arada çarpma var falan ya aynı gibi geldi a. b ve b. a gibi ama yine de emin olamadım ab ve ba aynı şeyler mi? lütfen yüzde yüz emin olanlar yazsın teşekkürler
eğer soruda basamak sayısından bahsediyorsa ab = 10a+b şeklinde ifade edilir. ba = 10b+a dir. ama sana basamak sayısından falan bahsetmiyorsa aynıdır elbette. çünkü işaret yoksa çarpmadır.
esitsizlikler konusunda soyle bir soru var a ve b tam sayilari icin 2<a<9 5<b<13 olduguna gore a+b toplami en cok kactir? soru bu ben cevabi 21 buldum ama cevab anahtari 20 diyor soru cozum videosunu da izledim 20 buluyor alt altta toblamadan direkt a ve b ye deger veriyor bu yanlis degil mi alt alta toblamasi gerekmez miydi yoksa o tam sayi olmayinca mi sadece alt altta toblamaliyiz lutfen cevab verin bu soruda cok tkikdim simdiden sagolun
Eğer a ve b tam sayılar diye soruya başlar ise bu sayılara değer verirsin. Burada a 8 b ise en çok 12 alınır fakat sana a v b reel sayılar deseydi alt alta yani taraf tarafa toplama işlemi yaparsın
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
eğer soruda basamak sayısından bahsediyorsa ab = 10a+b şeklinde ifade edilir. ba = 10b+a dir. ama sana basamak sayısından falan bahsetmiyorsa aynıdır elbette. çünkü işaret yoksa çarpmadır.
Açılın ben matematik öğretmeniyim soruyu ekle çözeyim.
o degil de baska bi soru sorsam olur mu yaa
esitsizlikler konusunda soyle bir soru var
a ve b tam sayilari icin
2<a<9
5<b<13
olduguna gore a+b toplami en cok kactir?
soru bu ben cevabi 21 buldum ama cevab anahtari 20 diyor soru cozum videosunu da izledim 20 buluyor alt altta toblamadan direkt a ve b ye deger veriyor bu yanlis degil mi alt alta toblamasi gerekmez miydi yoksa o tam sayi olmayinca mi sadece alt altta toblamaliyiz lutfen cevab verin bu soruda cok tkikdim simdiden sagolun
A ve b tam sayıları için nedir 25 olan. Yorum yapmadan direk soruyu yazarsan
a, b tam sayilari icin
2 < a < 9
5 < b < 13
olduguna gore a+b toplami en cok kactir?
Eğer a ve b tam sayılar diye soruya başlar ise bu sayılara değer verirsin. Burada a 8 b ise en çok 12 alınır fakat sana a v b reel sayılar deseydi alt alta yani taraf tarafa toplama işlemi yaparsın
Senin 21 bulma sebebin taraf tarafa toplamış olman. Reel dese haklisin cevap 21 olurdu ama tam sayılar o yüzden cevap 20
cok tesekkur ediyorum kafamcok karismisti sagoll
İşlem çarpmaysa aynıdır, iki farklı sayı deniyorsa açılımını yaparsın. 10a+b ve10b+a gibi.
soruda iki basamaklıdır ifadesi kullanılmamışsa çarpımdır.
Arada çarpma varsa aynı şey ama iki basamaklı sayı diyorsa farklı şeyler
ab = 10a+b ba = 10b +a yani ab ve ba aynı şeyler değil.
eğer çarpımsa aynı
iki basamaklı olduğunu söylemiyorsa a. b dir.
Çarpma işleminin yer değiştirme özelliği vardır bu yüzden a. b ve b. a eşittir
a ve b nin çarpımının sonucu rakamlar yer değiştirse de aynıdır. Ancak ab ve ba sayı olarak düşünüldüğünde aynı olamaz. 12 ve 21 gibi düşün
aynıdır
1.2=2.1 gibi
bilmem..