Merhaba ben sayısal alanından ilerlemek istiyorum. Çevremdekiler çok zor olduğunu söylediler bu yüzden biraz çekimser yaklaşıyorum ama tüm güzel bölümler de sayısal alanında. Sayısal çok mu zor ve seçmeli miyim?
Zorluk göreceli bir kavramdır, bana zor geliyorken sana kolay gelebilir, ama sen genel olarak soruyorsun anladığım kadarıyla. Çoğu öğrenciye sayısal alan çok zor gelir, ama senin hayalin örneğin bilgisayar mühendisliği ise zor gelse bile hedefin için çalışır ve çabuk pes etmezsin. Zorlanıyorum ama ileride çok mutlu olacağım diyebilirsin. Hayalin örneğin psikoloji ise, ama sırf çevre baskısı ile sayısal seçersen mümkün değil mutlu olamazsın. Kısaca açıklarsak, eğer hayalin sayısal ile ilgiliyse seç, pişman olmazsın. Fakat sadece iş imkanı için seçiyorsan, sevdiğin bir tarafı yoksa mutsuz olursun.
Merhaba, Aslında bu durum kişisel olarak değerlendirilmeli. Kişinim yeteneği hangi bölüme yatkınsa bunu doğru bir şekilde tespit etmeli.
Sonrası için genel itibari ile duyduğumuz: "Sayısal bölümü zordur " kanısı için ise yeteneği olan birininde özen göstermesi gerekiyor. Ancak şöyle bir gerçek var ki hangi bölüm ya da dal olursa olsun biz belli miktarda çaba göstermek zorundayız. Ve bu durumda da bölüme olan özen göstermek durumu önem arz etmektedir.
Sizin içinde eğer sayısal bölümüne kendinizi daha yatgın hissediyorsanız ve şuana kadar ki notlarınızdan yola çıkarak bu bölümde diğer bölümlere istinaen daha başarılı olmuşsanız %1000 başarı olmak zorunda değil ancak kendi içinde en iyisi ise sayısal bölümü tercih etmelisiniz. Sonrasında da özen gösterdiğiniz takdirde başarı kaybı yaşamamış olursunuz.
Çevrenizdeki söylemler içinde çevrenizde kim olursa olsun onlar yalnızca etkenler ancak sonuç olarak kararı bizler alıyoruz. Hayatımızın başrolü bize ait.
Merhaba, Bir şeyin zor olup olmadığı kişiden kişiye değişebilen bir durumdur. Başkası için zor gelen bir şey sizin için kolay olabilir.
Sayısal ya da sözel yeteneklerinizden hangisi ağır basıyorsa o alan size kolay gelecektir zaten. Bu tamamen size, yeteneklerinize bağlı.
Bu soruyu kendi açımdan cevaplayacak olursam; evet sayısal alan derslerinin benim için daha zor olduğunu söyleyebilirim. Ama dediğim gibi bu kişiden kişiye göre değişebilen, sizin sayısal becerilere olan yatkınlığınızla alakalı bir durum.
Diğer derslere göre biraz daha zor. Bunu dememin sebebi sözel dersleri oturup çalışan herkes yapabilir ama sayısal derslerde ciddi anlamda pratik gerekiyor, konuya çalışıp hemen sorularını çözemiyorsunuz. Soru çözebilmek için bile uzun süre uğraşmak gerekiyor. Zorlanıp zorlanmayacağı kişiye bağlı. Ortaokul hayatınız boyunca matematik ve fen derslerinde başarı gösterememiş bir öğrenci lisede de zorlanır ama normalde bu derslerde iyiyseniz sıkıntı yaşamazsınız.