler ve iç çamaşırları %100'e yakın (tam olmasa da) pamuklu olmasına dikkat ederim ki fiyatları biraz belli oluyor zaten. Bunun dışında İstanbul'da kiralık alabileceğim bir ev en az 1500tl? Ev ihtiyaçlarını saymak bile istemiyorum. Faturalar, şunlar, bunlar...
Dışarıda gezebileceğim bir fiyat kalmıyor. Hep temel ihtiyaç. Bence Türkiye'de kıyaslamayalım. Çünkü Almanya'da aylık maaşı 6000 euro olan var bu da TL ile 54 bin TL civarı. Dünyayla kıyaslandığında malesef fakir kısmına giriyoruz ülkecek.00 Yorumla
+1 yılZaten Asgari ücret 3000 bu yok yemekle felan 3500 - 4000 ni bini bulur Yani Asgari ücret alında 3500 lira civarı başlangıç için 6000 gayet iyi
3500 denn1500 ev kirası çıkar 2000 1000 tlde elektrik su foğal gaz diğer harcamalar kaldı 1000 bunun giyimi yiyeceği sağlığı ik ilacı gibi olağan üstü harcamaları derken kalır 0 eger ceminde bşrikim yapacak para kalıyorsa iyidir yoksa 5000 altı maaş yoksulluk sınırı10 Yorumla
+1 yılgayette iyi bence hem para hem şey için gayet mükemmel hem bu revah seviyesinde aşık olduğun ya da ilişki yaaşdığın evlenmek isteidğin birisinide ihtiyacın olduğu için değil gerçekten sevdiğin için seveceksin güzel para güzel hayat güzel yaşam demektir herkese boş şans :))
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 481 cevap paylaştı. Lisans mezunu derken bölümden bahsetmemişsin. Her lisansın ücreti farklı olur o bakımdan diyorum. Yaşamak biriktirmek için ideal ücret diyebilirim fakat bunu çar çur eden tiplerden isen değil 1 ay 1 saat bile yetmez o 6000 TL... Yani aç gözlülüğüne engel olamıyorsan çok para değil.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılakape sayesinde devlete sirtini dayayan yasadi
Esnaf mesnaf olunmaz
Eniyisi devlet memuru
5 vakit namazinida kil cumalardada bi git gorun
Kadinsa tak bi turban ohhh misss
Salla gotu al maasi
Bizim buradada var maliye bakanliginda memur arkadas 8 bin tl maas pandemiden haftada 2 gun ise gidio 6 aydir1010 Yorumla- +1 yıl
ne kadar iğrenç bi yorum.
Cevap sahibi+1 yılKimi kiskirtmisim gercekleri yazdim.
Benim en yakin arkadasimda memur bana 10 liraya tavuk doner ismarlamaz. her ramazanda 2 tane daire baskani arkadas var onlara 250 tl civari yemek ismarlardi.
Olan seyi yaziyoruz burda. adam cumaya gidiodu sonra15 temmuz feto kalkisasi oldu buseferde adam korktu fazla dindar gozukmeyin cemaatci sanmasinlar dedi :)
Cevap sahibi+1 yıl** 15 temmuz feto kalkismasi oldu
Buseferde adam korktu fazla dindar gozukmeyim cematci sanmasinlar dedi.
Cevap sahibi+1 yıl@ketcaplikabak daha gecen gun eski akp li kadin bakan bakanliktan alindi kardemir yonetim kuruluna atandi 40 bin küsür maas aliyor. bumu muslumanlik
Sessiz seytan olmanin anlami yok
Cevap sahibi+1 yılSoruyu soran benim paylasimimi kaldirabilirmisin
Kimseyle tartismak istermiyorum- +1 yıl
sen burda devleti bakanı eleştirmiyorsun. şu hale bakın ya partiler yüzünden toplum birbirine düşman resmen. böyle zihniyetler yüzünden her kapalı akpci atatürk düşmanı ilan edildi böyle zihniyetler yüzünden her açık "götsallar" oldu. tüm bu zihniyetler yüzünden açık kapalı ayrımı yapılıyor. biri namaz kılıyorsa bunu siyaset için mş yapar oldu? evde kıldığımız namazı nasıl görüyorlar acaba? Sen burda gelip devlet içindeki liyakatsızlığa haksızlığa yorum yapmıyorsun. Gelip senle aynı durumda olan insanları da içine katarak saçma sapan sınıflandırıyorsun. Sanki esnafların içinde hiç akpli yok sanki devlet memurlarının içinde hiç chpli yokmuş gibi.
Cevap sahibi+1 yıltamam neyse soru sahibine soylermisin gorusumu kaldirsin
Kaldoramiyorsa soruyu kaldirsin. kimseyle tartismak istemiyorum
Nasil kaldircam bu gorusu
Cevap sahibi+1 yılSORU SAHİBİ GORUSUMU KALDİRMAK İSTİYORUM
SEN SORUYU SİLERMİSİN SANA ZAHMET
Şu soruda mantık bulabilen var mı? 23 yaşındaysan 6000 tl maaşla hayatını idame ettirebilir misin? Kendi ayakların üzerinde durabilir misin? Duramaz mısın? Bunun ayırımına varamıyor musun? Şu hayat şartlarında eminim olabileceğin en iyi yerde iyi bir iş ve maaşla yaşıyorsun şu soruyu sormandaki mantığı çözemedim.
33 Yorumla
+1 yılKesinlikle iyi 👌🏽 Zaten iyi firmalar ortalama bu parayı veriyor
31 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız
+1 yılMuhendis mimar tasarimci olmak icin senelerini verip ise girerken asgariye talim eden genclere gore cok iyi. ilerde daha da iyi olur insallah.
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim 🌺
Sakıncası yoksa hangi üniversitede yazılım mühendisliği okudunuz? Bende yazılım tercih etmeyi düşünüyorum da ondan sordum.
16 Yorumla
Soran+1 yılBoğaziçi
Soran+1 yılVar olmaz olurmu😂😂
Soran+1 yılRica ederimm
Dolar bazında benim 10 sene önce 23 yaşımdayken aldığım maaşın neredeyse yarısı. Ama hangi sektör, hangi seviye, hangi uzmanlık vs vs bir çok değişkeni var.
İhtiyaçların açısından sorduysan 6000TL'ye bekar bir genç kız tek başına ortalama bir hayat sürebilir diye düşünüyorum. Hatta İstanbul vb bir yerde değilsen ortalamanın üstü bir hayat bile sürdürebilirsin.00 Yorumla
+1 yılİyi değildir. 1000 dolar bile etmiyor, 700 dolar alt tarafı. Türkiye standartlarında değerlendirecek olsak bile alım gücü noktasında eğer aile geçindirmiyorsan orta standartta bir maaştır. İyi maaş aylık 40.000 TL'den başlar.
37 Yorumla
Soran+1 yılAlıyor musun o kadar
- +1 yıl
Kendi maaşıma göre kıyaslamıyorum, 6 bin tek kişi için Türkiye standardına göre ortalama maaştır. Ama dünya genelinde alım gücü noktasında kıyaslarsak ortalamanın bile altında. Ben milyoner de olsam fakir de olsam bu yorumum değişmez, çünkü Türkiye'deki şartlar belli.
- +1 yıl
Ve evet, fazlasını kazanıyorum
Soran+1 yılHaklısın
Soran+1 yıl40 bin TL kazanıyorsun yani
- +1 yıl
Hayır tabii ki o kadar kazanmıyorum ayrıca düzenli olarak da kazanamıyorum sadece yazları kazanıyorum. Ama henüz mesleğim yani kendi alanımdaki mesleğimi icra etmiyorum öğrenci sayılırım yüksek lisans
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeye göre kıyasladığımına bağlı. Mesela yeni mezun mühendise (22 yaşında) bu ülkede 3.000 TL teklif ediyorlar. Ama öte yandan Avrupa'da 17-18 yaşında üniye yeni başlamış bir genç, haftada 2-3 gün part time çalışarak çok rahat 450-500 Euro kazanıyor ki, bu da 4.500 TL yapıyor. Mezun olunca da en az 4.000 Euro teklif ediliyor. Yani 40.000 TL yapıyor. Yani kimle kıyasladığımına bağlı.
17 Yorumla
Soran+1 yılTürkiye vatandaşı olduğum için ve Türkiye'de yaşadığım için beni Türkiye ilgilendiriyor
Cevap sahibi+1 yılYani o zaman iyi bir maaş sana kriterine göre. Yani assadaki yoruma yazılım işinde olduğunu yazmışsın da. O yüzden dedim. Yazılım çok global bir iş. Hatta dünya ortalamasinda senin yasitlarin yazılım işinden ortalama 4.500 Euro kazanıyor. Yani 45.000 TL ediyor aylık. Bide teknoloji (bilgisayar, telefon vs) hepsini döviz endeksli. Ama tabi Türkiye'de iyi para :)
Soran+1 yılEvet dil öğrenmeye çalışıyorum ama şu an türkiyedeyim
Cevap sahibi+1 yılHangi dil?
Soran+1 yılİngilizce çünkü maalesef bölümüme nazaran bu konuda biraz zayıfım yurt dışı için o kadar donanımlı değilim.
Cevap sahibi+1 yılİngilizce öğrenirsin, koskoca yazılım gibi manyak zor bir bölümü bitirmissin. Bilgisayar programlama dillerini biliyorsun falan. Hemen hemen herkesin öğrendiği İngilizce'yi mi halledemeyecen. Zaten yazılim okuduğun için temelin vardır az-çok. Bir 3-6 ayda ingilizce'yi çok ileri düzeyde öğrenirsin :)
Soran+1 yılÖncelikle teşekkür ederim iltifatınız için. Temel seviyede İngilizcem var ama ben şu an ki durumu yurtdışı için uygun görmüyorum burada yeterli olan orada yeterli değil çünkü.
Abi yorumları okudum şok oldum ya az diyenler geçinemem diyenler var ne kullanıyonuz la banada verin. İnsanlar 2800 lirayla yaşamaya çalışıyor la bu ülkede. İnşallah şu ülke daha bir batar da görürsünüz anyayi konyayi
42 Yorumla
+1 yılBu maaşı hangi şehirde aldığı önemli. Çünkü giderler hayat standartını belirler. Bir diğeri yaş da önemli çünkü bu da giderinde etkili. Ama asgari ücreti ve ülkenin açlık sınırına (2736 TL) bakarsak yoksulluk sınırıda bir maaş da olsa gayet iyi.
30 Yorumla6 bin vs para değil artık eski değerinde değil TL o yüzden bu maaşlara tamah etmeyin iyi de demeyin. İş bulamıyorsan tamam ama iyi maaş falan değil. Asgari ücretin bu ekonomide 5 bin olması lazım en az. bin dolar etmeyen her maaş düşük maaştır net.
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl23 yaşında olmayı çok özledim maaşı falan boşver yaş süper
33 Yorumla
Soran+1 yılNesi güzel size göre
Cevap sahibi+1 yılSenin yaşıtların bana yakın konumda işe başlıyo. Keşke onlarla yaşıt olsaydım
Soran+1 yılSiz ne iş yapıyorsunuz
Türkiye şartlarında normal seviye bir maaş demek isterdim fakat yaşadığını şehire göre bu değişir. İstanbul'da 6000tl maaş tek kişi yaşıyorsan, zorlanacaksındır.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl6000 tl kira var. Makyaj malzemen kişisel bakım malzemen gıda su elektirik var. Bunların hepsini 3,5-5 bin tl tutar. 1000tl dışarda yersin belki vs. ancak 6000tl değeri yok.1kg peynir 80-100tl tabi kireçten yapılma peynir değil.80tl aşağsında satılan peynirler kireç+yağ = peynir. 😪 Türkiye şartlarında bir kadın ancak geçinir 6000tl paraya. Tabi konum da önemli İstanbul için böle diyorum.
06 Yorumla- +1 yıl
Hayattan soğudum
- +1 yıl
Neden hayattan soğudun
- +1 yıl
- +1 yıl
Gizli Üye(18-24)+1 yılBiz 23 yaşında hala üni öğrencisi oluyoruz abla ve amele gibi getir götür yapıp asgari ücretin 1/3 ü maaş alıyoruz sence iyi mi kötü mü iyi tabii ki nasıl soru bu
30 YorumlaMaaş söylemek ayıp olur ama bir tık üstünü alan biri olarak söylüyorum bu para Türkiye şartların çok iyi bir para olmasına rağmen gerçekten insan gibi yaşayamıyorsun. Ama işte Türkiye şartlarında çok iyi bir para.
10 YorumlaBekar ise
Çok para harcamıyorsa
Ev kirası ödemiyorsa (elektrik, su, internet, doğalgaz vb)
Fazla bile.10 Yorumlaİstanbul gibi bir yerde yaşamıyorsan yetebilir. Şahsen bana yetmiyor aylık primler hariç 15-16 bin aldığım halde...
10 Yorumla
+1 yılsorulmaya lüzum olmayacak kadar iyidir. Bu arada kendi ayakları üstünde duran koca eline muhtaç kalmayan tüm kadınlarımızın alnından öperim...
22 Yorumla
Soran+1 yılEvet ve kadınlar evlenmek zorunda da değildir bir kız çocuğunun birgün evleneceksin mantığıyla yetiştirilmesine karşıyım bunun yerine evlilik bir mecburiyet değil seçimdir denmeli
- +1 yıl
evlenmek yuva kurmak güzel bir şey ama elbette zorunlu değil. evlenmenin bence tek avantajı ömrün boyunca yanında sana maddi manevi destek veren bir nefesin olması...
Kime göre neye göre iyi, sana yetiyormu, yetiyorsa Iyidir
20 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,9b cevap paylaştı. İşin ne olduğu, nerede yaşadığı, kira verip vermediği,ödemek zorunda olduğu borçların miktarını... vs birçok değişkeni bilmeden cevap vermek doğru olmaz.
011 Yorumla
Soran+1 yılBorcum yok Allah'a şükür ama kira var
Soran+1 yılBu parayla orada kim kalır 😂😂
Soran+1 yılHaklısınız ama bence o da gelmezdi çünkü etiler de bir evin kirası ortalama 6-7 bin aidat 2500
Soran+1 yılAklıma Feriha geldi 😂😂😂
Soran+1 yılGeçen gün sahibinden kiralık baktım böyleydi
Soran+1 yılçok eski yerlere bakmadım
Bence troll soru bu. Ben 4 bin bin TL ye turistik gemide barmenlik yapıyorum bı d*kilmedik kulağımın arkası kalıyor. 6 bin TL çok iyi bir para TR standartlarında
11 Yorumla
+1 yılBende 23 yaşında bir lisans 2 tane önlisans diplomam var asgari ücret deneyim sahibi misin? Yetkinliklerin neler ve ayrica verilen para çok iyi bunu da sormazsın be kızım 😂😂 basarilar
10 Yorumla
+1 yıl3 bin kira desek 1 bin lira da masraflar benzin de var gezmesi de alışverişi de var ucu ucuna yetebilir ama Türkiye de pahalandı artık paramızın değeri kalmadı , ailenle yaşıyorsan rahat yeter
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 880 cevap paylaştı.
+1 yılİyi değil. Yaş ilerledikçe hep daha fazlasını istersin, elde edemedikçe ve tatmin oranın düştükçe de psikolojin bozulur.
10 Yorumla Yeni mezun biri icin super bizim isyerinde yeni mezun muhendisler 3500 tl ye calisio hemde surusuyle
10 Yorumla
+1 yıl20 - 30 bin arası alıyorum ben bana yetiyor :D sana o para tek yaşıyorsan haliyle yeter bence
12 Yorumla- +1 yıl
nE 20 bin mi vay bee
- +1 yıl
Hava Kuvvetlerinde askerim :D
+1 yılEvet 23 yaşındaki bir kadın için iyi bir maaş. Ekonomik özgürlüğü olur. Kimseye ihtiyaç da duymaz.
10 Yorumla
+1 yılihtiyacını gideriyorsa yeter bence yani bence miktar başlangıç için yeterli olur
10 Yorumla
+1 yılerkekler cok az vs demis , cebinde 5 lirasi olmayan havaya girmis..
iyi kotu desen yeterdi mk
kizlarin yorumu iyiydi20 Yorumla
+1 yılGünümüz şartlarında bekar biri için iyi sayılabilecek bir gelir. Lisans mezunu olmasaydınız bir kadın olarak çok daha düşük ücretlere çalışmak zorunda da kalabilirdiniz. Yani Türkiye şartlarında çoğu kadına-erkeğe göre daha iyi bir seviye.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBilmem sen bi düşün bence
Asgari ücret 2.850₺
Sen diyorsun 6 bin TL iyimi diyorsun
Sen o paraya alıyorsun ama o kafa o beyin ile buna düşünemiyor sun
Bence fazla iş yapamaz iş arar durursun o kafa ile gidersen20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılLise mezunuyum demişsin hangi işte çalışıyorsun ki o kadar para ile başlayabildin merak ettim doğrusu. Bu arada helal olsun yani şartları düşünürsek iyi para
22 Yorumla
Soran+1 yılLise değil dikkat ederseniz lisans yazdım. Yazılım
Cevap sahibi+1 yılPardon yanlış okumuşum. Yazılımsa normaldir iyi para var şu an yazılımda ve geleceğin mesleklerinden
- Eğitim & Kariyer konusunda 374 cevap paylaştı.
+1 yılBir de ailenle yaşıyorsan harika para. Yatırım veya birikim yapabiliyorsan ben iyi paradır gözüyle bakarım. Ailenle yaşamıyorsan da iyi para. Aylık giderler çıktığında yine bi para kalır.
00 Yorumla
+1 yılTutumluysan şeyma subaşı junior gibi olursun. Şahsen maaşım 6 bin olsa işe girdiğimde ki ben tutumlu bir insanım. Gül gibi geçinirim üstüne birde yaz ve kış sezonunda tatile giderim yurtiçi-yurtdışı
00 Yorumla
+1 yılIyi para canim.
Benim kız kardesim amerikaya gitti , gazide yüksek lisans da yapıyorken bırakıp ise başladı akademi yönden çok fazla +si varken Şu an çalıştığı maaş 3.800 falan ..00 Yorumla
+1 yılGayet iyi öpsün başının üstüne koysun bu zamanda o parayı alabiliyorsa millet 1500 TL maaşlı iş bile bulamaz durumda
03 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız ama bir noktada. Eğitim durumuylada alakalı. İlkokul mezunu birisinin iş bulmakta zorlanması normal. Veya lisans mezunu ama hangi bölüm mezunu bu da önemli.
- +1 yıl
Çok üniversite mezunu tanıdığım var hala işsiz, zaman kötü işsizlik patlak durumda malum yssaklar pandemi vs.
Soran+1 yılHaklısınız ama birde şöyle düşünün 4 yıl okuyup kandisini geliştiremeyen rastgele kopya vs geçen öğrenciler var birde o 4 yılı dolu dolu geçiren öğrenciler
Ya millet nasıl az diyor benim ailem asgari maaşla ev aldı
30 Yorumla
+1 yıliyimi diosun bi de, asgari ücretin artışına sevinen gariban dolu ortalıkta, sanırım yabancı diliniz iyi.
10 Yorumla
+1 yılTabiki de. Ben 23 yaşindayim asgari ücretle meslek hayatima başlayamiyorum tecrube, askerlik şartlari istiyorlar.
11 Yorumla- +1 yıl
Mesleğin ne?
+1 yılÖğretmen maaşları o kadar..
İktisatçı olursan kimseye muhtaç olmadan yaşaman için yeterli.61 Yorumla- +1 yıl
"İktisatlı" olacaktı o tabi 😏
ne iş yapacağına bağlı, yine de yeni mezun biri için kötü başlangıç sayılmaz
10 Yorumla
+1 yılYani tam yaşında olduğu için daha fazla harcaması lazım o yüzden biraz az gibi geldi bana🖤
20 YorumlaCinsiyete göre maaşı değerlendiriyorsan çok yanlış düşüncelerdesiniz hanımefendi.
20 YorumlaYaptığın işe göre değerlendir bence. Maaşın ne olursa olsun, hu ülkede maaşla yapabileceklerinde özgür, rahat, sınırsız olamıyorsun maalesef.
00 Yorumla
+1 yılLise mezunu kısmına dayanarak çok çok iyi. Yaş kısmında bir problem yok
02 Yorumla
Soran+1 yılLise değil lisans
- +1 yıl
He yanlış okumuşum.
+1 yılGayet iyidir bence, bir de üstüne mesleğinizi severek yapıyorsanız daha iyidir. Ayriyeten gençsiniz, ilerleyen yıllarda maaşınız giderek artar.
00 YorumlaAz ama ilk işi sonuçta ve tecrübe kazandıkça maaşıda artacaktır. Bu ülkede tecrübe diplomadan önce gelir.
00 YorumlaEvet gayet iyi. Kıymetini bil. Özel sektörde yeni mezun mühendis arkadaşım 4 nin lira ile başladı, bir yılın sonunda 5 bin lira oldu maaşı. 🌸😎
05 Yorumla- +1 yıl
Bölümü nedir
- +1 yıl
Güzelmiş hocam
- +1 yıl
Bende kimya mühendisliği sonum İstanbuldayim da bilgi amaçlı sormuştum hocam. Dedikleriniz de haklisiniz
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılbeyaz yaka maası mevcut asgari ucretin 2 - 2,5 katı ise ideal maasdir sizinde yeni basladiginizi varsayarsak bence cok guzel
00 Yorumla
+1 yılbu maaşı veriyorlarsa bence çok iyi hemen kabul et iş ne
05 Yorumla
Soran+1 yılYazılım
- +1 yıl
kabul etmelisin hangi il
Soran+1 yılKocaeli
- +1 yıl
o zaman kabul et bence sen ne düşünüyorsun
Soran+1 yılKabul edeceğim
6000 tl iyi ama işine bağlı birde harcamaya, masraflara. Mesela Muğla/fethiye'de yaşayan biri için çok iyi. Örnek veriyorum.
32 Yorumla2 sene önce iyi paraydi. Ama paramız her geçen gün değer kaybediyor 6 bin TL fena değil ama çok parada değil yani.
00 YorumlaŞükretmek lazım ama hangi şehirde ve hangi meslek olduğu da önemli.
12 Yorumla
+1 yılGayet iyi. Tek başına yasayan biriysen zaten birikim bile kolaylıkla yaparsın
10 Yorumla- Devamını Gör (345)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat