İç Mimarlık okuyorum okul bitince subay olabilir miyim? Sizce kendi alanımda iş bulup çalışıp daha sonra kendi işimi kurmak mı mantıklı yoksa direk subay ya da komiser yardımcısı olmak mı?
İç Mimarlık okuyorum bitirince subay olabilir miyim?
Merhaba, subay olmak için önemli olan aşağıda link vereceğim yani oradan sizin bölümünüzü de kapsayacak bir istihdam alanı çıkması ve sizin de o şartları taşıyor olmanız gerekir. Genelde KPSS notu istenir yani o yüzden güzel bir KPSS notuna sahip olmalısınız. Kendi işimi mi kurayım, yoksa subay mı olayım diyorsanız da hangisine daha yatkınsınız ve para konusunda beklentiniz nedir o çok önemli. Kendi işinizi kurarken belli bir miktar sermayenizin olması ve olası bir iş yapamama durumunda zararı maddi ve manevi yönde kaldırabilecek düzeyde olabilecek misniz? Bu sorunun cevabını kendinize vermeniz gerekiyor. Öteki ise devlet memurluğu gibi bir şey ve düzenli bir maaşa sahip oluyorsunuz ama subaylığın da elbette kendine göre zorlukları var yani bunları da göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Kararınızı iyice düşünüp taşınıp öyle vermenizi tavsiye ediyorum. Başarılar dilerim. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Teşekkür ederim peki komiserlik hakkında ne düşünüyorsunuz mezun olunca komiser yardımcısı olma şansım var mıdır? Komiserlik ve subaylık arasında bir kıyas yapsak avantaj ve dezavantajları kıyaslar mısınız? Teşekkürler..
Subaylığın polisliğe göre daha rahat olduğunu düşünüyorum. Çalışma saatleri bellidir subaylıkta. Ancak polislikte her an her şeye çağrılabilirsiniz ve polislikte yükselmek de öyle kolay bir şey değil. Subaylıkta yaşınız dolduğunda terfiyi alıyorsunuz.
Komiser yardımcısı olmak isteyen kişiler için bir diğer seçenek liseden mezun olduktan sonra 4 yıllık eğitim veren herhangi bir üniversite bölümünde okumak ve mezun olmaktır. Bu kişiler üniversite mezuniyetlerinden sonra KPSS sınavına girerler. Sınavda başarılı olmalarının ardından PAEM’de eğitimlere katılmak için başvuru yapabilirler. PAEM’de eğitimlerini tamamlayan bu kişiler yardımcı olarak görevlerine başlarlar.
Evet işte bende şu an İç Mimarlık okuyorum ama bir an paem e mi başvursam diye düşündüm mezun olunca?
Peki lisans mezunu olduktan sonra subay olmak istesek mezun olduğumuz bölüme göre mi seçim oluyor? Yoksa onda da komiser yardımcısı gibi lisans mezunu olmak yeterli mi?