Evet yazdım zaten
Astsubay daha yüksek mertebe
Komiser daha yüksek mertebe
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Üstünlük denilmez TSK ile emniyet farklı birimler ben komiser yardımcısıyım ve hiç askerden üstünüm diyeni görmedim bu emir komuta zincirine bağlıdır yeri gelir askerin dediğini polis yapar yeri gelir polisin dediğini asker yapar ama çoğunlukla askerin olduğu bir durumda polis askeriyeye uyar ona bağlı hareket eder bu durum emir komuta zinciri askeriyede daha hızlı olduğundandır polisin tutuklama kararı askeriyeden daha yavaş ilerler burda askerin verdiği emire polis uyar uymak da zorunda iki tarafta yasal emirlerle hareket eder asker de yasal emir varsa polis de uyar poliste de savcılık kararı varsa asker de buna uyar polis nederse onu yapar yasal tutanak veya belge kimdeyse ona göre hareket edilir kısaca ve askeriye bu konuda polisten daha fazla yetkiye sahip ve hızlı bi emir zinciri var üstünlük de durduk yere kimse kimseden üstün olmaz kimde yasal emir varsa o emire uyulur bulunduğu bölgede veya durumda kimin yasal yetkisi varsa onun sözü geçer çok basit üstünlük eşitlik yok yani
Ben 4 yıllık üni mezunuyum. Yardımcı komiser olmak için askerlik şart mı? Askerliğimi yapıp, kpss ye askerde girip geldiğimde paem okuluna başlamak istiyorum.
Rütbe kıyaslamasına gelecek olursakta.
Uzman Çavuş -Düz polis memuruyla aynı seviyede.
Astsubay-Komiserle aynı seviyede.
Subay Rütbeleri-Emniyet müdürleriyle aynı seviyede.
Yani bu şu demek oluyor ASker polisten her zaman üstündür.
komiser tabiki... emniyet mudurlugune kadar yolu var. astsubay en fazla kidemli bas cavus olabilir. 4 yillik fakulte mezunu teskereci astegmene bile komutanim der.
Astsubaylar da belli şartlar altında sınava tabi tutulup subaylığa geçebilir. Hava Kuvvetlerinde bir tane general var hatta astsubay kaynaklı
Komiser
Cevap
14Cevap
Kıyasladıkları şeye bak. İkiside farklı kurum kimse birbirininin üstü değil. Saygı olarak o ona komutan der diğeri komiserim der. Bu arada astsubay değil subayla komiser dıyaloğu bu ya da üst rütbedeki biriyle diğerinin diyaloğu. Yetki anlamında da polis her zaman daha geniş alanda yetkilidir. Misal sen pandemi sürecinde gezerken seni ya da bir asker geçerken bu süreçte kimliğini kim soruyo? Asker kaçağı olduğunda kim gbt yapıp yakalıyo? Tek fark ek gösterge ve maaş onuda takan yok zaten. Makam farkına gelirsek 2'nci Sınıf Emniyet Müdürü 3000 ek göstergesi vardır. Uzman çavuşun 3600 şimdi uzman, müdürden statülü mü oluyoo adamm İl Emniyet Müdür Yardımcısı seviyesinde bizim toplumun tek sorunu herşeyi bildiğini sanan cahillerden oluşması... Bu arada komiser yrd. olman için alt sınır puan 70 kpss , subayda 60'tır.
Sen ne saçmalıyorsun ya kıyasladığın şeylere bak kpss puanı bilmem ek gösterge bilmem kimlik sormak bir bok bildiğin yok git çalış dersine biraz daha
Lan bu sorumu askerde generalliğe kadar ve hatta hedefin çok büyük olursa mareşalliğe kadar yol var şunuda demek isterim ki bu ülkede mareşal olmak savcı olmaktan ve hatta cumhurbaşkanı bile olmaktan zordur ki zaten o adam general rütbesinde kalsa bile bir şey yapmadığı sürece savcı adını dahi soramaz
Ben 2 hafta önce üsteğmen olmuş bir subay olarak rütbeler denk değildir farklı meslekler farklı görev alanları ama bir başkomiser gelince saygımdan ayağa kalkarım yaşına hürmet rütbeye saygı yoksa üstüm olduğu için vs değil bir komiser de bir yarbay gelince ayağa kalkar o da aynı şekilde yaşına hürmet veya rütbesine saygı durum ibaret dostlar.
Tabiki komiser daha üst seviye. Subay mezunu teğmen ile akademi mezunu komiser yardımcısı eşit tek yıldız ikisi de. Ne kadar cahil varsa ankete katılmış.(Not:Teğmendim)
Saçmalama sulaleden gelme sizde heralde
Bende generalim
Elmayla armutu kıyaslama gibi olmuş biri ordu ayrı branş diğeri polis kıyaslama aynı kısaslarda olması gerekir
Maalesef ki asker polisten üstün sayılıyor. Muhtemelen subaydır.
astsubay en düşük subay rütbesindende düşük bir askeri rütbe komisere amirim derler karakol amirinede amirim derler komiserin emniyet amirliğine kadar yolu var astsubay en fazla kıdemli başçavuş oluyor onun için tabiki komiser...
Kanka karşı karşıya gelseler subayın yetkisi ağır basar. komiser subaya kimlik soramaz ama subay sorar
Bu cahili kınayın ve yorum yapmayın kim kimlik sorar onu bılmıyo daha sokakta hergun askere kımlık gosterıyo arkadas.
Astsubay kıdemli başçavuş ilçe jandarma komutanı olabiliyor bunuda bilin isterim komiser veya başkomiser ilçe emniyet müdürü olabilir mi?
Burda dikkat etmemiz gereken şey iki personelinde yetkileri kıyaslanacak olan şeyler bunlar.
ikisi ayrı kuruma ait rütbeler. eğitim ile kıyaslandığında polis memuruda 2 yıllık bitirip oluyo astsubayda yani polis memuru astsubay çavuşa eşit olur.
Polis memuru astsubay çavuşa eşit olmaz kardeşim. Bu 1
TSK kolluk kuvvetidir. Emniyet genel kolluğa ait birimdir.
İnsanı asker korur. Polis halkın huzurunu sağlar.
Rütbeye kıyaslancak olan tek şey.
Uzman çavuş Düz polisle eşittir. Yani Asker her zaman polisten üstündür. Bir askeri personel dışarıda suçda işlese gözle görülsede polis onu alıkoyamaz askeri inzibat gelir olaya el atar.
Polisler neden askeriyeyi sevmiyor işte sebepleri bu :)
@ŞahininiSatanFurkan ikisi ayrı kuruma ait yazdımya zaten ben eşitmi dedimde. sadece eğitim durumuna bakarsan bu böyledir dedim.
Yok canım anladım sohbet ediyoruz işte onu diyorum :)
Yıldıza göre bakman gerek tek yıldız komser yardımcısı oluyor tegmen gibi düşün. Ama subay daha saygınlık duyulur. komser yardımcısını daha çok ezerler
Komiser astsubaydan yüksek ama Subay hepsinin eline verir :)
alakasız. ikisi farklı kurumlar.
Hiçbiri.
komser
kıyaslanamazsn
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?