Merhaba, askerliği yedek astsubay mı er olarak mı yapmam yararıma olur yorumlarınızı alabilir miyim? Avantaj ve dezavantajlarından bahseder misiniz? Teşekkürler.
Tabiki rütbenin bir çok faydası var. Örneğin maaş, daha fazla maaş alıyorsun. Emir aldığın kişiler daha azalıyor. Askerde kalırsan direk subay olarak devam ediyorsun mesleğe.
Askerlik çok kutsal bir meslek gerçekten. Umarım yedek subay olursun.
Mesleğe devam etme diye bişey yok. Alım olursa personele bilgi verilir, herkes gibi sınavlara girer, kazanirsa muvazzaf astsubay olarak devam eder. Yanlis bilgi yaymayalim.
@DOBRAVEGUVENİLİR Kesinlikle mesleğe devam etme durumu var. Yedek subaylar 12 ay görev süresi bittiğinde kendi istekleri doğrultusunda 6 ay daha sözleşmeli olarak devam edebiliyor. 6 ayın sonunda da dilerlerse 5 ya da 10 yıllık sözleşmeler yaparak mesleğe devam ediliyor.
Bu sitede hiç bir zaman emin olmadığım, ya da yanlış bilgi verdiğim görülmemiştir. Profilimden takip edebilirsiniz.
Emin olmadığım bir görüşü yapmam, araştırırım, bir bilene sorarım ya da emin olmadığımı belirtirim mutlaka yanıltmamak için.
Askerliğimi asteğmen olarak yaptım, böyle birşey ne gördüm ne de duydum, sizin dediğiniz durum askerliğimi 6 ay kısa dönem olarak yapan er ve erbaşlar için geçerli fakat yedek subay (asteğmen) ya da yedek astsubay (astsubay astcavuş) olarak askerlik yapan kişilere askerliklerinin bitmesine yaklaşık 1 ay kala muvazzaf subay veya astsubay alımı tebliği yapılır, isteyen adaylar bölüğüne ya da bağlı bulunduğu tabura bu isteğini bildirir. Bunun takibinde sözlü ve fiziki mülakatlara girer, ayrıca burada askerlik yaptigi süre içerisinde personelin sicil amirinin vermiş olduğu sicil notu da büyük önem taşır.
@DOBRAVEGUVENİLİR Askerliğinizi yedek subay olarak yapmanız demek mevzuata hakim olmanız anlamına gelmiyor maalesef. Biraz önce emin olmak için 21 sayfalık mevzuatı okudum. Açık söylemek gerekirse kafamı karıştıran ibareler oldu. Hala 1980 yılından kalan emirler olduğunu gördüm. Daha sonra WhatsApp' dan Tekirdağ Askerlik Şube Başkanı olan eski komşum Per. Yzb. Serkan SAĞIM' a mesaj attım. Ben "böyle biliyorum, mevzuatı da okudum kafam karıştı komutanım, doğrusu nedir?" diye sorum. Çok ciddiye almasa da sadece "bilgin doğru" demiş.
Benim kardeşim de yedek subay olarak yaptı ve onunda başından böyle bir evre geçti. Ama ilk görev yerinin Suriye olacağını öğrendiğimiz için ailecek karşı çıktık ve geri döndürdük bu kararından.
Biraz daha araştırmanızı tavsiye ediyorum genç kardeşim. Emin olun yine tekrar ediyorum, kimseye yanlış bilgi vermem.