hukukun savunucuları avukatlar sizce nasıl insanlardır?
(lütfen içinizden geleni yazın)
(lütfen içinizden geleni yazın)
Avukatlar bir fikrin savunucularıdır. Adı üzerinde advocate, savunucu. Fikir doğru ya da yanlış, iyi veya kötü diye ayrım yapmazlar işleri gereği. Sağlam etik yargıları varsa iyi insanlar olabilirler. Ama etik yargıları zayıfsa rüşvet dahil her işe girerler, danışıklı dövüş adaleti yanıltma her türlü kötü şeye bulaşabilirler. Yani gereğince yalan söylemek, manüpüle etmek gibi yetenekleri olması gerekli. Bunları düşününce çok da samimi olmak gereken insanlar gibi görünmüyor göze. Etik yargılarına bağlı aslında.
Güzel bir tabir var. Iyi calabiliyorsan muhasebeci iyi yalan soyleyebiliyorsan iyi avukat olursun derler. Bence çokta doğru. Sozum meclisten dışarı iyileri adalet için uğraşanları elbette var ama yasanın açığını bulan bazı şeyleri gizleyenlerin sayısı da oldukça fazla
yasalar açık mı sence?
Elbette açık. Her iki durumuda kullanabilirler. Yoksa tecavüz olayındaki maktulu nasıl savunuyorlar.
Kimse için peşin hükümlü olmdım herkes insan bana göre ve iyisi kötüsü var
Merhaba,
Ben insanları meslek gruplarına göre yorumlamayı doğru bulmuyorum merhametsiz doktorlar, adaletsiz avukatlarda var.(tabi çok iyi olanlar var bu örnekleme amaçlı bir cümle) dolayısı ile bir insanı meslekle yorumlamak ne açıdan doğru ki?
toplumdaki algıyı merak ettim :)
İyi kötü kavramına değinmek istemedim buda çok göreceli ki meslek grubuna bağlamak da doğru olmazdı , kuzenim avukat onu değerlendirirsem hiç sorun yaşamadım iyi biri.
teşekkürler
Cevap
21Cevap
tüm avukatları genellemek istemem fakat şunu söyleyebilirim: küçük yerleşim yerinden çıkmış yahut fakir ailede yetişmiş avukatlar (bence buna doktorlar da dahil) aşırı derecede kibirli oluyorlar.
özellikle de sülalede teklerse :D
evet evet haha
sermayeleri yalan :)
cok arkadasim hatta cok yakin arkadaslarim var avukat olan ama hakikaten kisiligede etki eden bir meslek :) cok sevildiklerini soyleyemem :)
Çok avukat arkadaşım var. Genel olarak anlaşması kolay ve uyumlu insanlardır ama parayı çok severler.
Her insan gibi iyiside var kotusude. Sonucta insan avukatlik meslekleri
selam hak yiyen para karsiliginda para karsiliginda saniga odaklanip suclu veya sucsuz savunmaya calisan.. hata suclu oldugunu bile bile savunup beraat almasini saglamaya calismasi.. daha cok sey varda demiyorum.. Anlatsam bitmez yani :))
de lütfen
Kalem etekli 34 bedenli olanlari das gibi hatunlar
Diğerleri pis paragoz yalanci dolandırıcı falan😝
tipe bakarım diyorsun :D
Anasayasayı savunduğu müvekkilinin çıkarları doğrultusunda Kulanan insanlar
anayasa özellemesi doğru değil. yasalar genellemesi daha uygun olur
:)
İnsanları mesleklerine göre değerlendirmemek lazım diye düşünüyorum
niye?
Ney niye
Çoluğunu çocuğunu felc bırakacak haram para var de onlardan kopar sana doğru koşar gelirrler
bence yalancı haksızı haklı çıkarmaya çalıştığı durumlar oluyor meslekleri gereği
Ortada hukuk mu kaldı ki adam akıllı avukat kalsın. Parayı alan yalanı ötüyor.
sence neden kalmadı?
Hukuk herkese eşit olmayı başaramadı. Zengine hukuk yoktur. Fakir sadece hapse girer. Kendi adamları torpillidir ama aynı şeyi başkası yapsa hapistedir. Bu sistemde artık çifte standart var. Eşitlik değil.
yorumun için teşekkür ederim :)
Asıl bana saygılı olduğunuz için brn teşekkür ederim. Genelde linçlerim 😔
Para için her şeyi yapmaya yemin etmiş iftira atmaktan yalan beyanda bulunmaktan çekinmeyen kişiler
Genel değil çoğunluk
%70 sahtekar ve yalancılar...
İyileri de var kötüleri de her mesleğin
İslam hukuku olmadıktan sonra bence boş insanlarız
niçin?
Adalet sağlanamayacağı için
Suç işleyen otelde misafir ediliyor
Şu dislikeı atan da kriminal bir suçlu sanırım
adalet saadece islam hukukuyla mı sağlanır?
olabilir kim bilmiyorum :)
İslam'a tepkili nasipsizler Ramazanda da rahat durmuyor baksana Virüs gibi artıyorlar
sen öyle diyorsan
Egolu geliyorlar bana
Bence çok coollar :)
teşekkürler canım :)
İyi insanlardır iyi insanlarız
Senin benim gibi
Her boku biliyomuş gibi davranan tipler 😅😅
Bence adaletli olmaları gerekir
niçin?
Sen ben gibi işte
hayat iste... insan sonucta
Karaktersiz ve yalancı